Vastagbélrák kockázat genetikai teszt
Hatékonyan megakadályozza a vastagbélrákot
A vastagbélrák az egyik leggyakoribb rák a nyugati világban, amely a lakosság több mint 6%-át érinti életük során. A felépülés esélyei viszonylag jók, feltéve, ha korai a felismerés. A rendszeres kolonoszkópiás szűrés és a jóindulatú bélpolipok eltávolítása (amelyek egy későbbi stádiumban rosszindulatú daganattá válhatnak) gyakran elősegítik a rák kimutatását a korai szakaszban, vagy megakadályozzák az egészet. A férfiak nagyobb valószínűséggel érintettek vastagbélrákban, mint a nők, ez az arány 60-40. A vastagbélrák 90%-a 50 éves kor felett következik be. A statisztikák azt mutatják, hogy a 45 és 75 év közötti 100 ember közül 1-nek nincs észrevehető rákja, míg 100-ból 3-nak jóindulatú polipjai vannak a bélben, amelyeket elővigyázatossági intézkedésként kell eltávolítani.
- A vastagbélrák kockázatának genetikai felmérése
- Kiterjedt teszt, több mint 15 genetikai variációval
- Több mint 40 génvariáció elemzése, több mint 30 releváns gyógyszer hatása tekintetében
- Az életmód adaptálása a betegség kockázatának csökkentése érdekében
- Orvosi ellenőrzés az optimális megelőzés érdekében
Számos környezeti kockázati tényező növelheti a vastagbélrák valószínűségét. Általában az idősebb korú emberek egyre inkább érintettek. A D-vitamin hiánya és a vastagbél polipok jelenléte, valamint a genetikai hajlamok vagy a bél különböző rendellenességei (ulceratív colitis vagy Crohn betegség) további tényezők, amelyek elősegítik a betegség kialakulását. Egyeseknél a táplálkozás a vastagbélrák egyik fő tényezője: a vörös hús napi fogyasztása 49%-kal növeli a kockázatot 100 grammonként. 100 g kolbász esetében a kockázat körülbelül 70%-kal nő. Rostok bevitelével a kockázat 40%-kal csökkenhet. Az elhízás, a dohányzás éveinek száma és a napfény hiánya, amely D-vitamin-hiányt okoz, szintén ismert kockázati tényezők a betegség kialakulásához.
A tudomány számos olyan genetikai variációt azonosít, amelyekről ismert, hogy hatással vannak a vastagbélrák kialakulására. Ha figyelembe vesszük ezeket a genetikai változatokat, akkor ezek jelentős hatással lehetnek a betegség kialakulásának valószínűségére.
Eredmény: 6+ hónap
Mintavétel: szájnyálkahártya törletből készül. A szájüreg belső részét egy vattapálca-szerű eszközzel töröljük ki. A mintavételt önmagának is elvégezheti könnyedén. A vizsgálat előtti 1-2 órában tartózkodjon az evéstől, és lehetőleg csak tiszta vizet fogyasszon! A mintavétel semmiféle fájdalommal, vagy kellemetlenséggel nem jár.