Az elcsépelt egészségmegőrzés..

Ahhoz, hogy egészségünket megőrizzük, elengedhetetlenül szükséges az, hogy tisztában legyünk a lehetőségekkel, rendelkezzünk azzal a tudással, amely ezt segíti, lehetővé teszi.

Fontos tudni azt is, hogy egyre több komoly betegségre van a korábbinál sokkal hatékonyabb gyógymód, így nem szabad késlekedni azzal, hogy orvoshoz forduljunk.

Prevenciós csomagok

Az egészségtudatosság és az egészség megőrzése mindennél fontosabb, ezért elengedhetetlen, hogy egészségügyi kérdésekben minél jobban eligazodjunk, képesek legyünk tájékozódni, és boldogulni az egészségügy labirintusában. Javulnia kell a kommunikációnak is, azaz meg kell tanulni megérteni az egészségügyi szakembereket, hiszen ez javíthatja a terápia hatékonyságát, továbbá így az ő leterheltségük is csökken, és a betegek is hamarabb megnyugszanak.

Ismerni kell a lehetőségeket
A betegeknek fontos tudniuk, hogy a súlyos betegségektől sem kell megijedniük, hiszen azok is egyre hatékonyabban kezelhetőek. Arra, hogy a gyógyszerinnovációk mekkora előrelépést jelentenek, jó példa az a melanoma kezelésére kifejlesztett, legújabb generációs terápia, amely egy egészen újszerű megközelítéssel, az immunrendszerre hatva pusztítja el a tumorsejteket, és teheti ezáltal gyógyíthatóvá ezt a korábban nehezen kezelhető betegséget. Jimmy Carter esete a közelmúltban bejárta a világsajtót: ő 91 éves korában egy ilyen kezelésnek köszönhetően gyógyult meg a melanomából. Jelenleg is számos új, az eddiginél hatékonyabb készítmény vár társadalombiztosítási befogadásra, például a vastag- és végbélrák, a pajzsmirigy, a prosztata, a gyomor, a hasnyálmirigy, a tüdő, az emlő, a női nemi szervek (méhnyak) és a bőr daganatos megbetegedéseire, vagy a Parkinson-kór, a diabetes, az epilepszia és a COPD hatékonyabb gyógyítására.

Kiderült, hogy annak ellenére, hogy az elmúlt években számos program célozta a lakosság egészségügyi tudásának fejlesztését, bőven van még hova fejlődnünk, az ismereteket még bővítenünk kell. Már csak azért is, mert az egészségtudatos szemlélet magyarországi terjesztése nagyban hozzájárul a betegségek hatékonyabb kezeléséhez,az egészségügyi rendszer hatékonyságának növeléséhez, és ezen keresztül ahhoz, hogy minél egészségesebbek legyünk.