Fontos tudnivalók a laborvizsgálatról

Hitvallásunk, és szolgáltatásaink ismertetése

A Gellért Medical Laboratórium a betegek és egészségesek szolgálatában! Kézben az egészség

Olvassák el a GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEKET IS OLDALUNKON! 

A Szent Gellért tértől fél perc sétára, a Gellért Gyógyfürdő és Hotel mellett, a Kemenes utca 4. szám alatt, kellemes környezetben várjuk kedves vendégeinket. Egészségügyi magánlaborunk üzletpolitikája a folyamatosan bővülő minőségi szolgáltatásokon túl, ügyfeleink kényelmére, gyors ellátására és érthető tájékoztatására épül. A laboratórium előre egyeztetett időpontban fogadja pácienseit! 


Ma, amikor az állami egészségügyi ellátásban egyre szűkülnek a lehetőségek, amikor egy egyszerű laborvizsgálatra is akár egy hónapos előjegyzést kapnak a betegek, amikor egyes laborok lehetősége csak alapvizsgálatokra korlátozódik, vagy hónapokat kell várni egy-egy eredményre, akkor fontos szerep jut egy olyan laboratóriumnak, ahol:

 

 • Nem feltétel a háziorvosi vagy egyéb beutaló.
 • Rövid időn belül tudjuk fogadni. 
 • Zsúfolt várók, folyosók helyett kényelmes környezetben foglalkozunk Önnel.
 • Speciális vizsgálatokhoz nem kell két esetleg három különböző laboratóriumot felkeresni.
 • Email címre küldjük leleteiket, ezzel is időt spórolunk és nem szükséges hozzánk visszajönni.
 • Több egészségpénztárral állunk szerződésben, így azokat el tudják számolni. 
 • Bankkártyás fizetés lehet, de egészségkártyával nem lehet fizetni.
 • Nem csak betegség esetén: egészségesek is jöhetnek szűrővizsgálatra a megelőzésre fektetve a hangsúlyt.
 • Számos, előre összeállított csomagajánlatunk van, de egyedi ajánlatokat is készítünk. 
 • Az előzetes időpont foglalás fontos, enélkül sajnos nem tudjuk fogadni.
 • 24 órában használható online foglaló rendszerünk az Önök kényelmet szolgálja.
 • Folyamatos kedvezményekkel, akciós ajánlatokkal is várjuk Önöket. 
 • 6 éves kor alatt nem vállalunk vérvételt! ( hozott mintát előre megbeszélve tudunk fogadni )
 • Orvosi konzultáció ára: 8000-14000 Ft

 

Miért előny az előre egyeztetett időpont? 

A mai világban azt tapasztaljuk, hogy mindenkinek fontos az ideje és dolgait minél előbb szeretné elintézni. Kevés az idejük, menni kell tovább. Ehhez nyújtunk segítséget az előre foglalt időpontok esetén. Elsősorban online, kivételes esetben e-mailben történő egyeztetést követően, minden szükséges eszközzel elő tudunk készülni az Ön vizsgálatára, így gyakorlatilag amikor megérkezik hozzánk azonnal el tudjuk kezdeni a vérvételt. A TELEFONOS ELŐJEGYZÉS NEM TÁMOGATOTT.  (Lsd. GYIK) 

 

Miből adódhatnak csúszások? 

 • ha nem az időpontra érkezik, hanem jóval előbb és számtalan kérdése van más idejében (ezért kérjük előzőleg mindig beszéljünk az elvégzendő vizsgálatokról) 
 • nem hozza magával a letölthető-kitölthető személyes adatlapot ( a helyszínen is ki lehet tölteni, de így előzőleg nem tudunk felkészülni és előkészülni sem, ami szintén időveszteség)
 • nem járt a honlapunkon, nem tudja milyen vizsgálatokat végzünk, azok mennyibe kerülnek, milyen vállalási határidővel készülnek,van-e egyéb költség. (Pl. adminisztrációs díj) 
 • nincs felkészülve a vizsgálatok jellegével kapcsolatban, nem tájékozódott előre mit szeretne pontosan. Nagyon sok időt elvesz mindenkitől, ha a helyszínen szeretné ezt megbeszélni, hiszen nem biztos, hogy a megfelelő szakemberrel tud tárgyalni. 
 • a foglalt idejéhez képest elkésik, melyről nem tájékoztat bennünket, időközben pedig elkezdhetünk már dolgozni. 
   

Kitől várható diagnózis és gyógyszeres javaslat? 

 

Az első és legfontosabb tudnivaló az, hogy a laboratóriumban semmilyen körülmények között diagnózis felállítására valamint kezelési javaslatra lehetőség nincsen. A törvényi szabályozásnak megfelelően, csak és kizárólag laboratóriumi vizsgálatokat végzünk, az eredményt -  referencia tartománnyal ellátva, ( régebben normál érték ) előzetes megegyezés alapján, e-mail formájában továbbítjuk. Diagnózist kizárólag klinikai szakorvos állíthat fel, a beteg teljes kórelőzményének, a diagnosztikai eredmények, valamint az elmondott panaszok megismerése után.  

A diagnózis helyes felállítása egy komplex feladatkör, melyben a háziorvos, szakorvos, a képalkotó eljárások és a laboratóriumi vizsgálatok egyaránt fontosak, illetve sokszor nélkülözhetetlenek. A klinikus a laboratórium segítségét kéri (a laborlelet eredményeit a többi információhoz – anamnézis, fizikális vizsgálat, rtg, ultrahang, CT stb. – adva) a helyes diagnózis felállításához.

 

A laboratóriumi vizsgálat tehát nem helyettesítheti az orvosi vizsgálatot, de legtöbbször nélkülözhetetlen a diagnózishoz, a betegségek lefolyásának figyeléséhez, illetve a krónikus betegségek nyomon követéséhez, kezeléséhez.

 

A Gellért Medical Labor 

 

Laboratóriumunk igen széleskörű vizsgálatokat végez. A legegyszerűbb vércukor vagy koleszterinméréstől a bonyolult hormonvizsgálatokon át a genetikai tesztekig vagy ételintolerancia vizsgálatokig.  

 

A XX. és XXI. század új kihívást jelent az egészségügynek. Új betegségek jelentek meg, illetve váltak gyakorivá, a betegségek sokszor nem egyértelmű formában jelentkeznek. A panaszok és a klinikai tünetek hasonlóak, a laboratóriumban pedig nem vizsgálunk beteget és kórelőzmény ( anamnézis ) felvétele sem történik meg. Olykor az orvosoknak is fejtörést jelent egy-egy betegség felismerése. A laboratórium segítség lehet az orvosnak, ha egy betegséget kell kizárni vagy alátámasztani, de nem várható el, hogy a laborlelet végén diagnózissal szolgáljon! 

