Fontos tudnivalók

 

 •  A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e). Genetikai teszteknél nem elérhető a szakvélemény. 
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) 
 • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
 • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk ÍRÁSBAN, vagy jelentkezzen be egy csomagra és megjegyzésbe írja bele a többi kérést, vagy jelölje az adatlapon.
 • Angol nyelvű lelet: 18000 Ft, melyet a vizsgálatok elkészülte után 10 munkanapra vállalunk. 


Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás.


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Vastagbélrák szűrőcsomag

Az elmúlt évtizedekben az emésztőrendszerben előforduló vastag- és végbéldaganatok (kolorektális tumorok) száma megtöbbszöröződött, mind a férfiaknál, mind a nőknél ez a második leggyakoribb rosszindulatú rákos elváltozás. Magyarországon évente mintegy nyolc-kilencezer új megbetegedést regisztrálnak, mintegy hatezer(!) ember, azaz egy kisebb városnyi lakosság halálát okozza az, hogy nem ismerik fel időben a betegséget, s ennek következtében nem indul meg idejében a gyógyulás esélyét hordozó terápia. A vizsgálati csomagban 3 daganatszűrő vizsgálat található, a máj-, epeutak, hasnyálmirigy, béldaganatok vizsgálatára, továbbá székletvér teszt(i) segíti a majdani diagnózis felállítását a szakorvosnak. A leletet önmagában nem, csak egyéb kiegészítő vizsgálatokkal együtt szabad értékelni szükség szerint. A vizsgálat során panaszmentes esetekben is születhetnek olyan eredmények, melyek idejekorán adhatnak pozitív reakciót, így mihamarabbi ellátásban tudnak részesülni. Ajánljuk még azoknak is, akiknek családjában előfordult már vastagbél ill. végbélrák. a D-vitamin fontos szerepet játszik a csontanyagcserében, a daganatok – leginkább a vastagbél- és emlőrák – megelőzésében és a daganattúlélésben, illetve az autoimmum betegségek elleni küzdelemben is. 

Bővebb leírás


A szűrőcsomag tartalma

 • Teljes vérkép(i)
 • Süllyedés(i)
 • Májfunkció (GOT(i),GPT(i),GGT(i),AP(i), Bilirubin(i))
 • Szérum vas(i)
 • CEA(i)
 • AFP(i)
 • M2-PK(i) enzimes béldaganatszűrés széklet teszt
 • Székletvér teszt(i)

 

Fontos: a vizsgálathoz tartozó székletmintát kizárólag a patikában vásárolt tartályban fogadjuk el! Kis mennyiségű mintára van szükségünk, mely 2-3 napnál ne legyen régebbi! Diétázni a vizsgálathoz nem szükséges, de aktív aranyér és menstruáció ideje alatt a vizsgálatot mellőzzük! 

Ajánljuk figyelmükbe azoknak, akiknek a családjában előfordult már vastag/ill. végbélrák, hogy vegyék igénybe a ColonAIQ tesztet, mely genetikai elven működik. A vizsgálat során 5 régió DNS metilációját vizsgáljuk, mely alacsony vagy magas rizikófaktorba sorolja a pácienst.

RészletekOlvasson bővebben a vizsgálatról:

A COLONAIQ megrendelése esetén 55000 Ft helyett 47 000 Ft a vizsgálat a csomaghoz! 

 

Lelet: 15-18 munkanap

Szakértői lelet kérhető: +3-5 munkanap

Éhgyomorra kell érkezni