Fontos tudnivalók

 

  •  A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
  • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e). Genetikai teszteknél nem elérhető a szakvélemény. 
  • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) 
  • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
  • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk ÍRÁSBAN, vagy jelentkezzen be egy csomagra és megjegyzésbe írja bele a többi kérést, vagy jelölje az adatlapon.
  • Angol nyelvű lelet: 18000 Ft, melyet a vizsgálatok elkészülte után 10 munkanapra vállalunk. 


Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás.


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Pajzsmirigy kivizsgálás standard-alap

A TSH(i)-t az agyalapi mirigy állítja elő, a pajzsmirigy működéshez szükséges. Hormonjai a T3 (trijód-trionin) és T4 (tiroxin). A pajzsmirigy hormonok a véráramban fehérjéhez kötve szállítódnak. Csak igen kis részük marad szabadon, mégis ennek a kis résznek van biológiai aktivitása. Tehát a szabad, azaz a free T3(i) és freeT4 értékeket mérjük, mert ennek van információértéke.Emelkedett TSH(i) általában alulműködést, csökkent TSH(i) szint túlműködést jelezhet. Önmagában az értékek nem elegendőek a pajszmirigy betegségek megállípítására. Amennyiben zsír dús étkezés után veszik le a vért, a megemelkedett kilomikron-tartalom miatt lipémias lehet a savó, amely jelentősen zavarja a laboratóriumi méréseket. (TSH(i)

 

A csomag tartalma:

  • TSH(i)
  • Free T4(i)
  • Free T3(i)

 

éhgyomri vérvétel

Leletkiadás: 2-3 munkanap

Szakértői lelet nem kérhető. A kapott eredményt eltérés esetén endokrinológushoz kell vinni. 

 

Alulműködés

Túlműködés