A célzott laboratóriumi vizsgálatok célja, hogy mielőbbi diagnózissal a kezünkben, időben megkezdődjön a kezelés. 

 

SOHA, SEMMIFÉLE KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NE DIAGNOSZTIZÁLJA ÖNMAGÁT!

Tudjuk, hogy az internet számos lehetőséget nyújt, elég beírni egy-egy vizsgálat nevét, és máris özönlenek a lehetséges diagnózisok. A bizonytalan források (szóbeszéd, Internet, stb.) alapján összeállított laborvizsgálatok eredményeinek laikus elemzése súlyos félreértésekhez vezethet, ami az esetleges betegség pontos diagnózisát, megfelelő gyógyítását akadályozza, kimenetelét súlyosbítja.

 

Miben segíthet a laboratórium? 

 • útirányt tudunk adni, ha felmerül egy konkrét betegség kérdése, hogy mely laborvizsgálatot végeztesse el 
 • bizonytalanság vagy panasz esetén laboratóriumi szakorvossal történő konzultációt biztosítunk ( külön díjazás ellenében )
 • ha több vizsgálatot, vagy csomagot szeretne, akkor egyedi / személyre szabott ajánlatot készítünk
 • meglévő leleteinek eredménye alapján további vizsgálatokat javaslunk
 • a beteg kórelőzményeinek ismerete hiányában a laboratórium a vizsgálatok mért eredményeit adja ki, illetve a lelet ismeretében javasolja, hogy a továbbiakban merre induljon el, milyen szakorvost keressen panaszaival. 
 • a laboreredmények értékelése során fel tudjuk hívni a figyelmet a kóros eltérésekre, meg tudjuk mondani, hogy nagy valószínűséggel jók-e az eredmények

Erősségeink

 • Pácienseinket kiemelt figyelemmel kísérjük végig a foglalástól kezdődően az eredmények kiadásáig.
 • A vizsgálatok zöme helyben készül, ezzel is erősítve a pontosságot és a reprodukálhatóságot.
 • Nálunk nincsenek tömegek, mert mindenkit időpontra várunk. Ennek előnyei többek között a megfelelő és gondos felkészülés, és a páciensre való maximális figyelem az ő idejében.
 • Az online foglalórendszerünk úgy van kialakítva, hogy mindneki a választott vizsgálatainak megfelelő előkészületről kap tájékoztató levelet az automata rendszeren keresztül. Ezzel is segítjük a pácienseket a felkészülésről.
 • A labormunka 80%-a a nem megfelelő, un. preanalitikai szakasz miatt csúszik el.
 • Abban a pillanatban, ahogy Ön időpontot foglal munkatársaink, máris elkezdik az adminisztrációs feladatokat egészen a vizsgálat napjáig. Tehát onnantól kezdve, hogy az Ön neve bekerül a rendszerünkbe, máris szervezünk-tervezünk.
 • Az online foglalás lehetőséget ad arra, hogy mindig fel tudjunk készülni az aznapi vizsgálatokra. Itt nem csak a mintavételi eszközöket kell előkészíteni, hanem a vizsgálatokhoz szükséges reagenseket is. Nem minden automata dolgozik minden nap.
 • A laborba érkezéstől kezdve figyelemmel tudjuk kísérni a minta útját, ezáltal is minimálisra csökkentve a tévesztés, elveszett, nem érkezett típusú problémákat, amik a továbbított mintákkal kapcsolatban adódnak. Szükség esetén saját hatáskörben tudunk ismétlésről vagy új mintavételről gondoskodni, és nem a partnercégre hárul a feladat. Sok esetben időt lehet spórolni, ami abból a szempontból kényes, ha a páciensnek adott napon szükséges a vérvétel, mert mondjuk a kezelés függ tőle. A gyors reagálás a reprodukálhatóság egyik fő pillére!  
 • A pácienseket ugyan napi sorszámmal látjuk el, de mindenkit a néven nevezünk a mérési folyamat alatt is.
 • Az írásos kommunikációban nagyon erősek vagyunk. Ritkán fordul elő, ha valakinek nem válaszolunk a megkeresésre pár órán belül. Bármilyen előleges választ is, de kap tőlünk a páciens, amiben megírjuk, hogy érdemi választ mikorra kaphat tőlünk. Sajnos nincsenek jó tapasztalataink céges megkeresések terén, gyakran akár heteket is várunk 1-1 válaszra, az idő meg csak telik és okafogyottá válhat a dolog. Bosszantó tud lenni, épp emiatt alapszabály, hogy hétköznap munkaidőben mindenkinek válaszolunk a kérdésére. Arról persze nem beszélünk, hogy a leghatékonyabb kommunikáció írásban történik, ahol van elég idő az átgondolt és minden szempontból kielégítő válaszra, míg szóban ez nem feltétlen mondható el.

 

Van hova fejlődni, és mindig van min javítani 

 • Tudjuk sajnos, hogy a telefonos megkeresésre nagyon ritkán reagálunk. S hogy miért nem vesszük fel a telefont, annak rendkívül egyszerű okai vannak: 1. egyrészt nagyon kevesen vagyunk, másrészről délelőtt a páciensek fogadása történik. Az ezzel járó munkafolyamatok nem adnak lehetőséget arra, hogy a percenként csörgő telefont felvegyük, ott hosszas beszélgetésbe kezdjünk, netán időpontot egyeztessünk, vagy szakmai kérdéseket vitassunk meg. Mindeközben a páciensek várakoznak. Ez rendkívül kellemetlen lehet mindannyiunk számára. Minden munkatársnak megvan a feladata. Aki aznap adminisztrál, az fogadja a pácienseket, véglegesítik a laborvizsgálatokat a recepciónál, elintézik a fizetést. Közben a páciens adatait és vizsgálati kéréseit rögzíti a számítógépes rendszerbe. A vérvételes kollégák vért vesznek, és van aki elkezd a már levett mintákkal foglalkozni. Ezek a feladatok egytől egyig rendkívüli odafigyelést, precizitást igényel. Tehát ebben a délelőtti időszakban nagyon ritkán adódik lehetőség arra, hogy a telefont fel tudjuk venni. Olyan kolléga aki csak a telefonokat kezeli nincsen. Mi egy kis labor vagyunk, nincs lehetőség erre.
 • A telefonos megkereséskor számtalan olyan kérdés érkezik, amire nem lehet akkor jól válaszolni. Nem csak szakmai felkészültséget nem tudjuk ilyenkor garantálni, de felelősséggel tartozunk Önökkel szemben. Hiszen egy kérdésre nem lehet csak úgy odadobni egy választ, azt át kell gondolni és fel kell készülni. (Lsd. GYIK) 

Célunk mindenkor, hogy a Gellért Medical Labor páciensei mindenkor és mindenben a nekik kijáró legmagasabb szintű ellátást kapják! Ezt csak úgy tudjuk biztosítani, ha odafigyelünk Önökre, és a munkánkra. A munka szabályokat és pontosságot követel. Igyekszünk tehát, hogy a rólunk kialakított jó véleményt hosszútávon is megtartsuk! 
 

