Fontos tudnivalók

 • A laborvizsgálatokon kívüli fizetendő adminisztrációs költség: 2 000 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft
 • A laboratórium 6 éves kor alatt nem vállal vérvételt!
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók.)
 • Egyedi csomagajánlatra, vagy több vizsgálatra végleges árajánlatot, minden esetben írásban adunk! 
A vérvétel ideje:
 • Kizárólag előre egyeztetett időpontban, a szabad helyek függvényében8.45 és 11.00 között 

A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

Az elvégzendő vizsgálatokat javasolt minden esetben előzetesen szakorvossal vagy háziorvossal egyeztetni! A nem megfelelően kiválasztott vizsgálatokért nem felel a laboratórium.

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Vastagbélrák kockázat genetikai teszt

Hatékonyan megakadályozza a vastagbélrákot

 • A vastagbélrák kockázatának genetikai felmérése
 • Kiterjedt teszt, több mint 15 genetikai variációval
 • Több mint 40 génvariáció elemzése, több mint 30 releváns gyógyszer hatása tekintetében
 • Az életmód adaptálása a betegség kockázatának csökkentése érdekében
 • Orvosi ellenőrzés az optimális megelőzés érdekében

A vastagbélrák az egyik leggyakoribb rák a nyugati világban, amely a lakosság több mint 6%-át érinti életük során. A felépülés esélyei viszonylag jók, feltéve, ha korai a felismerés. A rendszeres kolonoszkópiás szűrés és a jóindulatú bélpolipok eltávolítása (amelyek egy későbbi stádiumban rosszindulatú daganattá válhatnak) gyakran elősegítik a rák kimutatását a korai szakaszban, vagy megakadályozzák az egészet. A férfiak nagyobb valószínűséggel érintettek vastagbélrákban, mint a nők, ez az arány 60-40. A vastagbélrák 90%-a 50 éves kor felett következik be. A statisztikák azt mutatják, hogy a 45 és 75 év közötti 100 ember közül 1-nek nincs észrevehető rákja, míg 100-ból 3-nak jóindulatú polipjai vannak a bélben, amelyeket elővigyázatossági intézkedésként kell eltávolítani.

Számos környezeti kockázati tényező növelheti a vastagbélrák valószínűségét. Általában az idősebb korú emberek egyre inkább érintettek. A D-vitamin hiánya és a vastagbél polipok jelenléte, valamint a genetikai hajlamok vagy a bél különböző rendellenességei (ulceratív colitis vagy Crohn betegség) további tényezők, amelyek elősegítik a betegség kialakulását. Egyeseknél a táplálkozás a vastagbélrák egyik fő tényezője: a vörös hús napi fogyasztása 49%-kal növeli a kockázatot 100 grammonként. 100 g kolbász esetében a kockázat körülbelül 70%-kal nő. Rostok bevitelével a kockázat 40%-kal csökkenhet. Az elhízás, a dohányzás éveinek száma és a napfény hiánya, amely D-vitamin-hiányt okoz, szintén ismert kockázati tényezők a betegség kialakulásához.

A tudomány számos olyan genetikai variációt azonosít, amelyekről ismert, hogy hatással vannak a vastagbélrák kialakulására. Ha figyelembe vesszük ezeket a genetikai változatokat, akkor ezek jelentős hatással lehetnek a betegség kialakulásának valószínűségére.

 

Eredmény: 2-4 hónap

A vizsgálat szájnyálkahártyából készül.