Táplálkozási program a gének alapján
Bővebben: https://www.gellertlabor.hu/hirek/2019-01-14_taplalkozasi-genterkep
A vizsgált genetikai polimorfizmusok befolyással vannak a szervezete reakciójára bizonyos tápanyagokra és élelmiszer összetevőkre és arra, hogy melyik anyagokat képes megfelelően átalakítani és hasznosítani. Mivel a táplálkozási szokásaink döntő szerepet játszanak az egészségünkben, kiértékelhetjük genetikai eredményeit és ezáltal táplálkozását úgy alakíthatjuk, hogy ezzel a genetikai kockázatait semlegesítjük. A több mint 50 genetikai variáció elemzésével nagyon sok információt nyertünk a veleszületett erősségeiről és gyengeségeiről. Amikor arról döntünk, hogy egy bizonyos élelmiszer vagy összetevő egészséges Önnek, mindig figyelembe kell venni az egész képet.
A Nutrition Sensor tartalma:
• Mely élelmiszerek egészségesek önnek?
• Mely élelmiszerek elkerülése javasolt?
• 50 a táplálkozással kapcsolatban releváns gén elemzése
• több mint 1000 élelmiszer kiértékelése az ön génjei szerint
• Az Ön személyes mikrotápanyag szükségletének feltérképezése
• Befolyás több mint 20 anyagcsere problémára
• Út a jobb egészséghez a személyre szabott táplálkozás által
A több mint 50 gén figyelembevételével ez a táplálkozási program egyike a legátfogóbb nutrigenomika programoknak világszerte. Mivel a génjei az élete során nem változnak, nincs szükség a már vizsgált gének újbóli elemzésére, hiszen ugyan azt az eredményt kapná.
Mintavétel: szájnyálkahártya
Lelet: 2-4 hónap (előfordul, hogy a nyári ill. a téli időszakban az eredmények később készülnek el)