Várunk mindenkit szeretettel! 

A vérvizsgálatok többségéhez általában 12 órás éhezés utáni, éhgyomri minta szükséges, emiatt a vérvételt a reggeli órákban javasoljuk. Táplálékfelvétel egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményét jelentősen befolyásolja. Pl.: vércukor, terheléses vércukor, vérzsírok /koleszterin, triglicerid/ Éhgyomri vérvétel előtt vizet fogyaszthat / javasolt is/, alkoholt, üdítőt, kávét, ételt nem. Javasolt legkésőbbi időpont 11 óra, ezen túl már éhezési paraméterekről beszélünk. A vérvétel után, a tűszúrás helyét 3-5 percen keresztül a kapott vattával, kézzel nyomva kell tartani (könyököt nem behajlítva). Ezzel biztosítva a vérzés csillapítását, valamint egyéb szövődmények kockázatának csökkentését.

Vérvételi időpontok: 

 • Az online felület felkínálja a szabad lehetőségeket.
 • Éhgyomri vérvétel esetén 11 óráig veszünk vért. Egyéb vizsgálatra ELŐRE megbeszélt időpontban maximum 13 óráig, csütörtökön max. 11.30-ig!  
 • Pénteki napokon a vérvétel és mintaleadás nem megoldható.  
 • Minden esetben szükséges időpont egyeztetés, még akkor is, ha csak mintát adna le! Az info@gellertlabor.hu email címre írhat ez ügyben!
 • Hétvégén és ünnepnap nem dolgozunk, ZÁRVA vagyunk! 

Feltétlen éhgyomri paraméterek:

 • Vércukor
 • Vérzsírok ( koleszterin, triglicerid, HDL, LDL )
 • Májfunkció 
 • Ionok ( kálium, nátrium, kálcium, foszfát, magnézium )
 • Vas
 • éhomi vércukor + inzulin, illetve inzulinrezisztencia vizsgálat

Egyéb vizsgálatokhoz /pl. hormonok, vizeletvizsgálatok, tenyésztések, stb./ nem szükséges éhgyomri vérvétel, így a vizsgálatok elvégzése előtt fogyaszthat ételt, italt is, ugyanakkor törekedni kell a könnyed étkezésre. Általánosan elfogadott, hogy laborvizsgálat előtt ne terheljük túl a szervezetet zsíros, szénhidrát dús ételekkel, szénsavas/cukros italokkal. A koffeint, alkohol is sok mindenre befolyással lehet.

Egyéb tudnivalók:

 • A vizsgálatot megelőző este már ne fogyasszon szénhidrát dús, zsíros, fehérjében gazdag ételeket, mivel ezek befolyásolhatják az eredményeket! 
 • Vizet, cukormentes folyadékot lehet, sőt ajánlatos is fogyasztani, (2-3 dl) főleg a vizsgálat előtti időszakban, reggel is! Kávé, tej, kakaó nem ajánlott! 
 • Az éhgyomri vérvétel azt jelenti, hogy a mintavétel előtt kívánatos a min. 12 órás étkezés mentes, úgynevezett éhezéses állapot létrehozása, egyéb vérvétel esetében javasolt könnyű reggeli fogyasztása, és szintén fontos a folyadékbevitel. 
 • Az élvezeti cikkek a különböző szervek működését befolyásolhatják, ezért különösen funkcionális vizsgálatok (gyomor, vese, máj) előtt tilosak! 
 • A mintavételt megelőző tartós alkoholfogyasztás hatására egyes paraméterek érzékenyen változhatnak, valamint befolyásolja számos anyag vesén át történő kiválasztását is. 
 • A dohányzás a laboratóriumi vizsgálatok eredményét befolyásolhatja (pl. magasabb CEA érték mérhető).
 • Egyes vizsgálatok eredményét az erős fizikai terhelés jelentősen befolyásolja, ezért a vérvételt megelőzően lehetőség szerint kerülje a szélsőséges fizikai megterhelést. ( GOT, LDH, CK-Kreatin kináz ) Mindennemű sport, házimunka is mely izomlázzal jár emeli ezen enzimek értékét, de még az izomba adott injekció is. 
 • Bizonyos klinikai kémiai vizsgálatok eredményei a vizsgálatot megelőző hosszabb időszak étrendjétől is függnek. Szérumhúgysav-koncentráció meghatározása előtt 3 napig purinszegény diéta javasolt (vagyis kerülje a belsőségeket, hüvelyeseket, diót, mogyorót; kevés hús és hal azonban fogyasztható).
 • Kerülni kell az alkoholfogyasztást is, mivel az alkohol csökkenti a vesék húgysav kiválasztását. Drasztikus éhezési fogyókúra esetén ugyancsak csökken a húgysav kiválasztása. A szérum karbamid koncentrációja függ az étrend fehérje tartalmától. Ha a pácienstől étkezés után veszünk vért, főleg a glükóz, trigliceridek, koleszterin, vas és foszfát esetében kapunk magasabb értéket.
 • A gyógyszereket előírás szerint be kell venni, kivéve akkor, ha az orvosa másképp nem rendeli. 

Amennyiben vérvételkor rosszul szokott lenni, vagy fertőtlenítőszer érzékenységről tud, közölje ezt a vérvételt végző szakemberrel még a beavatkozás előtt.  A vért fekve is levehetik Öntől, így könnyebben elkerülhető az ájulás és az ezzel járó esetleges sérülés. Gyógyszereit mindig előírásnak megfelelően vegye be!

