labor munkarend tájékoztató és információk, szabályzat

Tesztekre és vizsgálatokra vonatkozó információk 

 • Jelenleg HbsAg szűrést teszthiány miatt nem tudunk végezni, helyette HbsAg antitestet mérünk. 
 • Vércukor és Inzulinterhelést a fokozódó járványügyi helyzet miatt visszavonásig nem végzünk! 
   

AZ IDÉN IS, AHOGY MINDEN ÉVBEN KARÁCSONY ELŐTT BEZÁRUNK. EBBEN AZ ÉVBEN UTOLJÁRA DECEMBER 20-ÁN TUDUNK PÁCIENST FOGADNI, ABBAN AZ ESETBEN HA A VÁLLALÁSI HATÁRIDŐ A KÉRT VIZSGÁLATRA/VIZSGÁLATOKRA 1 NAP.

FONTOS:

NK SEJTEK, KARIOTIPIZÁLÁS, FÉRFI MEDDŐSÉGI PARAMÉTEREKET DECEMBER 16-IG, TENYÉSZTÉSES VIZSGÁLATOKAT DECEMBER 14-IG VÁLLALUNK LEGKÉSŐBB, DE EZEK EREDMÉNYE MÁR CSAK JANUÁRRA VÁRHATÓ, KIVÉVE A TENYÉSZTÉS.

HA HOSSZABB A VÁLLALÁSI HATÁRIDŐ, AKKOR AZT JANUÁRBAN KEZDJÜK EL FELDOLGOZNI, ÉS INNEN INDUL AZ IDŐ IS. KÉRJÜK ÍRJANAK NEKÜNK E-MAILT, HOGY TUDJUNK EGYEZTETNI! Olyan vizsgálatot nem tudunk vállalni, amit azonnal fel kell dolgozni. Részletek a honlapon a munkarend tájékoztatóban!

EGYÉB INFORMÁCIÓK
 

A laboratóriumi munkánk során gyakran tapasztalunk bizonytalanságot, vizsgálatok laikus értelmezésében zavart, félreértéseket. 10 éves tapasztalattal a hátunk mögött alkottuk meg a LABORATÓRIUM SZABÁLYZATÁT, illetve a  Gyakran Ismételt Kérdéseket (GYIK) szedtük össze, melyek elsősorban a páciensek érdekében és védelmükért íródott. 

A laboratórium szabályzata alapján telefonon árakat, valamint szakmai információkat nem áll módunkban közölni. (GYIK) A foglalásokat lehetőség szerint online kezdeményezzék, hogy elkerüljük a torlódást és megfelelően fel tudjunk készülni a vizsgálatra! A honlapon számos információt kaphat a vizsgálatok menetéről, árakról, a csomagokról bővebb leírást talál. 
 

Tisztelettel kérjük a kedves pácienseket, hogy lehetőség szerint a telefonos megkeresés helyett az e-mailt válasszák! Általában pár órán belül választ adunk a kérdésekre. Amennyiben szakmai kérdés érkezik, a válaszadás pár napot is igénybe vehet, ugyanúgy mint árajánlat esetén is. A munka jellege megkívánja, hogy mindannyian részt vegyünk a munkafolyamatokban, épp ezért az időnkénti hosszas telefonos beszélgetés azt eredményezi, hogy a vizsgálatra érkező páciens várakozik. Ez kellemetlen és kényelmetlen helyzetet szülhet. Kérjük, hogy amennyiben mégis szükséges a telefonos felvilágosítás (nem szakmai kérdésben), úgy a 12 óra utáni időpontot válasszák, vagy küldjék el telefonszámukat, hogy kérnek visszahívást. Általános kérdésekben! Felhívjuk továbbá figyelmüket, hogy a telefon akkor is kicsöng, ha épp beszélünk, nincs foglaltság jelzés rajta. 


