Fontos tudnivalók

  • A laborvizsgálat ára nem tartalmazza az adminisztrációs költség díját, mely minden alkalommal: 3000 Ft
  • A személyes adatlapot megtalálja a visszaigazoló e-mailben, melyet az online foglalás után automatikusan megérkezik az e-mail címére, de az innen is letölthető pdf dokumentumot mielőbb küldje vissza! (A szükséges adatok elektronikusan beírhatóak)
  • 5-6 éves kor alatt nem vállalunk vérvételt!
  • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanapban és nem naptári napban számolandó! 
  • Egyes csomagok kérhetők szakértői véleménnyel, melynek ára: 6000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető vagy nem) 
  • GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
  • Angol nyelvű lelet: 16000 Ft/fő az eredmények elkészülése után 8-10 munkanapra vállaljuk.
  • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk ÍRÁSBAN, vagy jelentkezzen be egy csomagra és megjegyzésbe írja bele a többi kérést, vagy jelölje az adatlapon.   

Gördítsen lejjebb a  csomag megtekintéséhez. ⬇️⬇️⬇️
Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!  

Komponens alapú tojás 6 allergén

A panel tartalma: 

  • f01 Egg White,
  • f75 Egg Yolk,
  • f232 Ovalbumin,
  • f233 Ovomucoid,
  • f323 Conalbumin,
  • k208 Lysozyme)

Lelet: 10-15 munkanap

nem szükséges éhgyomor

 

A különféle allergiákat kiváltó konkrét fehérjék meghatározása is lehetséges molekuláris allergiavizsgálat segítségével. Míg a hagyományos módszerekkel csak a teljes fehérjék (pl.: tej, tojás, mogyoró, nyírfa) és azok szenzibilizáló hatása vizsgálható, addig a komponens alapú, molekuláris allergén specifikus IgE teszt segítségével már az is pontosan kimutatható, hogy az allergén melyik összetevője áll a szenzibilizáció hátterében. A módszerrel megállapítható, hogy az adott allergén "kis kockázatú" vagy "nagy kockázatú" komponensei okozzák a panaszokat. Ez rendkívül fontos az allergiás panaszoktól szenvedő páciens számára életvitelének alakítása szempontjából. A komponensdiagnosztika lehetővé teszi, hogy meghatározzuk a betegség súlyosságát és azt, hogy milyen szigorú diétára van szükség. A teszt tartalmazza az adott allergének magas és alacsony kockázatú komponenseit. Amennyiben magas kockázatú komponensre igazolódik az allergia, az allergén teljes kerülése indokolt. Ezzel szemben, ha alacsony kockázatú komponensek okozzák az allergiát, lehetséges, hogy az adott ételféleség valamilyen formában fogyasztható.

választ kaphat a tojás allergiás beteg arra, hogy liszttel együtt megsütve fogyaszthatja-e a tojást, vagy teljesen tojásmentes diéta javasolt. A tojás ovomucoid nevű komponense hőlabil, ha csak erre van a betegnek túlérzékenysége, liszttel együtt megsütve fogyaszthatja.

 

1. A vizsgálat segíti a kezelőorvost abban, hogy a betegség súlyosságáról, prognózisáról részletes tájékoztatást adjon betegének. Így például ételallergia esetén: • Eldönthetővé válik, hogy mennyire szigorú diétát kell a páciensnek betartania. • Míg a high risk kategória esetén az allergén teljes eliminálása indokolt az étrendből, addig a low risk csoportnál ez nem feltétlenül szükséges. Meghatározott esetekben ugyanis engedélyezett lehet az allergén sütött, vagy főzött formában történő fogyasztása.

2. Az allergiás panaszokkal küzdő páciens számára alapvetően fontos, hogy tisztában legyen azzal, mely allergénekkel történő találkozás okozhat életveszélyes reakciót szervezete számára. Így amennyiben high risk csoportba sorolt összetevő kerül kimutatásra, a páciens szakszerű felkészítést kaphat arra vonatkozóan, hogy mi a teendő anafilaxiás reakció kialakulásakor.

3. A keresztreakciók miatti pozitivitás feltárásával a fölösleges kezelések, diéták elhagyhatóvá válnak, vagy épp ellenkezőleg, diétás megszorítás bevezetésére lehet szükség. Így például bizonyos pollenek, gyümölcsök halmozott pozitivitása esetén kiválasztható a valóban tünetet okozó komponens, vagy a házipor egyes összetevőire érzékeny beteg számára kerülendővé válhat a rákfogyasztás.

4. A pontosabb, célzott allergén meghatározás nagy segítséget nyújt az allergén specifikus immunterápia indikációjának megállapításában, illetve annak megtervezésében is