t

Laborvizsgálatok kuponnal

Kedves Páciensünk, 

Örömmel vettük, hogy az általunk kínált kedvezményes csomagot megvásárolta és megtisztel minket bizalmával! Különleges akcióinkkal elsősorban azoknak szeretnénk alternatívát mutatni, akik már kiábrándultak a hagyományos ellátásból, nincs elég idejük tömött, zsúfolt rendelők folyosóján várakozni, vagy csak egyszerűen kíváncsiak önmagukra, panaszaik vannak. A kedvezményes kuponok rendkívüli lehetőséget biztosítanak azoknak is, akik teljes áron nem tudják igénybe venni a szolgáltatást. 

BEJELENTKEZÉS VIZSGÁLATRA: idopont.gellertlabor.hu

Kuponos csomagjainkat úgy állítottuk össze, hogy korunk legtöbb problémájára segítséget nyújtsunk. Legyen szó akár speciális, akár egészségellenőrző csomagokról, mindenképp hozzájárulunk ahhoz, hogy a laboreredményekkel a kezükben a szakorvosok megfelelő diagnózissal és kezeléssel szolgáljanak.

Kuponos megjelenéseink egész évben folyamatosak, hogy a lehető legtöbb emberhez eljussanak ajánlataink. Mivel egy-egy kampány során akár több százan is vásárolhatnak kupont, az időpontok is rendkívül gyorsan fogynak, sőt akár egy/másfél hónapos előjegyzés is lehet. Megértjük, hogy mielőbb eredményre van szükségük, azonban javasoljuk, ha a várakozási időt nem tudják kivárni, keressenek más megoldást, mert senkit nem tudunk soron kívül fogadni!

 

KUPONOS BEJELENTKEZÉS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

 1. A kapott kupon/bónuszkódot a FOGLALÁS ELŐTT nyomtassa ki, ugyanis a bejelentkezést követően azt beváltjuk. A beváltást követően már nem tudja kinyomtatni! 
 2. ÉRVÉNYES KUPONKÓD hiányában foglalása automatikusan törlésre kerül! Kuponkód nélküli regisztrációját, sajnos nem tudjuk elfogadni.  
 3. Amennyiben Ön a vásárlást követően NEM KAPOTT kupont, úgy kérjük, vegye fel a kapcsolatot a kuponszolgáltatóval! A Gellért Medical Labor nem rendelkezik az Ön kuponjával! 
 4. A kuponszolgáltatók és a Gellért Medical Labor közt létrejött egyedi szerződések alapján, a kuponkód megadása a foglaláskor kötelező. 
 5. A KINYOMTATOTT KUPON NÉLKÜL ÉRKEZŐK VIZSGÁLATÁT NEM ÁLL MÓDUNKBAN ELVÉGEZNI! Amennyiben el tudja küldeni helyben az e-mail címünkre, a nyomtatásért 300 Ft plusz költséget számolunk fel, tekintettel arra, hogy ez nem tartozik a feladatkörünkbe. (az egészségügyi szolgáltatást egészségügyi törvény szabályozza, melynek értelmében ez az Ön beutalója és fizetőeszköze. Ezt a dokumentumot 30 évig kell őriznünk!) 
 6. A kupon NEM egyenlő a VISSZAIGAZOLÓ - tájékoztató levéllel, amit akár a kuponszolgáltató, akár a foglalást követően kap tőlünk, és nem egyenlő készpénzes fizetés esetén az utalásról szóló igazolással sem, hiszen az utalást NEM a Gellért Medical Labor számlájára küldte! 
 7. LEJÁRT KUPONNAL KÉRJÜK, HOGY NE JELENTKEZZEN BE, AZT UGYANIS NEM ÁLL MÓDUNKBAN ELFOGADNI! Vegye fel a kapcsolatot a kuponszolgáltatóval, ahol a kupont vásárolta és kifizette!
 8. MEGKÉRJÜK A KEDVES PÁCIENSEINKET, HOGY AZ IDŐPONTRA PONTOSAN ÉRKEZZENEK, MAXIMUM 5-10 PERCCEL ELŐBB! Szoros időbeosztásban dolgozunk, 15 percenként érkeznek hozzánk a páciensek foglalás szerint. Az időpontok összetorlódása kényelmetlen és kellemetlen helyzetet hozhat mindannyiunk számára. A váróban csak pár ember tud kényelmesen helyet foglalni. Célunk, hogy mindenki a maga idejében maximális kiszolgálást kapjon! TISZTELJÜK EGYMÁS IDEJÉT ÉS MUNKÁJÁTKÖSZÖNJÜK!
 9. A kuponszolgáltató oldalán, illetve  labor honlapján részletesen tájékozódhat a vizsgálati csomag tartalmáról, vállalási határidejéről! Ha kérdése van a vizsgálat menetével kapcsolatban, azt még a vizsgálat előtt e-mailben jelezze! 
 10. A laborvizsgálatról rendszerünk perceken belül email üzenetet küld, melyet ha mégsem talál, javasoljuk, hogy ellenőrizze spam/levélszemét/kéretlen levelei között is. Amennyiben nincs meg, írjon nekünk az info@gellertlabor.hu címre!
 11. Amennyiben a foglalt időpontban nem jelenik meg, azt előtte legalább 3 munkanappal előbb nem mondja le, 5000 Ft plusz költséggel kell számolnia!

