Táplálék allergia 30 IgE
A vizsgálat során IgE típusú ellenanyagokat mutatunk ki. Az allergia hiperszenzitivitás, az immunrendszer túlzott reaktivitása olyan anyagokkal szemben, amelyek az egészséges emberekben nem váltanak ki immunválaszt. A hiperszenzitivitásokat négy csoportba soroljuk I-től IV-ig. A besorolás aszerint történik, hogy az immunrendszer mely elemei aktiválódnak és mennyi idő alatt alakul ki az allergiás reakció. Ha a specifikus IgE teszt eredménye negatív, előfordulhat, hogy az illető nem allergiás az adott anyagra. A pozitív eredményt viszont mindig a klinikai tünetekkel együtt kell értékelni. Előfordulhat, hogy alacsony IgE szint mellett is súlyos allergiás reakciót vált ki egy allergén, ugyanakkor emelkedett IgE szintek mellett is lehet valaki tünetmentes. Az ételallergiás betegnek évekig lehet pozitív az IgE tesztje.
AZ ALLERGIA NEM EGYENLŐ AZ INTOLERANCIÁVAL!
A panel tartalma:
- tojás fehérje, alfa-lactalbumin, béta-lactalbumin, kazein, búzaliszt, szezám, rizs, kukorica, élesztő, szójabab, földimogyoró, mogyoró, paradicsom, avokádó, borsó, zeller, fokhagyma, hagyma, tonhal, tőkehal, garnélarák, kagylóhéj, rák, marhahús, csirkehús, sertéshús, banán, citrusfélék/citrom-narancs, kivi, CCD- keresztreakció
Lelet: 5-8 munkanap
Nem szükséges éhgyomor
Szakértői lelet nem kérhető