Vérvételi szövődmények

A phlebotomia (vérvétel) a leggyakrabban alkalmazott orvosi beavatkozás mind a járóbetegek, mind a fekvőbetegek körében. A vérvételre legjobb hely a felső végtag, mivel különösen a könyökhajlatban könnyen azonosítható és hozzáférhető vénák vannak és a beteg a szúrás helyéről történő vérzést erős nyomással megszüntetheti.

Bár a könyökhajlati felületes vénák elhelyezkedése változatos, a v. basilica, v. cephalica, v. mediana cubiti rendszerint azonosítható. Kisebb, de jól használható vénák vannak még az alkaron, valamint a kézháton. Phlebotomiára nem a legjobban látható, hanem a legjobban tapintható vénát kell kiválasztani. Amennyiben ezek nem megbízhatóan tapinthatók, akkor kerülhet sor az alkarra, vagy valamelyik felületes kézháti vénára. A kézháti vénák hátránya, hogy kicsik és könnyen összeesnek, így nagyobb mennyiségű vér nyerésére nem mindig megfelelőek.

A vérvétel invazív beavatkozás, a leggyakoribb szövődmények a hematóma (vérömleny) és a phlebitis (vénagyulladás).

Az ideggel való direkt érintkezés kelthet tűszúrás szerű érzetet, vagy éles villanásszerű fájdalmat okozhat. Magának az érzetnek a jelenléte nem jelenti, hogy az ideg megsérült, ellenben, ha nem változtatják meg a tű pozícióját, sérülés alakulhat ki, idegsérülés azonban nem igazán fordulhat elő, inkább a vénafal áteresztése miatt vér kerülhet a szövetek közé, ami nyomhatja az idegszálat. 

Az aneszteziológiai eljárásként ismert szöveti idegblokád* esetén is ritka szövődmény a tartós idegsérülésAz esetlegesen kialakuló idegsérülés leggyakrabban csupán átmeneti tünetekkel jár, és a betegek legnagyobb többsége néhány napon vagy héten belül – de legkésőbb 1-3 hónapon belül – teljesen felépül.

Javasolt lilás elszíneződés és fájdalom esetén: Phenylbutazon krémmel vékonyan kenni a lilás területet, valamint borogatást tenni rá és gyakran cserélni. 

Inzulinrezisztencia vizsgálat tudnivalói:

 • Cukorbetegek a vizsgálatban nem vehetnek részt. Előzetesen kérje ki orvosa véleményét!
 • Ez egy hosszú vizsgálat, melynek során többször vehetünk Öntől vért, ezért ez idő alatt a labor területén kell tartózkodnia! ( általában 120 percet vesz igénybe )
 • A terheléses vizsgálat komoly szakmai protokoll szerint zajlik, ezért a megbeszélt időpontot szigorúan be kell tartani!
 • Ezt a vizsgálatot max. ¼ 10-ig el kell kezdenünk, későbbi időpontban a szakmai követelmények miatt nem tudjuk vállalni!
 • A következőképpen zajlik: éhgyomri mintavétel /vérvétel/ cukoroldat elfogyasztása /ízesítőül citrom hozható/ további , szükség szerinti vérvétel /félóránként, vagy óránként/
 • A vizsgálathoz szükséges 75g cukrot a laboratórium biztosítja!
 • A laboratórium 18 év alatt nem végez terheléses vizsgálatokat. 

Vizeletvizsgálatok tudnivalói:

 • Bármilyen vizeletvizsgálatról legyen is szó, kizárólag a laborban átadott vizeletespohár használata az elfogadott mintavételi eszköz. Csak friss vizeletet tudunk vizsgálni. Hozott mintát nem tudunk elfogadni!
 • Vizelet tenyésztés esetén steril edényt adunk a minta leadására. 
 • Gyüjtött vizelet minta estén: a vizeletminta gyűjtésének első napján a reggeli vizeletet még ne ürítse a tartályba, de az ezutáni vizeletet egész nap, majd másnap a reggeli első vizeletet is tartályba (nagyobb méretű edény, pl. ismert űrtartalmú befőttesüveg alkalmas erre a célra) kell gyűjteni. A mintákat a laboratóriumba szállításig hűtőben tárolja. Bizonyos esetekben szükség lehet sósavra gyűjteni a mintát, de ezt a csomagajánlatnál megemlítjük. Ilyenkor az edény aljára 10 ml sósavat kell önteni - melyet patikában be tud szerezni, és erre kell gyűjteni a vizeletet. Amennyiben nem sikerül sósavat venni, jelezze felénk és megbeszéljük a teendőket! 
 • A laboratóriumba nem szükséges a teljes vizeletmennyiséget bevinni; óvatosan rázogassuk össze a gyűjtőedényt (hogy a leülepedett vizelet összeelegyedjen), majd kb. 1 dl-nyi mennyiséget öntsünk át tiszta, fertőtlenített edénybe, melyre írjuk rá a gyűjtött vizelet teljes mennyiségét (ezért jó, ha ismerjük a gyűjtőedény térfogatát, egyébként mérőpohárral le kell mérni) és a gyűjtés dátumát.
 • A vizeletminta levétele előtt mosakodjon meg! (a szeméremtáji kórokozók miatt)

Székletvizsgálatok tudnivalói:

 • Csak a gyógyszertárak által forgalmazott, lezárt tartályban adható le a vizsgálandó minta. Megfelelő adatokat: név, születési dátum, feltétlen fel kell rajta tüntetni! Borsónyi mennyiségű mintára van szükségünk!
 • A székletvizsgálatok előírásait az árlistában a vizsgálatok mellett megtalálja, fontos, hogy azokat a szabályokat betartsák! 
 • Székletvér vizsgálathoz diétázni nem szükséges. A vizsgálat aktív aranyér, vérző polip, menstruáció ideje alatt nem végezhető el! 
 • Amennyiben vérvétel és székletvizsgálat is történik egy időben, a székletmintát csak a vérvétel napján fogadjuk el! Amennyiben azt nem hozta el, otthon felejtette, vagy egyszerűen csak figyelmetlen volt, akkor a listaár szerinti összeget kell megfizetni az utólagosan leadott mintáért, a csomagárból nem vonódik le. Ezért fontos, hogy figyeljen milyen vizsgálatokat tartalmaz a csomagja! 

A laboratóriumi árlistánkban és a csomagoknál minden esetben megtalálhatók a vizsgálatok vállalási határideje. Az egyszerűség kedvéért napban / de alapvetően mindenkor munkanapban számolandó, hiszen hétvégén, ünnepnap nem dolgozunk! 

