Fontos tudnivalók

  • A laborvizsgálat ára nem tartalmazza az adminisztrációs költség díját, mely minden alkalommal: 3000 Ft
  • A személyes adatlapot megtalálja a visszaigazoló e-mailben, melyet az online foglalás után automatikusan megérkezik az e-mail címére, de az innen is letölthető pdf dokumentumot mielőbb küldje vissza! (A szükséges adatok elektronikusan beírhatóak)
  • 5-6 éves kor alatt nem vállalunk vérvételt!
  • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanapban és nem naptári napban számolandó! 
  • Egyes csomagok kérhetők szakértői véleménnyel, melynek ára: 6000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető vagy nem) 
  • GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
  • Angol nyelvű lelet: 16000 Ft/fő az eredmények elkészülése után 8-10 munkanapra vállaljuk.
  • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk ÍRÁSBAN, vagy jelentkezzen be egy csomagra és megjegyzésbe írja bele a többi kérést, vagy jelölje az adatlapon.   

Gördítsen lejjebb a  csomag megtekintéséhez. ⬇️⬇️⬇️
Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!  

Komponens alapú tej + glutén 6 allergén

A panel tartalma:

  • f02 Milk,
  • f76 Alpha-Lactalbumin,
  • f77 Beta-Lactoglobulin,
  • f78 Casein,
  • e204 Bovine Serum Albumin(i),
  • f79 Gluten)

 

Lelet: 10-15 munkanap

Nem éhgyomri vérvétel

 

Ez nem a hagyományos, ismert specifikus IgE allergia vizsgálat! A világszerte új komponensdiagnosztika lehetővé teszi annak felderítését, hogy a hagyományos allergénspecifikus IgE vizsgálat által azonosított allergén melyik összetevője áll a tünetek hátterében. A módszerrel megállapítható, hogy az adott allergén "kis kockázatú" vagy "nagy kockázatú" komponensei okozzák a panaszokat. Ez rendkívül fontos az allergiás panaszoktól szenvedő páciens számára életvitelének alakítása szempontjából. 

A komponensdiagnosztika lehetővé teszi, hogy meghatározzuk a betegség súlyosságát és azt, hogy milyen szigorú diétára van szükség. A teszt tartalmazza az adott allergének magas és alacsony kockázatú komponenseit. Amennyiben magas kockázatú komponensre igazolódik az allergia, az allergén teljes kerülése indokolt. Ezzel szemben, ha alacsony kockázatú komponensek okozzák az allergiát, lehetséges, hogy az adott ételféleség valamilyen formában fogyasztható. A komponens alapú vizsgálatok eredményének értelmezését kizárólag szakorvos végezheti el. A rendelkezésre álló információk birtokában a szakorvos fel tudja állítani a diagnózist és a személyre szabott diéta betartásával a tünetek elkerülhetők.

Választ kaphatunk arra, hogy tejérzékenység esetén a tej egyáltalán semmilyen formában nem fogyasztható, vagy csak a hőlabilis komponensekre van túlérzékenység, ami azt jelenti, hogy savanyítva, hőkezelve ehet a beteg tejterméket. Ez óriási segítség a napi diétában. Érdemes elvégezni a komponens alapú diagnosztikát abban az esetben is, ha a specifikus IgE vizsgálat negatív eredménnyel jár, de a beteg kifejezett tüneteket mutat pl. a szója vagy a liszt elfogyasztása után. Ebben az esetben gyakran előfordul, hogy a komponens alapú diagnosztika pozitív eredménnyel jár.