Fontos tudnivalók

 

  • A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
  • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e). 
  • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) 
  • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
  • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk! 

 

A vérvétel ideje:

  • Előre foglalás esetén az online rendszeren keresztül vagy e-mailben/telefonon egyeztetve a szabad helyek függvényében történnek a délelőtti órákban. 
  • Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás az online rendszer, e-mailes és telefonos foglaláskor. 


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Cellularis immunstatus + NK sejtek alap csomag

Bővebben a meddőség és az NK sejtek kapcsolatáról

A gyakori vetélések alloimmun okainak egyike lehet a természetes ölő sejtek megnövekedett (Natural killer cell-NK cell) száma és/vagy aktivitásuk fokozódása. Ez a kilökődési folyamat vizsgálható az un. NK vagy természetes ölősejtek aktivitásával. A cél az, hogy fény derüljön arra, hogy az anyai immunrendszer felelős-e a sikertelen vetélésekért és kiderüljön, hogy milyen immunfolyamatok játszanak ebben szerepet: autoimmun vagy alloimmun folyamatok. Erre több fajta vizsgálat szükséges. 

 

A csomag tartalma:

  • NK sejt + celluláris immunstatusz 
  • Teljes vérkép(i)

 

Éhgyomri vérvétel nem szükséges, de könnyed reggeli ajánlott!

Szakértői lelet nem kérhető. A vizsgálat elvégzésének szükségességét és idejét kezelőorvos határozza meg! Kérje ki orvosa véleményét! 

Ez a csomag a Th1/Th2 vizsgálatot nem tartalmazza 

(preferált időszak a ciklus második fele, lázmentes állapot szükséges. Antibiotikumos kezelés befolyásolja a vizsgálati eredményt) Minden esetben javasolt azzal a szakorvossal megbeszélni a teendőket, (pl. vérvétel időpontja, aki a vizsgálatot előírta és aki majd értékelni is fogja. 

 

A leletkiadás: 5-8 nap