Amennyiben több vizsgálatot rendel, vagy vizsgálati csomagokat, lehetősége van arra, hogy részeredményeket kér, és dönthet úgy, hogy egyben kéri a leletet az összes vizsgálat elkészültekor. Ezt a helyszínen a kollégákkal meg tudja beszélni!

​Szakértői véleményezés csakis a kompletten elkészült lelet után készül, tehát amikor minden szükséges adat rendelkezésre áll, akkor tudjuk a szakértői leletet megküldeni e-mail formában, ez általában 3-5 napot vesz igénybe még az eredmények elkészülte után.

Kérjük, hogy minden esetben tájékozódjanak a leletek elkészülési határidejéről, mert ezzel kapcsolatos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 

 • Általános vizsgálati határidők: 1-5 munkanap
 • Víruskimutatások: 7 - 25 munkanap
 • Immunológiai panelek: 7-25 munkanap
 • Tenyésztések: 4 - 15 munkanap
 • Speciális esetek vérből: 7-21 munkanap
 • Egyes daganatszűrő vizsgálatok: 7-20 munkanap
 • Allergia/intolerancia vizsgálatok: 7-20 munkanap
 • Speciális alvadás: 7-25 munkanap
 • Genetikai vizsgálatok: 10-25 munkanap és 2-6 hónap között
 • Citogenetika: kb. 3 - 6 hét
 • Hormonok: 3-5 munkanap, kivéve a ritkábban kért vizsgálatokat

Előfordulhatnak olyan esetek, amikor a mintát újra meg kell vizsgálnunk, ami adott esetben a határidő csúszását eredményezheti. A kontroll mérések, ill. a kiegészítő vizsgálatok mindenkor a páciens és egészségi állapotának jelentős előrelépését szolgálja. 

A koronavírus járvány világszerte okoz a laborokban ellátási gondokat. A tesztelés fokozott terhelést jelent, emiatt előfordulhatnak vizsgálatokban csúszások. Természetesen mindannyian elkövetünk mindent, hogy ez ne így legyen, de olyan esetekben, amikor partnercég közreműködése is szükséges, előfordulhat, hogy előzetes értesítés nélkül nem érkeznek meg határidőre a kért eredmények. Ez legfőképp a genetikai teszteket érinti. Türelmük és megértésük mindenképp fontos! Köszönjük, 

Egyes vizsgálati csomagok mellé szakértői vélemény is igényelhető (a csomagok alatt feltüntetjük, hogy kérhető vagy nem). Ez egy írásban történő ún. leletelemzés, mely során a kapott laboreredményeket a páciens panaszaival és kórelőzményeivel összevetjük, majd egy egy rövid szakvéleményt írunk róla. A laboreredményekből sok minden kiolvasható akkor, ha kellőképp megismerjük a beteg anamnesztikus adatait. Ezt a személyes adatlapon vagy előzőleg e-mailben lehet feljegyezni. Fontos ez, hiszen így tudjuk megmondani, hogy a kapott eredmények beilleszthetőek-e abba a laborképbe amit látunk, s ha igen/nem akkor hova tovább, kit kell a továbbiakban felkeresnie. 

A labor véleményezhet, tanácsot adhat, további vizsgálatokat javasolhat az eredmények alapján annak érdekében, hogy a páciens mielőbbi szakellátása biztosított legyen, de nem közölhet diagnózist, nem adhat gyógyszeres vagy egyéb kezelésekre választ. 
 

Fontos kérdések a szakvélemény kiállításához: 

 1. Miért kéri a páciens a vizsgálatot/ vizsgálatokat?
 2. Vannak-e panaszai?
 3. Ha vannak panaszai mióta állnak fenn?
 4. Járt-e ezt megelőzően orvosnál, s ha igen mit állapított meg?
 5. Történt-e gyógyszeres vagy egyéb kezelés, vagy beavatkozás?
 6. Miért gondolja, hogy az adott vizsgálatok megfelelőek? 
   

Vannak olyan speciális esetek, amikor a laborvizsgálatok értékelésével együtt a beteg fizikális és/vagy műszeres vizsgálatát is el kell végezni egy időben. Példaként egy kapott női hormonprofil nem véleményezhető csupán a laborkép alapján, hiszen ott nagyon fontos a ciklus ismerete, lefolyása, a menstruáció elmaradásának oka, stb. ezt a laborban nem lehet feltérképezni. 
A szakértői vélemény csupán egy lehetőség olyan vizsgálatoknál, mikor elégséges, vagy annak vélt eredményeket vetjük össze a páciens panaszaival, de nem szükséges azonnali eszközös beavatkozás. 
Ennek értelmében a meddőségi, genetikai, allergológiai (beleértve az intoleranciát), hormonális, már ismert pajzsmirigy betegségek, mellékvese és számos vizsgálatnál nem tudunk szakvéleményt kiállítani azok speciális megítélése miatt. 

A szakértői vélemény egy plusz lehetőség, - nem kötelező. Ennek hiányában természetesen egy hagyományos, referencia tartománnyal ellátott laboreredményt küldünk. 

A laboreredmények értékelése során fel tudjuk hívni a figyelmet a kóros eltérésekre, meg tudjuk mondani, hogy jók-e az eredmények, illetve a lelet ismeretében tanácsot tudunk adni, hogy a továbbiakban merre induljon el, kit keressen panaszaival, de minden esetben csak és kizárólag az orvos adhat diagnózist, illetve kezelési javaslatot. A szakértői véleményezés e-mail formában történik. 

Amennyiben valaki szakértői véleményt kér, akkor az eredményeket egyben küldjük, hisz a páciens a részeredményekből nem tud tájékozódni, esetleg félreérthető következtetéseket vonhat le, ami rossz irányba tereli az állapotának megismerését. A szakértői véleményezés akkor készül el, amikor minden eredmény rendelkezésre áll. A véleményezés plusz 4-5 munkanapot vesz igénybe. 

Van mód külön személyes orvosi konzultációra, melynek díjazása más elszámolás alá esik. Amennyiben a páciens inkább közvetlen szeretné orvossal megbeszélni az eredményeket, akkor ez a lehetőség is adott. 
A 2020. márciusától fennálló járványügyi helyzet miatt személyes konzultáció mellett, online lehet konzultálni az orvossal. Ennek részleteit a honlap főoldalán található labor távkonzultáció címszó alatt olvashatják.