MIELŐTT KUPONT VÁSÁROLNA

- figyelmesen olvassa el a kuponszolgáltató oldalán a csomag nevét, annak tartalmát

- a vizsgálatokat tételesen felsoroljuk a kuponszolgáltató oldalán, így azokat vásárlás előtt megismerheti, feleslegesen ne adjon ki pénzt! 

- a kuponajánlatban kínált vizsgálatok a honlapunkon is megtalálhatóak, az (i) betűre kattintva részletes információ olvasható róla. 

- ha kérdései lennének, aminek válaszát a kuponszolgáltató oldalán nem olvassa, akkor keressen meg bennünket írásban! 

a recepciós kollégák nem tudnak szakmai kérdésekre válaszolni, írásban viszont bármely szakavatott, átgondoltan, idejétől függően választ fog adni! 

- a csomagok tartalmát egyéb ( akár azonos áron feltüntetett ) vizsgálatra cserélni nem tudjuk, de minden esetben kérhető plusz vizsgálat! 

- a kedvezményes kuponok össze nem vonhatóak, arról további kedvezményt nem áll módunkban adni. 

a laboratóriumban nem közlünk diagnózist és nem állítunk fel kezelési tervet sem! A laboratórium jogköre erre nem terjed ki, csakis eredményt közlünk illetve útmutatót, tanácsot, hogy panaszaival mely szakorvost javasolt felkeresni! Természetesen meg fogjuk mondani, hogy a kapott eredmény a panaszaival összefüggésbe hozható-e, illetve ha felmerülnek egyéb teendők (ultrahang, további laborvizsgálat) azt is megosztjuk Önökkel. 

- délutáni és hétvégi mintavételt nem vállalunk! 

- a vizsgálati eredmények közlése e-mailben történik. Határideje minden esetben fel van tüntetve a kuponos szolgáltató oldalán. Mindenkor munkanapban történik a leletezés, így sem a hétvégi sem az ünnepnapok nem számolandók bele. Soron kívüli, vagy sürgős vizsgálatokat kuponos szolgáltatás keretein belül nem áll módunkban végezni. De! ...

- sürgősségi ellátásra a kuponos szolgáltatás keretén belül csak felár megfizetése mellett van lehetőség. A felár összege +12 000 Ft, mely a megrendelt csomagon felül fizetendő. Egyedi megállapodással írásban rögzítjük a leletkiadás határidejét ebben az esetben. Laborunk a korrekt munkavégzés híve, nálunk mindenki ugyanúgy fontos. Nem tartanánk tisztességesnek, ha bárkit is előnyben részesítenénk a többi pácienssel szemben, kik türelmesen várnak eredményeikre. A sürgős eredmények kiadása plusz munkát ró az egész laboros személyzetre, azt teljesen elkülönítve, még nagyobb odafigyeléssel kell kezelni, mely időben és személyzetileg is többlet munkát igényel. 

- a sürgős vizsgálatoknak is van vállalási határideje, azokról tájékozódjon előtte honlapunkon, vagy kollégáinktól!

- a bejelentkezéssel Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy az eredményeket, - előzőekben a kuponszolgáltató oldalán feltüntetett határidőre fogjuk megküldeni. A vállalási határidő minden esetben munkanappal és nem naptári nappal számolandó. Kérjük, hogy idő előtt ne érdeklődjenek leleteik elkészüléséről, hiszen azt azonnal és automatikusan továbbítjuk, ha elkészült. Nem célunk az eredményeket visszatartani. 

 

FIZETÉS

- a kupon összegét nem a Gellért Medical Labornak fizeti ki, hanem annak kuponszolgáltatónak, ahol az ajánlatot látta. ( az utalás címzettje soha nem a Gellért Medical Labor ) 

- ha időközben meggondolta magát és mégsem kívánja igénybe venni a szolgáltatást, a befizetett összeget a kuponos cégtől igényelheti vissza!

