t

Magánlaboratórium a betegek és egészségesek szolgálatában

A Szent Gellért tértől fél perc sétára, a Gellért Gyógyfürdő és Hotel mellett, a Kemenes utca 4. szám alatt, nívós környezetben várjuk kedves vendégeinket. Egészségügyi magán laborunk üzletpolitikája a folyamatosan bővülő minőségi szolgáltatásokon túl, ügyfeleink kényelmére, gyors ellátására és érthető tájékoztatására épül. A laboratórium előre egyeztetett időpontban fogadja pácienseit! 

Ma, amikor az állami egészségügyi ellátásban egyre szűkülnek a lehetőségek, amikor egy egyszerű laborvizsgálatra is akár egy hónapos előjegyzést kapnak a betegek, amikor egyes laborok lehetősége csak alapvizsgálatokra korlátozódik, akkor fontos szerep jut egy olyan laboratóriumnak, ahol

 • Nem feltétel a háziorvosi vagy egyéb beutaló.
 • Nem feltétel az érvényes TAJ kártya.
 • Rövid időn belül tudjuk fogadni. 
 • Zsúfolt várók, folyosók helyett kényelmes, elegáns környezetben foglalkozunk Önnel.
 • Speciális vizsgálatokhoz nem kell két esetleg három különböző laboratóriumot felkeresni.
 • Személyre szabott lehetőségek vannak.
 • Egészségesek is jöhetnek szűrővizsgálatra.
 • Egészségpénztári számlára elszámolható vizsgálatok. 
 • 6 éves kor alatt nem vállalunk vérvételt! ( hozott mintát előre megbeszélve tudunk fogadni )
 • Orvosi konzultáció ára: 12 000 Ft
 • Felhívjuk a figyelmüket, hogy a laboratórium nem állít fel diagnózist, és gyógyszeres kezelésre sem tesz javaslatot. 
 • A megfelelő vagy célirányos vizsgálatok kiválasztása miatt előzetesen érdemes háziorvosával, vagy klinikai szakorvossal konzultálnia! A laboratóriumban mintavétel és eredményközlés történik, az elvégzett vizsgálatok nem megfelelő megrendelése esetén nem vállalunk felelősséget! 

A laboreredmények értékelése során fel tudjuk hívni a figyelmet a kóros eltérésekre, meg tudjuk mondani, hogy jók-e az eredmények, de minden esetben csak és kizárólag az orvos adhat megfelelő diagnózist, illetve csakis az orvostól várható a kezelés megállapítása is.  A laboratórium jogköre nem terjed ki sem a diagnózis felállítására, sem a kezelés megállapítására. 

 

Miért előny az előre egyeztetett időpont? 

 

A mai világban azt tapasztaljuk, hogy betegeinek munkába menet, vagy az után ugranak be vérvételre. Kevés az idejük, menni kell tovább. Az előre egyeztett időpont esetén, már a vizsgálatok irányát is megismerjük, elő tudunk készülni, így gyakorlatilag csak az adminisztrációs teendőket kell elintézni, (személyes adatlap, ha nem hozta magával kitöltve és az adatvédelmi nyilatkozat ) és máris megtörténhet a vérvétel. 3-5 perc elteltével, - eddig kell ugyanis nyomva tartani a vattát a szúrás helyén, lezajlik a fizetés és készen is vagyunk. Az előre egyeztetett időpont előny és nem hátrány. Előny, hisz felkészülhetünk az Ön fogadására, előkészítve a vizsgálatokhoz szükséges mintavételi eszközöket, adatlapokat. Tudjuk mely vizsgálatokat szeretné, így a végső fizetendő összeget is előre kiszámoljuk. Mindez gyorsan és gördülékenyen tud így működni. 

 

Miből adódhatnak csúszások? 

 • ha nem az időpontra érkezik, hanem jóval előbb és számtalan kérdése van más idejében,
 • nem hozza magával a letölthető-kitölthető személyes adatlapot,
 • nem járt a honlapon és nem tudja milyen vizsgálatokat végzünk és azok mennyibe kerülnek, milyen vállalási határidővel készülnek,
 • nincs felkészülve a vizsgálatok jellegével kapcsolatban, nem tájékozódott előre mit szeretne pontosan,ez nagyon sok időt elvesz mindenkitől,
 • a foglalt idejéhez képest elkésik, melyről nem tájékoztat bennünket, időközben pedig elkezdhetünk már dolgozni. 

Kitől várható diagnózis és gyógyszeres javaslat? 

 

Az első és legfontosabb tudnivaló az, hogy a laboratóriumban semmilyen körülmények között diagnózis felállítására valamint kezelési javaslatra lehetőség nincsen. A törvényi szabályozásnak megfelelően, csak és kizárólag laboratóriumi vizsgálatokat végzünk, az eredményt -  referencia tartománnyal ellátva, ( régebben normál érték ) előzetes megegyezés alapján, e-mail formájában továbbítjuk. Diagnózist kizárólag klinikai szakorvos állíthat fel, a beteg teljes kórelőzményének, a diagnosztikai eredmények, valamint az elmondott panaszok megismerése után.  

A diagnózis helyes felállítása egy komplex feladatkör, melyben a háziorvos, szakorvos, a képalkotó eljárások és a laboratóriumi vizsgálatok egyaránt fontosak, illetve sokszor nélkülözhetetlenek. A klinikus a laboratórium segítségét kéri (a laborlelet eredményeit a többi információhoz – anamnézis, fizikális vizsgálat, rtg, ultrahang, CT stb. – adva) a helyes diagnózis felállításához.

 

A laboratóriumi vizsgálat tehát nem helyettesítheti az orvosi vizsgálatot, de legtöbbször nélkülözhetetlen a diagnózishoz, a betegségek lefolyásának figyeléséhez, illetve a krónikus betegségek nyomon követéséhez, kezeléséhez.

 

A Gellért Medical Labor számos egészségpénztárral (többek közt: Prémium, Medicina, OTP, MKB, Patika, Tempo, Új Pillér, Vasutas) áll kapcsolatban, így a nálunk igénybe vett vizsgálatok után járó számlát az EP nevére kiállítva tudják elszámolni a vizsgálatokat. Minden esetben szükségünk van a tagi kódra és a pénztári tag nevére ahhoz, hogy a számlát megfelelő módon tudjuk kiállítani.