ÍRJON NEKÜNK, HA 

 • szakmai kérdése van, mert telefonon nem minden esetben van módunk felvilágosítást adni,
 • időpont foglalásban szeretne segítséget kérni (amennyiben az online felületetnél elakad),
 • időpontok lemondása esetén,
 • árajánlat kérésekor, mert telefonon árakat nem közlünk,
 • vizsgálatokról szeretne tájékozódni, 
 • egyéb kérdések és információk tekintetében is az írásban történő segítség kérés gyorsabb, hatékonyabb, nyomonkövethetőbb. 

Az informatikai csoport is be tud csatlakozni a kérdések-válaszok tekintetében, ők helyileg nem a laboratórium területén dolgoznak. A munkafolyamatok zömmel délelőtt folynak, majd a vérvételeket követően a minták mihamarabbi feldolgozása a cél, hogy mielőbb leletet tudjunk Önöknek küldeni. Senki sem szeretné, ha a vérvételi idejében épp egy hosszas telefonos társalgásban vennénk részt. Nálunk nincs külön ügyfélszolgálati munkatárs, aki minden információ birtokában konkrét választ adhat egy telefonos megkeresésre, épp ezért szeretnénk meggondolt, pontos válaszokat adni, amit telefonon keresztül nem lehet.

 

SZABÁLYOK 

 • Vérvételre csak az előre bejelentkezett pácienseket fogadjuk. Így tudjuk az időpontokat biztonsággal kiadni, hogy elkerüljük a többszöri személyes kontaktust a páciensek között. Továbbá a vizsgálatok akár speciális felkészülést is igényelhetnek, naphoz és órához kötöttek, ezért a random páciensfogadás nem szolgálja a megfelelő munkavégzést. 
 • Kérjük, nagyon figyeljen arra, hogy MAX. 5-10 PERCCEL előbb érkezzen, de annál semmiképp ne előbb. Az időpontok 15 percenként vannak kiadva, egy időpontra ketten érkezhetnek. 
 • A vizsgálatokra ONLINE javasolt foglalni. Kérjük, hogy lehetőség szerint ezt az opciót válasszák! (GYIK)
 • Kérjük, hogy jól gondolja át, milyen vizsgálatokat szeretne, ha kérdése van, azt a vérvételt megelőzően e-mailben tegye fel, hogy mikor megérkezik hozzánk, gyorsan és gördülékenyen tudjunk haladni a vizsgálattal.
 • Ha foglalt időpontja van, de nem tud eljönni, kérjük mondja le, hogy fel tudjuk szabadítani más számára!
 • Amennyiben a foglalást követően  nem érkezik meg a szükséges adatlap, de legkésőbb a foglalást megelőző 2 nappal, úgy a foglalás törlésre kerül, és új időpontot kell foglalni. Amennyiben az időpont lemondása  24 órán belül történik + 5000 Ft költséggel kell számolni. Amennyiben az időpontot nem mondja le, a következő alkalommal az elmaradt vizsgálat árának 50%-át ki kell fizetni! Tehát a következő alkalom vizsgálataihoz és admin költségeihez hozzájön ez az összeg. 
 • Orvosi konzultációra van lehetőség abban az esetben, ha bizonytalan a vizsgálatokat illetően.Lsd. orvosi konzultáció címszó alatt!
 • Speciális számlaigényüket kérjük ELŐRE JELEZZÉK! Utólag számlát nem tudunk módosítani! Amennyiben mégis szükséges azt 2000 Ft adminisztációs költségért vállaljuk!
 • A vállalási határidő mindenkor MUNKANAP és nem naptári nap, hiszen sem hétvégén sem ünnepnap nem dolgozunk.
 • Telefonon elmondott panaszaira szóban nem áll módunkban válaszolni.
 • Árajánlatot írásban, a laborvezető jóváhagyása mellett adunk. Amennyiben bármiféle kedvezmény illeti meg, azt is csak a laborvezető írásos ajánlata alapján történhet. 


Köszönjük!