- ha van már hozzánk foglalt időpontja, de időközben negálná a vizsgálatot, kérjük, hogy értesítsen bennünket, hogy fel tudjuk szabadítani más számára a helyet, és vegye fel a kapcsolatot a kuponszolgáltatóval, aki a visszafizetését intézheti! 

 

 

BEJELENTKEZÉS

- online időpont foglalási rendszer működik az oldalunkon. Ez az Ön kényelmét és gyorsabb kiszolgálását segíti. Telefonon és e-mailben nem adunk időpontot. 

a foglalás előfeltétele az érvényes kuponkód, e nélkül nem regisztrálhat az oldalra! A bejelentkezés után a kupont beváltjuk a szolgáltató felé, ezzel is biztosítva érvényességét. Többször előforduló visszaélés miatt kénytelenek voltunk ezt szabályozni. Amennyiben kuponjának számát/kódját nem kívánja megadni, a vizsgálatban nem vehet részt! Kuponos partnereinkkel egyedi szerződésben is megállapodtunk erről. 

- szabad időpontjaink gyorsan fogynak, hisz kuponos megjelenésünk egész évben folyamatos. Ezért nagyon fontos, hogy a vásárlás után, - amikor a kuponkódot megkapja-, azonnal foglaljon időpontot! A mai rohanó világban előfordul, hogy elfeledkezik megvásárolt kuponjáról, vagy a bejelentkezést követően elfelejt eljönni a vizsgálatra, ezért javasolt naptári értesítőt felvennie! A Gellért Medical Labor nem tudja figyelembe venni, és felelősséget sem vállal a páciens feledékenysége, vagy egyéb okból létre nem jött vizsgálatért, ezért előfordulhat, hogy emiatt elveszíti kuponját, ezért erre nagyon figyeljen! 

- a Gellért Medical Labor és a kuponszolgáltatók közti szerződés értelmében LEJÁRT kupont nem vagyunk kötelesek elfogadni, hiszen Ön nem nekünk fizetett, ennek értelmében térítésmentes vizsgálatokat nem tudunk végezni.  A szerződésünk minden esetben a megjelenés első napjától a beválthatóság utolsó napjáig szól! 

- a kinyomtatott kuponon, illetve a kuponszolgáltató oldalán az ajánlatban szerepel az a webcím, ahonnan a bejelentkezést indíthatják! idopont.gellertlabor.hu vagy a gellertlabor.hu főoldalán a vérvétel kuponnal opcióra kattintva. 

- naptárunkban 2-3 héttel előre lehet bejelentkezni. 

foglalása nem érvényes, és azokat azonnal töröljük, ha adatai hiányosak, vagy a kuponkódja nem megfelelő.

- amennyiben a visszaigazoló e-mail nem érkezett meg, írásban jelezzék felénk! Az info@gellertlabor.hu címre várjuk leveleiket! 

- fokozottan ügyeljen, hogy a foglalása megfelelő legyen! ( megfelelő szolgáltató ill. csomagajánlat kiválasztása, e-mail címe pontos legyen ) 

 

IDŐPONT MÓDOSÍTÁS

- amennyiben bejelentkezését módosítani kényszerül, kérjük ezt írja meg nekünk, hogy az időpontot más páciens számára felszabadítsuk! 

- a foglalt időpontot - amennyiben mód van rá - legalább 3 munkanappal előbb mondja le! Így a megüresedett helyre új pácienst tudunk behívni és nem vész el az előkészítés. 

- amennyiiben a foglalt időpontban nem jelenik meg, azt előzetesen ( 3 munkanappal előbb ) nem mondja le, a következő alkalommal +5000 Ft költséggel kell számolnia!

- módosítani max. 2 alkalommal lehet, a 3. után nem áll módunkban elvégezni a vizsgálatot!

AZ ONLINE BEJELENTKEZÉS UTÁN A KUPONT MIELŐBB BE FOGJUK VÁLTANI! EZ AZ UTÓBBI IDŐK KELLEMETLEN TAPASZTALATAI, VALAMINT A FÉLREÉRTÉSEK ELKERÜLÉSE MIATT SZÜKSÉGES. MÁR LEJÁRT KUPONNAL NE JELENTKEZZENEK BE! A KUPON FELHASZNÁLHATÓSÁGÁNAK UTOLSÓ DÁTUMA A KUPONON SZEREPEL!  

