Fontos tudnivalók

 

 •  A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e). Genetikai teszteknél nem elérhető a szakvélemény. 
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) 
 • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
 • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk ÍRÁSBAN, vagy jelentkezzen be egy csomagra és megjegyzésbe írja bele a többi kérést, vagy jelölje az adatlapon.
 • Angol nyelvű lelet: 18000 Ft, melyet a vizsgálatok elkészülte után 10 munkanapra vállalunk. 


Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás.


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Vizelet baktérium és sarjadzó gomba tenyésztés+ ált. vizelet

A vizelet tenyésztést minimum másfél-kéthetes antibiotikum mentes időszak után végezhető el.

 

 • A vizsgálathoz otthonról, az első középsugaras vizeletmintából kb. fél-egy deciliternyit hozzon el, egy steril, kifejezetten erre a célra kapható nem BORKŐSAVAS patikai tartályban! Amennyiben nem abban történik a mintavétel, a laboratórium visszautasítja a vizsgálatot. Sem kimosott, kifertőtlenített kis üvegben, sem egyéb tartályban nem fogadunk mintát.
 • Középsugaras vizeletminta: a vizeletsugár első kis mennyiségét hagyjuk kicsorogni (ezzel mossuk át a húgycsövet), majd 0,5-1 dl vizeletet fogjunk fel a vizeletgyűjtő edénybe, végül a maradék, húgyhólyagban maradt vizeletet engedjük a WC- kagylóba. Közben a tartály szájához semmivel ne érjünk hozzá.
 • A kórokozók elszaporodása miatt a levett vizeletet hűvös helyen - szobahőmérsékleten tárolja, (napfénytől és melegtől óvja) és igyekezzen azt mielőbb leadni a laborba. 
 • A nők lehetőleg ne a menstruáció alatt, vagy hüvelygyulladás idején végeztessék el a vizsgálatot, mert ez téves eredményt adhat.
 • A hölgyek vizelettenyésztésével egy időben javasoljuk a hüvelyváladék tenyésztés elvégzését is. Ennek oka, hogy a nők anatómiai helyzeténél fogva gyakoriak az átfertőződések. Így sokkal tisztább képet kaphatunk, honnan hova terjed a fertőzés. A húgyúti panaszok jelentős százalékában genitális fertőzés áll.  A mintát a hölgyek saját maguknak tudják levenni.

 

FONTOS: a tenyésztéssel egy időben általános vizeletvizsgálat is készül, ezért NE BORKŐSAVAS tartályban hozza a mintát, mert az alkalmatlan a vizsgálatra. 
 

Lelet: 4-7 munkanap