Fáradtság, kimerültség?

Az utóbbi hónapokban számtalan ismerőstől hallom, hogy fáradékonyságra panaszkodik. Sajnos, nagyon sokan hajlamosak ezt a sok munkára, stresszre, a túlhajszoltságra fogni, és nem gondolnak abba bele, hogy akár súlyos kórképek is állhatnak a háttérben. 

Nem csak személyes tapasztalás, hanem ismerősök, barátok elmondása alapján ismert, hogy bizonyos krónikus megbetegedések, netán rosszindulatú folyamatok hátterében is masszív fáradtság jelentkezik. Aki átélte, az már jól tudja, hogy a betegséggel összefüggő fáradtság egészen más, mint a napi rutinból fakadó. Igazából szóban nehéz is megmagyarázni a kettő közti különbséget, csupán érezni lehet. Én a belső hang után mentem, amikor fáradtságom okát szerettem volna kideríteni. Milyen jól tettem, mert idejében sikerült egy rosszindulatú daganatot felfedezni, aminek köszönhetően még élek. Igaz, a kezeléseket én sem úsztam meg, de legalább azóta én rendben vagyok. Napokban kaptam értesítést, hogy szintén fáradékonysággal küzdő ismerős elment egy vérképet csináltatni, és akut leukémiát diagnosztizáltak nála. Sajnos, ő már nincs köztünk. 

 

Egyszóval ne hanyagoljuk el magunkat! 

Ajánlunk egy csomagot, mely az immun és autoimmun állapotunkat méri fel. Ebből nagyon sok minden kiderülhet. Hátradőlni persze nem lehet, hiszen ahogy mozgásban vagyunk mi is, úgy változhatnak a dolgok, mégis ha időben elcsípjük a kórságokat, akkor tovább örülhetünk az életnek. 

Immun és autoimmun komplex csomag

 

És ha itt minden rendben van a vitaminok és ásványi anyagokat is ellenőrizzük! 

Vitaminok és ásványi anyagok csomag

 

A krónikus fáradtság hátterében azonban az utóbbi években ütötte fel a fejét az un. mellékvese kimerülés. Állandó fáradtság, pihenés utáni kimerültség, hidegrázás, feledékenység. Csökkent nemi vágy, hízékonyság a hasi tájékon. Mindezek egyetlen kórkép, a mellékvese-fáradtság tünetei.

Mellékvese-fáradtság esetén a mellékvese már nem képes elegendő kortizolt és más hormonokat megtermelni. Ez az állapot mindig fokozatosan alakul ki, ugyanis a mellékvese rendszerint lassan, hosszú évek alatt károsodik. Ezt a szervünket leginkább a stressz teszi tönkre, a mellékvese fáradtsága is mutatja, hogy a szervezet nem tud tovább megbirkózni a rengeteg stresszel. A mellékvesét ráadásul a legtöbb ajzószer is kikezdi, így a túl sok kávé, tea és alkoholfogyasztása is mellékvese fáradtsághoz vezet. A mesterséges stimulánsokra ugyanis a szervezet nagy kortizol adaggal válaszol, ami átmenetileg javítja a közérzetet, viszont hosszú távon gyengíti a mellékvesét. A toxikus anyagok, a tápanyaghiány és az elektromágneses sugárzás ugyancsak a mellékvese ellenségei.

Mellékvese csomag