 

FELKÉSZÜLÉS

- Az online bejelentkezés után automatikus visszaigazoló e-mailben küldjük meg a tudnivalókat. Ez tartalmazza a vérvételre való felkészülést, általános információkat, egyéb vizsgálatokhoz ( széklet, vizelet ) szükséges teendőket. Amennyiben nem a megfelelő vizsgálati csomagot választja ki az oldalon, a visszaigazoló emailben leírt felkészülés helytelen lesz. Figyeljen mindig arra, hogy milyen csomaot vásárolt meg, és ez alapján jelentkezzen a vizsgálatra is! 

- Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a visszaigazoló emailt, mert a korrekt laboratóriumi eredmények egyik és talán legfontosabb előfeltétele, a megfelelő felkészülés! 

- Otthonról hozott vizeletet nem fogadunk el! A vizeletvizsgálatot a laborban átadott steril pohárból végezzük.

- A székletmintákat csak aznap, a vizsgálat napján lehet leadni. Amennyiben a vizsgálati csomaghoz tartozó mintát a vizsgálat napján nem hozza el, úgy ez a lehetőség Önnek elveszett. A minta kizárólag az erre rendszeresített patikai tartályban fogadható el. Sem kimosott tejfölös, sem befőttesüveg, sem egyéb tartályban nem áll módunkban azt átvenni Öntől. helyszíni mintavételre nem tudunk lehetőséget biztosítani.  

- Lényeges dolog, hogy tisztában legyenek, mely vizsgálatok készülnek majd, ezért javasolt azt a kuponszolgáltató oldalán még egyszer elolvasni! 

 

ÉRKEZÉS A LABORATÓRIUMBA

- a laboratóriumba előzetes online bejelentkezés után érkeznek a páciensek. 

kérjük, hogy a megadott időpontra érkezzenek! 

az időbeosztásunk adott, így azt javasoljuk, hogy ne érkezzenek előbb, mint a foglalt időpont max. 5-8 perccel. 

nem tudjuk félórával vagy órákkal előbbre venni, ezért nem javasolt előbb jönni! 

- a váróban csak pár ember fér el kényelmesen, arról nem is beszélve, hogy az időpontok összetorlódása minden esetben kényelmetlen és kellemetlen helyzeteket szülhet. A feszültség pedig nem túl jó egy laborvizsgálat előtt! 

a kupont minden esetben kinyomtatva kell elhozni, ez ugyanis az Önök fizetőeszköze illetve beutalója! Kupon hiányában a laborvizsgálatot nem áll módunkban elvégezni! 

 

MI TÖRTÉNIK A LABORBAN?

- miután megérkeznek hozzánk, egy adatlapot és egy vérvételi beleegyező nyilatkozatot kell kitölteni, mely a személyes adataikon kívül minimális egészségi állapotra vonatkozó kérdéseket is tartalmaz. A személyes adatokat NEM ellenőrizzük, nem kérünk személyi igazolványt, egyéb iratot sem. A születési név, a születési idő, édesanyja neve, esetleg a TAJ szám fontos mind a laboreredmények több pontos azonosításához, a korrekt leletközléshez, és a pontos archiváláshoz. A lakcím a számla kiállításhoz, az e-mail cím pedig a lelet küldéséhez szükséges. 

- egészségi adatai majd az eredmények értékelésénél adhat információt, illetve ez alapján tudunk majd tanácsot is adni. 

- amennyiben az egészségi állapotra vonatkozó adatokat nem kívánja kitölteni, úgy azt írásban jelezheti felénk, ezt tiszteletben tartjuk, de ebben az esetben sem szakértői véleményezést, sem pedig további tanácsot vagy segítséget nem tudunk nyújtani. Természetesen eredményei így is elkészülnek szakértői vélemény nélkül. 

- amennyiben személyi adatait nem közli, úgy nem tud részt venni a vizsgálatokban! 

- az adatlap kitöltése után rögzítjük adatait informatikai rendszerünkben, majd megtörténik a vérvétel, vizeletvizsgálat, esetleg egyéb minta leadása, amit a megvásárolt csomagjuk tartalmaz. 

- a laboratórium az előírt szabályoknak megfelelően adatait bizalmasan kezeli, azt semmiféle körülmények közt másnak ki nem szolgáltatja.

- miután végeztünk számlát állítunk ki a befizetett összegről. 

- leletét a vállalt határidőn belül e-mail címére küldjük. 