Szakértői vélemény 6000 Ft 

Szakértői véleményt a vizsgálatok, vagy a vizsgálati csomag megrendelésekor kell kifizetni, utólag nem áll módunkban szakvéleményt kiállítani. igénylése esetén nem küldünk részeredményt, hiszen egyben adja meg a kellő információt, amiről véleményt lehet alkotni. A szakértői véleményt az összes vizsgálat elkészülése után 4-5 munkanapra tudjuk vállalni. Előfordulhatnak csúszások időnként, amiért előre is elnézést kérünk! 
 

 

 • A laborvizsgálat egyszeri díja: 2500 Ft. mintavételi és adminisztrációs díj, a megrendelt vizsgálatokon felül fizetendő.
 • Sürgősségi vizsgálatoknak egyedi ára van, mely az árlistában megtalálható.

 

Sürgősségi laborvizsgálatokat kizárólag munkaidőben kérhet: 8.45 – 11.00 óra között, előre bejelentés alapján! Pénteken nem tudunk sürgősségi kérést elfogadni!

Felhívjuk figyelmét, hogy NEM minden vizsgálat kérhető sürgős jelzéssel, erről a laborban kaphat megfelelő tájékoztatást, a lelet elkészülésének normál illetve sürgős határideje árlistánkban is megtalálható a vizsgálatok mellett.


Laborvizsgálatokra a leggyorsabban az online rendszeren keresztül tud időpontot foglalni a kiválasztott csomagra vagy akciós ajánlatra. Ha nem találja az Ön számára megfelelő előre összeállított csomagot, vagy csak 1-2 vizsgálatot szeretne, akkor az egyedi vizsgálatok online opciót válassza! Amennyiben többféle vizsgálatot szeretne, javasolt írásban kérni az időpontot. 
 

A sikeres bejelentkezés után automatikus visszaigazoló e-mailben kapja meg a tudnivalókat, az instrukciókat a vérvételre felkészülésről. Kérjük, hogy kövesse az ajánlott utasításokat az érvényes, pontos, korrekt laboratóriumi eredmények érdekében! Ha nem érkezett meg az e-mail, írásban jelezze felénk! 
 

A telefonos időpontfoglalás nem előnyös több szempontból sem: 

 • A telefonvonalak zsúfoltak a munkatársak napközben a vérvétellel, később a mintafeldolgozással foglalkoznak. Kifejezetten telefonos ügyfélkapcsolati munkatárs nálunk nincs.
 • Sok esetben félreérthető a kérés, nem tisztázott mit is szeretne igazán.
 • A személyes adataik rögzítése szintén félreérthető, pl. nem megfelelő az e-mail cím. (Nagyon gyakori probléma) 
 • Árajánlatot telefonon nem tudunk adni, panaszira nem tudunk reagálni annak összetettsége miatt, de lehet szakember bevonása szükséges hozzá, ahhoz elengedhetetlen, hogy minden információ birtokában legyünk.
 • A foglalásnak vannak előfeltételei, melyek mindig az adott vizsgálathoz igazodnak, olykor hosszas előkészület vagy egyéb teendők előzik meg. Telefonon ezt nehéz kommunikálni, leírva bármikor megtekinthető.
 • Amíg telefonon beszélünk az online rendszerben valaki bejelentkezhet a felajánlott időpontra, így kényelmetlen torlódás alakulhat ki, ami várakozást, kellemetlenséget okozhat.

AZ IDŐPONTFOGLALÁS FELTÉTELE, HOGY PONTOSAN TUDJA, MELY VIZSGÁLATRA (vizsgálatokra) ÉRKEZIK! 
 

Kuponos bejelentkezésre az online rendszeren keresztül van mód.

 

 • Kérjük, hogy amennyiben kénytelen lemondani rögzített időpontját, úgy azt legkésőbb 48 órával a foglalt időpont előtt legyen szíves megtenni, hogy az Ön helyére új pácienst tudjunk fogadni!
 • Amennyiben a foglalt időpontot nem mondja le, vagy azt későn –  aznap teszi, úgy 5,000 Ft. készenléti díjat számolunk fel a következő alkalommal. Az időpontot hétköznap munkaidőben tudja lemondani e-mailben. 
 • Amennyiben Ön csak tájékoztatást szeretne vizsgálataink felől, azt javasolt írásban kérni! Az e-mailben történő megkeresésre szakavatott kollégáink a lehető leghamarabb válaszolnak.

Tisztelt Páciensünk,

mindenekelőtt szeretnénk megköszönni a megelőlegezett bizalmat, amiért bennünket választott. Kuponos vizsgálataink elérhetősége hosszú évekre nyúlik vissza, s az elmúlt időszakban megismert számos jó, vagy épp kellemetlen tapasztalatainkat osztjuk meg az alábbiakban Önökkel. Laborunk mindenkor a tisztességes munkavégzést tartja szem előtt, számunkra mindannyian egyformán fontosak. Legyen szó visszatérő vendégről, vagy kuponos érdeklődőről, az első számú szempont, hogy szolgáltatásainkat mindig a lehetőségeinkhez képest legmagasabb színvonalon végezzük.

Kuponos megjelenéseink egész évben folyamatosak, hogy így a lehető legtöbb emberhez eljussanak ajánlataink. Mivel egy-egy kampány során akár több százan is vásárolhatnak kupont, az időpontok is rendkívül gyorsan fogynak, előfordulhat, hogy csak hetek múlva lesz szabad hely. Fontolja meg a kuponvásárlást abban az esetben, ha ezt az időt nem kívánja kivárni.

BEJELENTKEZÉS VIZSGÁLATRA: idopont.gellertlabor.hu

A SZOLGÁLTATÁS MENETE

Az első és legfontosabb dolog a TÁJÉKOZÓDÁS, hiszen pénzt ad ki vizsgálatokra. Épp ezért kérjük, hogy alaposan olvassa el a kuponos oldalakon az ajánlatot, ne csupán a főcím alapján válasszon! Ismerje meg a vizsgálat tartalmát, célját, a vizsgálat módját és menetét.

