Vastagbélrák kockázat genetikai teszt
Hatékonyan megakadályozza a vastagbélrákot
A vastagbélrák az egyik leggyakoribb rák a nyugati világban, amely a lakosság több mint 6%-át érinti életük során. A felépülés esélyei viszonylag jók, feltéve, ha korai a felismerés. A rendszeres kolonoszkópiás szűrés és a jóindulatú bélpolipok eltávolítása (amelyek egy későbbi stádiumban rosszindulatú daganattá válhatnak) gyakran elősegítik a rák kimutatását a korai szakaszban, vagy megakadályozzák az egészet. A férfiak nagyobb valószínűséggel érintettek vastagbélrákban, mint a nők, ez az arány 60-40. A vastagbélrák 90%-a 50 éves kor felett következik be. A statisztikák azt mutatják, hogy a 45 és 75 év közötti 100 ember közül 1-nek nincs észrevehető rákja, míg 100-ból 3-nak jóindulatú polipjai vannak a bélben, amelyeket elővigyázatossági intézkedésként kell eltávolítani.
- A vastagbélrák kockázatának genetikai felmérése
- Kiterjedt teszt, több mint 15 genetikai variációval
- Több mint 40 génvariáció elemzése, több mint 30 releváns gyógyszer hatása tekintetében
- Az életmód adaptálása a betegség kockázatának csökkentése érdekében
- Orvosi ellenőrzés az optimális megelőzés érdekében
Számos környezeti kockázati tényező növelheti a vastagbélrák valószínűségét. Általában az idősebb korú emberek egyre inkább érintettek. A D-vitamin hiánya és a vastagbél polipok jelenléte, valamint a genetikai hajlamok vagy a bél különböző rendellenességei (ulceratív colitis vagy Crohn betegség) további tényezők, amelyek elősegítik a betegség kialakulását. Egyeseknél a táplálkozás a vastagbélrák egyik fő tényezője: a vörös hús napi fogyasztása 49%-kal növeli a kockázatot 100 grammonként. 100 g kolbász esetében a kockázat körülbelül 70%-kal nő. Rostok bevitelével a kockázat 40%-kal csökkenhet. Az elhízás, a dohányzás éveinek száma és a napfény hiánya, amely D-vitamin-hiányt okoz, szintén ismert kockázati tényezők a betegség kialakulásához.
A tudomány számos olyan genetikai variációt azonosít, amelyekről ismert, hogy hatással vannak a vastagbélrák kialakulására. Ha figyelembe vesszük ezeket a genetikai változatokat, akkor ezek jelentős hatással lehetnek a betegség kialakulásának valószínűségére.
Eredmény: 6+ hónap
Mintavétel: szájnyálkahártya törletből készül. A szájüreg belső részét egy vattapálca-szerű eszközzel töröljük ki. A mintavételt önmagának is elvégezheti könnyedén. A vizsgálat előtti 1-2 órában tartózkodjon az evéstől, és lehetőleg csak tiszta vizet fogyasszon! A mintavétel semmiféle fájdalommal, vagy kellemetlenséggel nem jár.
SZERETNÉNK FELHÍVNI A FIGYELMET, HOGY EZ A TESZT AUSZTRIÁBAN KÉSZÜL EGY OLYAN LABORBAN, AMI HATÓSÁGILAG KIJELÖLT, COVID TESZTELÉSRE VALIDÁLT. NAPONTA TÖBB TÍZEZER TESZTET VÉGEZNEK, AMI FELÜLÍRJA AZ ORVOS GENETIKAI VIZSGÁLATOK ELKÉSZÍTÉSÉT. NEM CSAK A MEGNÖVEKEDETT TESZTELÉSSEL, HANEM AZ IDŐNKÉNTI EMBERHIÁNNYAL IS MEG KELL KÜZDENI. SAJNOS ELŐFORDULHAT, HOGY 6 HÓNAPNÁL TOVÁBB TART AZ ELEMZÉS, EZÉRT KÉRJÜK ANNAK TUDATÁBAN FOGLALJON IDŐPONTOT, HA VAN TÜRELME KIVÁRNI EZT AZ IDŐT! SENKINEK NEM CÉLJA AZ IDŐHÚZÁS, ÉS MINDENT ELKÖVETNEK AZ EREDMÉNYEK ELKÉSZÍTÉSE ÉRDEKÉBEN, KÉRJÜK EZT TARTSA SZEM ELŐTT!