Laborvizsgálat árak, csomagajánlatok, akciók, tudnivalók a felkészülésről, a vizsgálati ismertetőkig -

GYIK – Gyakran felmerülő kérdések

Ami Önben is felmerülhet. Válaszok a laborvizsgálattal kapcsolatban gyakran feltett kérdésekre.

 

Feltöltés alatt...

 

 

Miért előny az előre egyeztetett időpont? 

A mai világban azt tapasztaljuk, hogy mindenkinek fontos az ideje, és dolgait minél előbb szeretné elintézni. Kevés az idejük, menni kell tovább. Ehhez nyújtunk segítséget az előre foglalt időpontok esetén. Online vagy e-mailben történő egyeztetést követően minden szükséges eszközzel elő tudunk készülni az Ön vizsgálatára, így gyakorlatilag amikor megérkezik hozzánk azonnal el tudjuk kezdeni a vérvételt. A TELEFONOS ELŐJEGYZÉS NEM TÁMOGATOTT.  A COVID vírus miatt kialakult járványügyi helyzet miatt az online jelentkezés a legoptimálisabb, így elkerülhető, hogy egy időben ugyanabban az időpontban foglalás érkezzen online és telefonon is. Az összecsúszás most nem kívánatos. Ezért e-mailben és online fogadunk jelentkezést. 

KIEMELTEN FONTOS, HOGY CSAK AZ IDŐPONTRA ÉRKEZŐKET ENGEDJÜK BE A LABORATÓRIUM TERÜLETÉRE! AKI ELŐBB ÉRKEZIK, SAJNOS AZ AJTÓ ELŐTT KELL VÁRAKOZNI. 2-3 PÁCIENSNÉL TÖBB NEM TARTÓZKODHAT A LABORBAN. 

 

Miből adódhatnak csúszások? 

  • ha nem az időpontra érkezik, hanem jóval előbb és számtalan kérdése van más idejében,
  • nem hozza magával a letölthető-kitölthető személyes adatlapot,
  • nem járt a honlapon és nem tudja milyen vizsgálatokat végzünk és azok mennyibe kerülnek, milyen vállalási határidővel készülnek,
  • nincs felkészülve a vizsgálatok jellegével kapcsolatban, nem tájékozódott előre mit szeretne pontosan,ez nagyon sok időt elvesz mindenkitől,
  • a foglalt idejéhez képest elkésik, melyről nem tájékoztat bennünket, időközben pedig elkezdhetünk már dolgozni. 

Kitől várható diagnózis és gyógyszeres javaslat? 


A diagnózis helyes felállítása egy komplex feladatkör, melyben a háziorvos, szakorvos, a képalkotó eljárások és a laboratóriumi vizsgálatok egyaránt fontosak, illetve sokszor nélkülözhetetlenek. A klinikus a laboratórium segítségét kéri (a laborlelet eredményeit a többi információhoz – anamnézis, fizikális vizsgálat, rtg, ultrahang, CT stb. – adva) a helyes diagnózis felállításához.

A laboratóriumi vizsgálat tehát nem helyettesítheti az orvosi vizsgálatot, de legtöbbször nélkülözhetetlen a diagnózishoz, a betegségek lefolyásának figyeléséhez, illetve a krónikus betegségek nyomon követéséhez, kezeléséhez.