Fontos tudnivalók

 

 •  A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e). Genetikai teszteknél nem elérhető a szakvélemény. 
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) 
 • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
 • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk ÍRÁSBAN, vagy jelentkezzen be egy csomagra és megjegyzésbe írja bele a többi kérést, vagy jelölje az adatlapon.
 • Angol nyelvű lelet: 18000 Ft, melyet a vizsgálatok elkészülte után 10 munkanapra vállalunk. 


Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás.


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Optimális súly és táplálkozási géntérkép

A vizsgálat az osztrák NOVOGENIA laborjában készül és jelenleg az egyik legbővebb információt adja a többi genetikai teszthez képest! Az elkészülési idő sajnos hosszú, cserébe azonban örök életre szóló elemzést kap, mely a továbbiakban nagy segítséggel lesz egészségének megőrzésében. Az elemzés kérhető magyar, angol, német nyelven is. A lelet pdf formátumban érkezik, (nagy terjedelmű kb. 100-150 oldalas elemzés) applikáció letöltése nélkül, az Ön által igényelt nyelven vagy nyelveken plusz költség nélkül.

A vizsgálat korunk legnagyobb és legnehezebb kérdéseiben próbál segítséget nyújtani. A genetika fejlődése lehetővé tette, és teszi folyamatosan, hogy újabb és újabb géneket ill. mutációkat fedezzenek fel, melyek bizonyos betegségekhez vagy állapothoz köthetőek. Így lehetséges, hogy már a génjeink alapján meg lehet ismerni, hogy mely táplálékok megfelelőek nekünk, mik okoznak hosszútávon károkat, milyen és mennyi vitamint szedjünk naponta, hogy pótoljuk az esetlegesen kieső tápanyagok összetételét. Megismerhetjük a számunkra optimális mozgást, legyen az a futás, napi séta, kardió, vagy egyéb mozgásforma, ami lebontja napokra, hogy mikor mit végezzünk ahhoz, hogy x kalóriát el tudjunk égetni. A tesztből kiderül, hogy mely csoportba tartozunk a hízás terén. Jellemző-e ránk a jojo effektus, mit lehet nassolni és mit kerüljünk messziről. Az elemzés továbbá olyan betegségek vizsgálatát végzi el, melyek szoros összefüggést mutatnak az étkezéssel. Ilyenek pl. a liszt, laktózérzékenység, vastelítődés, folsav háztartás, magas vérnyomás, cukorbetegség, Alzheimer kór, méregtelenítés stb. Az elemzésben közel 1000 élelmiszer kerül kiértékelésre a genetika alapján. 

Bővebben a táplálkozás géntérképről: Itt olvashatja

 

Derítse ki, hogy génjei alapján milyen módon érheti el és tarthatja meg optimális testsúlyát.
Ismerje meg még jobban saját testét és derítse ki hosszas önkísérletezések nélkül, hogy milyen módon tud a legkönnyebben lefogyni.

Ma már a modern géndiagnosztika segítségével lehetőség van megtudni, hogy génjeink alapján melyik típushoz tartozunk. Az elemzéseredmény felvilágosítást ad arról, hogy valójában milyen mértékű az elhízás kockázata és mennyire könnyű vagy nehéz a táplálék zsírtartalma/ táplálék szénhidráttartalma/ sportolás vagy kalóriaszegény diéta kategóriák segítségével lefogyni és megőrizni az optimális testsúlyt:

A Súlyteszt a következő kérdésekre ad választ:

 • Mitől hízom? Zsír vagy szénhidrátok?
 • Melyik diéta számomra a leghatékonyabb?
 • Milyen könnyen fogyok, ha sportolok?
 • Génjeim alapján melyik sportprogram a leghatékonyabb?
 • Milyen könnyen fogyok, ha csökkentett kalóriás diétát alkalmazok?
 • Milyen magas a genetikai hajlamom a túlsúlyra?
 • Mennyire vagyok hajlamos a jojó-effektusra?
 • Milyen módon tudok a legkönnyebben lefogyni és megtartani az optimális testsúlyomat?

 

Lelet: 6+ hónap 

A vizsgálat szájnyálkahártya törletből készül. 

Genetikai vizsgálatok tájékoztatás

FONTOS                   Genetikai laborvizsgálatok teljes tájékoztatás
:

 1. A genetikai tesztek partnerek segítségével készülnek, Ausztriában, Spanyolországban és Magyarországon. A minták szállítása és az adatok/leletek védelme szigorú szabályokhoz kötötten történik. 
 2. A hatályos genetikai törvény - 2008. évi XXI. törvény- értelmében a vizsgálat eredményét a klinikai genetikusnak, a vizsgálatot kérő orvosnak kell ismertetnie a páciens részére, így a laboratóriumi lelet közvetlenül NEM KERÜLHET fel az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe, azaz az EESZT-be.
 3. A genetikai tesztek esetén SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY NEM IGÉNYELHETŐ. A kapott lelet tartalmazza a páciens egyedi vizsgálati eredményét ill. útmutatást, de szükség/igény esetén KIZÁRÓLAG genetikai tanácsadás keretein belül szabad a páciens eredményeiről beszélni. Magyar partner laborban készült vizsgálatok esetén egyedi megbeszélés alapján tovább tudjuk irányítani a labor genetikusaihoz, akik megfelelő díjazás ellenében konzultáció során mondják el, illetve magyarázzák el a kapott eredményeket  és a további teendőket. Ezt törvény szabályozza! A tanácsadás nem kötelező, de szükség esetén ez az eljárási rend. A vizsgálatok mellett le van írva igényelhető-e tanácsadás vagy sem. 
  Az osztrák laborban készült vizsgálatok (súlygén, táplálkozás genetika, stb. olyan magyarázatot tartalmaznak, amikkel a laikusok is el tudnak igazodni.)

 

https://rm.coe.int/1680458006

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi szakmai irányelve a genetikai tanácsadásról

humángenetikai adatok védelméről, a humángenetikai vizsgálatok és kutatások, valamint a biobankok működésének szabályairól