Omega zsírsav profil
Az étrendünk megváltoztatta a Omega 3 és omega 6 zsírsavak arányát a testünkben. Úgy becsülik, hogy ez az arány korábban 1:1 vagy 2:1 volt, ami most a vadon élő állatok esetében. Az elmúlt 1000 év alatt és főleg az elmúlt 150 évben ez az arány megváltozott az Omega-6 zsírsavak javára: kb. 1:10 – 1:20. Ez főleg annak köszönhető, hogy az ételeink jóval kevesebb arányban tartalmaznak omega 3-at az omega-6-hoz képest.
Az omega-3 egy általános elnevezése 3 zsírsavnak, amelyek a szervezet számára szükségesek. Ezek az EPA, DHA és az ALA, amelyek a növényi olajokban találhatóak meg. A szervezetünknek mind a háromra szüksége van, de a sportolóknak az első kettő a lényegesebb. A testünk képes átalakítani az ALA-t EPA-vá és DHA-vá, de nagyon rossz hatékonysággal (körülbelül 5%-os konverziós aránnyal). Ezért kell elsősorban fogyasztanunk omega-3 zsírsavakat más forrásokból és egyben csökkenteni az omega-6 zsírsavak bevitelét.
Ide kattintva olvasson bővebben!
Az általunk végzett Omega zsírsav profil tartalma:
- 18:2w6c linolsav
- 18:3w3 alfa-linolsav
- 18:3w6 gamma-linolsav
- 20:2w6 eikozadiénsav
- 20:3w3 11,14,17-eikozatriénsav
- 20:3w6 8,11,14-eikozatriénsav
- 20:4w6 arachidonsav
- 20:5w3 eikozapentaénsav
- 22:2w6 dokozadiénsav
- 22:5w3 dokozapentaénsav
- 22:6w3 dokozahexaénsav
- Omega-3 zsírsavak összegzés
- Omega-6 zsírsavak összegzés
- Omega-6/Omega-3 - kardiovaszkuláris protektív tartomány feltüntetése
- AA/EPA- gyulladásos rizikó feltüntetése
- AA/DGLA
éhgyomri vérvétel
lelet: 15-18 munkanap
szakértői lelet nem kérhető