A kuponos ajánlat minden esetben tartalmazza:

 • azt, hogy mikortól meddig vehető igénybe a szolgáltatás. A lejárati idő az a nap, amely a kuponon az utolsó napnak meg van adva. Addig a napig részt kell venni a vizsgálatban! Hosszabbításra nincs lehetőség. A kuponok átlagosan 3 hónapig használhatók fel.
 • az elvégzendő laborvizsgálatok megnevezését, illetve a CSOMAG PONTOS NEVÉT, AMI FONTOS LESZ AZ ONLINE FOGLALÁSKOR.
 • a vizsgálat árát (eredeti + kedvezményes).
 • a lelet elkészülésének határidejét munkanapban (nem naptári nap!).
 • az igényelhető szakvélemény árát, esetleg plusz vállalási idejét.
 • a pluszban igényelhető kedvezményes vizsgálatok nevét és azok százalékos kedvezményét. A vizsgálatokat kikeresheti az árlistában, ahol, az (i) jelre kattintva rövid leírást is olvashat róluk.
 • a BEJELENTKEZÉS MÓDJÁT

 

Ne vegyen kupont, amennyiben:

 • sürgősen eredményre van szüksége.
 • nem ismerte meg az ajánlat belső tartalmát
 • diagnózist, vagy kezelést vár tőlünk.
 • És akkor se vegyen kupont, ha nem tudja kivárni a “sorban állás” idejét.

A kupon egy lehetőség, melyhez kedvezményes áron hozzá lehet jutni, de elsőbbségi, sürgősségi vizsgálatra nem alkalmas! Tehát ha annak reményében vásárol kupont, hogy soron kívül fogadjuk és az eredmény is elkészül sürgősséggel, akkor kérjük, hogy keressen más lehetőséget, mert ezt nem tudjuk vállalni.


FONTOS LEHET:

 • Amennyiben kérdései lennének a vizsgálat menetével, tartalmával, céljával kapcsolatban, írásban keressen meg bennünket! E-mail címünk: info@gellertlabor.hu
 • Telefonon nem tudunk szakmai jellegű kérdésekre válaszolni, írásban viszont átgondolt, kielégítő választ fogunk adni!
 • A csomagok tartalmát másik (akár azonos áron feltüntetett) vizsgálatra cserélni nem tudjuk, de minden esetben kérhető plusz vizsgálat! Az árlistában találja a nálunk elérhető vizsgálatok nevét, árát.
 • A laboratóriumban nem közlünk diagnózist, nem állítunk fel kezelési tervet sem, mert a magánlabor jogköre erre nem terjed ki. ​
 • A kupont mindig kinyomtatva kell elhozni!


KIKNEK AJÁNLJUK, MI A VIZSGÁLATOK CÉLJA

A kuponos vizsgálati csomagok egyedi, speciális igényeket kielégítő, az állami szférában nem, vagy csak nehezen elérhető vizsgálatokat tartalmaznak. Kivételt képez ez alól az évek óta népszerű “Lappangó, rejtőző betegségek” kimutatására szolgáló csomagunk, melyet akár prevenciós jelleggel, akár egy betegség követésére, kontroll céljából vesznek igénybe, mindenképp hasznos információkat kaphat a páciens az egészségi állapotáról. A Lappangó csomagot minden esetben laboratóriumi szakértői véleménnyel látjuk el, így a kész eredmények mellé további javaslatot, tanácsokat is kapnak.

Igyekszünk a kuponos csomagokat úgy összeállítani, hogy azok az egészség védelmének érdekében, annak hosszútávú megőrzésében segítsék a pácienseket. A csomagok tartalmát minden esetben szakmai irányelvek szerint dolgoztuk ki. Számos esetben ritkán igényelhető, az alapellátásban nem elérhető paraméterekről van szó. Mindenkor olyan kedvező árú csomagokat állítunk össze, mely vizsgálatok iránt sokan érdeklődnek. Aktuális témákat keresve a legnépszerűbb csomagjaink: a pajzsmirigy szűrés, gyomor és bélrendszeri csomag, daganatszűrés, vitaminok és ásványi anyagok kimutatása, valamint a menedzserszűrés. Ezek az ajánlatok kisebb változtatásokkal évek óta sikeresen futnak a kuponos oldalakon, érdemes vissza-visszanézni, ha épp lemaradnak az egyikről. A csomagok úgy lettek összeállítva, hogy az adott területre specifikus vizsgálatokat tartalmazzák.

Ajánlott mindazoknak, akik az állami egészségügyben nehezen igazodnak el, nem kapnak időpontot, vagy a kért vizsgálatokat a háziorvos által nem, csak további akár 3-4 szakorvos bevonásával tudják megigényelni. Továbbá ajánljuk azoknak, akik itthon nincsenek biztosítva, külföldön élnek, de hazalátogatásuk ideje alatt szeretnének egy aktuális szűrésen labor beutaló nélkül részt venni.

 

HOL VAN A PÉNZEM, KITŐL KÉRHETEM VISSZA

A kuponos oldalakon megjelent ajánlatok feltételeit és részleteit a Gellért Medical Labor Kft., és a kuponos partner közti szerződés szabályozza. A kiválasztott ajánlatot Önök a kupont forgalmazó cég honlapján bankkártyával, vagy az általuk megadott számlaszámra utalással fizetik ki. Tehát a megvásárolt vizsgálat ellenértéke minden esetben ahhoz a KUPONSZOLGÁLTATÓHOZ kerül, ahol az ajánlatot meglátta és megvásárolta.

 • az Önök által elindított banki tranzakció tartalmazza az utalás részleteit, a címzett soha nem a Gellért Medical Labor Kft.

Mindaddig, amíg a vásárló nem vesz részt a Gellért Medical Laborban a vizsgálaton (tehát nem jött el, nem vettünk vért, nem kapott leletet) a befizetett pénz a KUPONSZOLGÁLTATÓ-nál marad. A Gellért Medical Labor Kft. majd csupán egy bizonyos összeg felett, vagy egy bizonyos mennyiségű vásárló után jut az összegekhez, amiből a kuponos cég a szerződésben foglaltak szerint a saját jutalékát levonja. Legtöbbször tehát egy kuponos vásárló pénze a már elvégzett vizsgálatok után hónapokkal kerülhet a Gellért Medical Labor számlájára. Eddig az időig tehát a labor “hitelez” a kuponos cégeknek. Kivételt képez ez alól az a kuponos cég, amely vásárlói helyben fizetnek a vizsgálat napján.

Ezt a félreértések elkerülésének tisztázása miatt írtuk le, mert sok esetben a páciensek rajtunk keresik a pénzüket, holott az nincs nálunk. Kérjük ezért, ha még nem vett részt a vizsgálatban, és nem is szeretne eljönni, a kuponos cégtől igényelje vissza a befizetett összeget. Ebben mi nem tudunk segíteni!