 

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Bizonyos laborvizsgálati csomagok mellé kérhető szakértői vélemény, és vannak ajánlatok, mik magukba foglalják ezt. A szakértői vélemény plusz költsége minden esetben fel van tüntetve a kuponos szolgáltató oldalán! Ez az összeg messze elmarad egy orvosi konzultáció díjától! 

A szakértői véleményezés minden esetben a páciens aktuális laborvizsgálatainak eredményeiből és a kitöltött anamnézisből történik. ( a laboratóriumban ki kell majd tölteni egy rövid adatlapot )

A laboreredmények értékelése során fel tudjuk hívni a figyelmet a kóros eltérésekre, meg tudjuk mondani, hogy jók-e az eredmények, illetve a lelet ismeretében tanácsot tudunk adni, hogy a továbbiakban merre induljon el, kit keressen panaszaival, de minden esetben csak és kizárólag az orvos adhat diagnózist, illetve kezelési javaslatot. A szakértői véleményezés e-mail formában történik, személyes találkozásra nincs lehetőség, ezért nagyon fontos, hogy megismerjük az Ön panaszait, hogy az anamnézis adatlapot megfelelő figyelemmel és körültekintően töltse ki!  Ennek hiányában tanácsot sem tudunk majd adni. 

Természetesen szakértői vélemény nélkül is elkészülnek az eredmények, azonban ez egy hagyományos, referencia tartománnyal ellátott laboreredmény. A laborprogramba beleírni nem tudunk, így szakértői véleményezés hiányában, sem tanácsot, sem további javaslatot nem áll módunkban közölni. 

 

LELET ELKÉSZÜLÉSI HATÁRIDEJE

Az általunk végzett vizsgálatok vállalási határidejét a honlapunkon minden esetben feltüntetjük, és ez alapján leletezünk. Kivételt képeznek a kuponos szolgáltatás keretein belül végzett vizsgálatok, ami semmiképp sem azért történik, hogy a vásárlókat hátrányos helyzetbe hozzuk. Egy-egy kuponos kampány idején az ajánlatainkat akár több tucat páciens is megveheti, ami nem csak a labormunkára van kihatással, hanem a konkrét leletezésre is. Sok esetben szakértői vélemény készül az eredmények elkészülte után, (vagy tartalmazza az ajánlat, vagy kérhető) ami bizony nagy odafigyelést és gondosságot igényel részünkről. Szakértői leletet a laborvezető és/vagy laboratóriumi szakorvos adhat, ami többletmunkával jár, ugyanakkor nem minden esetben fér bele a napi munkamenetbe, így azt akár túlóra terhére végezzük. 

A kuponos vizsgálatok leletezési határideje mindenkor fel van tüntetve a kuponszolgáltató oldalán, illetve a kinyomtatott kuponon. Vannak vizsgálatok, melyeket össze kell várjunk ahhoz, hogy fel tudjuk dolgozni, nem végezzük minden nap. Ugyanakkor előfordulhat az is, hogy a rendelt reagens nem érkezik meg időben, esetleg meghibásodik egy gép, ami akadályozza a minták normál menetben történő vizsgálatát. A laborban vannak ütemtervek, időzített vizsgálatok, de van amikor kellő mennyiségű anyag gyűlik össze ahhoz, hogy pl. egy allergiát feldolgozzunk. Ilyen esetekben akár már másnap kiadhatunk egy olyan leletet, ami egyébként csak 10-15 munkanapra készülne el. Amennyiben bármiféle meghibásodás, reagens hiány lépne fel, ami hátráltatja a munkánkat és csúszik az eredmények kiadása, úgy jelezni fogunk Önnek! Ritkán, de előfordulhat, hogy minden szakértő egyszerre van távol, betegség és szabadság miatt, ami szintén hozhat magával csúszást, de természetesen mindenkor azon dolgozunk, hogy időben megérkezzenek az eredmények. 8 éves fennállásunk óta csupán 1-2 alkalommal kényszerülünk határidő átlépésre. A jó munkához nem csak idő kell, hanem az Önök megértése is adott esetben. Ezért köszönjük a bizalmat! 

 

A szabályok betartása közös érdekünk. Csak abban az esetben tudunk korrekt szolgáltatást nyújtani, ha kellő figyelmet fordít annak elolvasására, betartására! A jó laboratóriumi eredmények nem csak tőlünk függnek, fontos a megfelelő előkészítés ( pl. éhgyomor....stb ) is, az előírt szabályok betartása. 

Köszönjük figyelmét! 

Olvassa el adatkezelési tájékoztatónkathttps://idopont.gellertlabor.hu/adatkezeles/