Fontos tudnivalók

 

 • A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e). 
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) 
 • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
 • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk! 

 

A vérvétel ideje:

 • Előre foglalás esetén az online rendszeren keresztül vagy e-mailben/telefonon egyeztetve a szabad helyek függvényében történnek a délelőtti órákban. 
 • Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás az online rendszer, e-mailes és telefonos foglaláskor. 


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

ColonAiQ - Multigén alapú 5 paraméteres vastagbélrák rizikófaktor szűrés vérből

Ebben a cikkben bővebben olvasható a vizsgálatról. Vastagbélrák-szűrés új megbízható vizsgálat vérből

 

A ColonAiQ vizsgálat vérből készül, melyhez nem szükséges éhgyomor. Megbízhatóbb, mint az eddigi tesztek bármelyike, melyben 5 paraméter kerül meghatározásra és ez alapján sorolható az eredmény alacsony vagy magas kockázatú csoportba! 

A Septin9 marker vizsgálat megszűnt. A székletvér és az egyéb tumormarkerek nem elég specifikusak, míg az M2-PK székletből jó, de sajnos egyéb gyulladásos megbetegedések is bezavarnak az értékelésbe. Az új vizsgálat ezzel szemben megbízható, több szempontot is figyelembe vesz, és gyors eredményt is kaphatnak. 
 

Kiknek ajánljuk? A cikkből kiderül! 

Lelet: 8-10 munkanap

Nem szükséges éhgyomor


FONTOS: a vérvétel előtt 1 hétig ne szedjen warfarin, aszpirin, Plavix vagy egyéb véralvadásgátló gyógyszert, illetve a vérvétel napján alacsony molekulasúlyú heparint. A vizsgálat előtti hétben a páciens nem kaphat vérátömlesztést. Terhes és szoptató nők esetén nem végezhető el a vizsgálat. 

Genetikai vizsgálatok tájékoztatás

FONTOS                   Genetikai laborvizsgálatok teljes tájékoztatás
:

 1. A 6+ hónapra vállalt genetikai vizsgálatokat az osztrák Novogenia genetikai labor végzi. A hosszú vállalási határidő oka nem csak a világjárvány óta fennálló ellátási nehézségek, hanem a folyamatosan bővülő igény. A genetikai elemzéseknek jelenleg nagy keletje van, főleg azoknak, melyekkel jelentős sikereket érhetünk el életmódváltás terén, ezáltal az egészségmegőrzésben segítség. 
 2. A 8-10 napra vállalt genetikai teszteket partnerünk a Clinomics Europe Kft. végzi. A hatályos genetikai törvény - 2008. évi XXI. törvény- értelmében a vizsgálat eredményét a klinikai genetikusnak, a vizsgálatot kérő orvosnak kell ismertetnie a páciens részére, így a laboratóriumi lelet közvetlenül NEM KERÜLHET fel az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe, azaz az EESZT-be. 

 

GENETIKAI TANÁCSADÁS:

kizárólag a Clinomics Europe Kft. által végzett vizsgálatok esetén: 

 • Vizsgálat kérés előtti pre konzultáció: 27990 Ft
 • Vizsgálat utáni konzultáció negatív lelet esetén: 27990 Ft
 • Vizsgálat utáni konzultáció pozitív lelet esetén:  29990 Ft

 

https://rm.coe.int/1680458006

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi szakmai irányelve a genetikai tanácsadásról

humángenetikai adatok védelméről, a humángenetikai vizsgálatok és kutatások, valamint a biobankok működésének szabályairól