 

BEJELENTKEZÉS

 • Online időpontfoglalási rendszer működik az oldalunkon. Ez az Önök kényelmét és gyorsabb kiszolgálását segíti.
 • Telefonon és e-mailben nem tudjuk laborvizsgálatra előjegyezni!
 • ​A foglalás előfeltétele az érvényes kuponkód.
 • Szabad időpontjaink gyorsan fogynak, hiszen kuponos megjelenésünk egész évben folyamatos. Ezért nagyon fontos, hogy a vásárlás után – amikor a kuponkódot megkapja –, mielőbb foglaljon időpontot!
 • A kinyomtatott kuponon, illetve a kuponszolgáltató oldalán az ajánlatban szerepel az a webcím, ahonnan a bejelentkezést indíthatják.
 • ​Naptárunkban 3 héttel – 1 hónappal előre lehet bejelentkezni.
 • foglaláskor annak a nevét adja meg, aki ténylegesen eljön a vizsgálatra!
 • amennyiben a visszaigazoló e-mail nem érkezett meg, és a levélszemét (spam mappa) között sem található, írásban jelezzék felénk! Az info@gellertlabor.hu címre várjuk leveleiket!

 

IDŐPONT MÓDOSÍTÁSA

 • Amennyiben bejelentkezését módosítani kényszerül, kérjük ezt írja meg nekünk, hogy a felesleges időpontot másik páciens számára felszabadíthassuk. Erre az e-mail címre várjuk a lemondást: info@gellertlabor.hu
 • A laborvizsgálatot legkésőbb 72 órával az előjegyzett időpont előtt lehet lemondani, hogy a helyére másik páciens jelentkezhessen. Amennyiben ez nem történik meg, 5,000 Ft. felárral kell számolnia.

 

FELKÉSZÜLÉS

 • Az online bejelentkezés után automatikus visszaigazoló e-mailben küldjük meg a tudnivalókat. Ez tartalmazza a vérvétel előtt fontos tudnivalókat, általános információkat, és az egyéb vizsgálatokhoz (vizelet labor, széklet laborvizsgálat) szükséges instrukciókat.
 • Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el mindezeket, mert a korrekt, pontos és megbízható laboratóriumi eredmények egyik – és talán legfontosabb – előfeltétele a megfelelő felkészülés!
 • Lényeges, hogy tisztában legyenek, mely laborvizsgálatok készülnek majd, ezért javasolt azt a kuponszolgáltató oldalán még egyszer elolvasni!

 

ÉRKEZÉS A LABORATÓRIUMBA

 • A laboratóriumba előzetes online bejelentkezés után érkeznek a páciensek.
 • ​Kérjük, hogy az adott időpontra a fertőzések elkerülése érdekében maszkban érkezzenek!
 • Amennyiben időpontjánál korábban érkezik, és a laborban az előző páciensek még bent vannak, akkor a járványügyi rendelkezések miatt sajnos nem fogjuk tudni előbb beengedni.
 • A kupont minden esetben kinyomtatva kell elhozni, az ugyanis az Önök beutalója és fizetőeszköze. Kupon hiányában a laborvizsgálatot nem áll módunkban elvégezni!

 

MI TÖRTÉNIK A LABORBAN?

 • Miután megérkeznek hozzánk, vérvételi beleegyező nyilatkozatot, valamint egy adatlapot is kell kitölteni, amely a személyes adataikon kívül az egészségi állapotukra irányuló kérdéseket is tartalmaz. AZ ELŐZETESEN KITÖLTÖTT ADATLAPOKAT 2020.06.01-TŐL ÖNÖK KINYOMTATVA IS EL TUDJÁK HOZNI A KUPONNAL EGYÜTT.
 • Az adatlap kitöltése után vizsgálatát rögzítjük informatikai rendszerünkben, majd megtörténik a vérvétel, a vizelet-, esetleg egyéb minta leadása, amelyeket a megvásárolt csomagjuk tartalmaz.
 • A laboratórium az előírásoknak, szabályoknak megfelelően adatait szigorúan bizalmasan (papír alapon) kezeli, azokat semmiféle körülmények közt másnak ki nem szolgáltatja.
 • A vérvétel után átadjuk a számlát, és feljegyezzük a lelet érkezésének határidejét.
 • Leletét az Ön által megadott e-mail címre küldjük.

 

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Bizonyos laborvizsgálati csomagok mellé kérhető szakértői vélemény, ennek összege minden esetben fel van tüntetve a kuponos szolgáltató oldalán!

A szakértői véleményezés a páciens aktuálisan mért laborvizsgálatainak eredményeiből, valamint a személyes adatlapon közölt panaszokból, kórelőzményből tevődik össze. Műszeres beavatkozást, vagy fizikális vizsgálatot a laboratórium nem végez.

A laboreredmények értékelése során fel tudjuk hívni a figyelmet a kóros eltérésekre, meg tudjuk mondani, hogy jók-e az eredmények, illetve a lelet ismeretében tanácsot tudunk adni, hogy a továbbiakban merre induljon el, kit keressen panaszaival, de minden esetben csak és kizárólag az orvos adhat diagnózist, illetve kezelési javaslatot. A szakértői véleményezés e-mail formában történik, személyes találkozásra nincs lehetőség, ezért nagyon fontos, hogy megismerjük az Ön panaszait, ezért fontos, hogy az anamnézis adatlapot megfelelő figyelemmel és körültekintően töltse ki! Ezen felül a Gellért Medical Laborban igény szerint klinikai laboratóriumi szakorvosi konzultáció is elérhető, 2020. márciustól on-line konzultáció formájában is..

A laboratóriumi szakértői vélemény, leletmagyarázat igénybevétele nem kötelező. E nélkül egy hagyományos, referencia tartománnyal ellátott laboreredményt küldünk.

Amennyiben szükségét érzi, hogy labororvosunkkal személyesen is megbeszélje, értelmezze a laborvizsgálatot, akkor erre a jelenlegi helyzetben online konzultáció keretében van lehetőség, melynek ára 5,000 Ft. Honlapunkon a laborlelet értelmezés és távkonzultáció oldalon talál további információkat.

A szabályok betartása közös érdekünk. A Gellért Medical egészségügyi laboratórium részéről csak abban az esetben tudunk korrekt szolgáltatást nyújtani, ha vendégeink is kellő figyelmet fordítanak a szolgáltatásokkal kapcsolatos tudnivalók elolvasására! A megbízható, érvényes laboratóriumi eredmény nem csak a mi munkánktól függ, fontos a megfelelő előkészület (pl. éhgyomri vérvétel, stb ) is, és az előírt szabályok betartása.

Köszönjük figyelmét!