Autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködés

Hashimoto-thyreoiditis (lymphocytás vagy autoimmun thyreoiditis) autoimmun betegség, amely a pajzsmirigy krónikus és fájdalommentes gyulladásához és végeredményben pusztulásához vezet. A folyamat ma még gyógyíthatatlan, de kezelhető. A betegséget az immunrendszer hibás működése okozza. 

“Szia!

Az én nevem Hashimoto. Én egy láthatatlan autoimmun betegség vagyok, aki megtámadja a pajzsmirigyedet, hogy előidézze nálad a pajzsmirigy alulműködést.

Mint a tépőzár rátapadok az életedre. Ha hypothyreosisban szenvedsz, több mint valószínű, hogy én vagyok jelen az életedben. Én vagyok az első számú oka a hypothyreosis betegségnek sok országban és az egész világon.

Annyira ravasz és alattomos vagyok, hogy néha a vérvizsgálataid alapján sem mutatkozok meg. A körülötted élő emberek nem látnak és nem hallanak engem, viszont a Te tested érzi folyamatosan a jelenlétemet. Megtámadhatlak bárhol és bármikor szinte bármilyen módon. Ha úgy akarom -, akkor erős fájdalmat tudok okozni neked, és ha kedvem van akkor olyan fájdalmat is okozhatok, hogy minden porcikád sajogni fog.

Emlékszel még, amikor Te és az Energiád együtt mókáztatok és futkároztatok körbe-körbe? Elvettem az energiádat és helyette állandó fáradtságot adtam. Próbálj csak meg most szórakozni?!

El tudom tőled venni a jó alvást, cserébe feledékenységet és koncentrációzavart adok.
Rá tudlak venni, hogy naponta 24 órát aludj, és ha úgy akarom az álmatlanságra is ráveszlek.
Belső remegést is elő tudok idézni nálad vagy hideg vagy meleg érzetet- hol fázol hol pedig meleged van, miközben a többiek normálisan érzik magukat.
Hatással vagyok a lábaid és kezeid, illetve az arcod és a szemhájaid bedagadására – röviden, hatással lehetek arra, hogy bedagadjon mindened.
Lehet, hogy tőlem úgy érzed depressziós vagy és pánikrohamok is gyötörnek. Ugyanígy más mentális zavarokat is okozhatok nálad.
Azok a hülye hangulatváltozások, mi? Az is én vagyok. Ok nélkül sírsz? Ok nélkül idegeskedsz? Szintén én vagyok.
Hajhullást csinálok neked, a hajad száraz lesz és töredezik, vagy vissza se nő, pattanások és száraz bőr, ketté válik a körmöd … csak a csillagos ég szab határt nekem.
Jól meghizlallak attól függetlenül, hogy mit és mennyit eszel, bármennyit is sportolsz, nem fogsz fogyni egy grammot sem. De akár azt is elintézem, hogy nagyon lefogyj. Nem szeretem a diszkriminációt.
Gyakran előfordul, hogy társulnak hozzám a barátaim vagy barátnőim, akik szintén autoimmun betegségek, így még több okod lesz az aggodalomra.
Ha valami terved van vagy programod, esetleg lenne okod boldognak lenni, ünnepelni, kiruccanni egy különleges nap miatt, akkor ezt is elrontom.
Nem Te kerestél. Én választottalak Téged, különböző okokból:
Az a vírus vagy vírusok amelyek régebben megtámadták a szervezeted és nem tudtál kigyógyulni belőlük,
az az autóbaleset,
vagy az évek múlásával megélt traumáid (én egyszerűen élvezem a stresszt).
Lehetséges, hogy genetikailag vagyok meghatározva számodra. Bármi is az oka, eszem ágában sincs tőled elmozdulni.

Úgy hallom elmész orvoshoz, hogy megpróbálj kicsinálni. Nevetséges. Csak próbálkozz. Sok-sok orvoshoz kell menned addig, amíg meg nem találod a megfelelőt, aki valóban segíteni fog. Téves gyógyszereket fog neked felírni, tablettákat fájdalom ellen, altatókat, energia növelő tablettákat. Azt fogja mondani, hogy depressziótól szenvedsz és pánikrohamoktól, ezért antidepresszánsokat is felír majd. 

Rengeteg más módszerem van még, hogy beteggé tegyelek, a lista végtelen – magas koleszterin szint, problémák az epéddel, epekő, vérnyomás problémák, vércukorszint probléma és szívritmus zavarok? Ez is én lehetek.
Nem tudsz terhes maradni vagy spontán vetélésed volt? Ez is valószínűleg én vagyok.
Légszomjad van, vagy farkaséhes vagy? Igen, úgyszintén én vagyok.
Magas a májenzimeid értéke? Igen, én vagyok.
Problémáid vannak a fogaiddal és az ínyeddel?
Kiütéseid vannak? Igen, megint én vagyok.
Mondtam, hogy a lista végtelen. Felírhatnak neked gyógyszereket krónikus fájdalmak ellen, mehetsz masszázsra, mondhatják azt is, hogy minden rendben lesz ha rendszeresen sportolsz és alszol. Azt fogják mondani majd, hogy gondolkodj pozitívabban, lökdösni fognak, vigasztalgatni, megpróbálnak támogatni, de senki sem fog komolyan venni és megérteni, amikor megpróbálod elmagyarázni azt a végtelen számú orvost és gyógymódot ahol megfordultál, és azt, hogy mennyire súlyos betegség vagyok, és ettől mennyire betegnek és tehetetlennek érzed magad. Nagy a valószínűsége, hogy a orvosaidtól akik telve vannak “megértéssel” beutalót kapsz a pszichiátriára.

A családod, barátaid és kollégáid addig hallgatnak amíg le nem fáradnak mindig ugyanattól a mesétől, hogy mennyire nehéz vagyok számodra és milyen mértékben teszlek gyengévé, fáradttá és beteggé. Néhányan közülük, majd azt mondják: ” Ó, csak rossz napod van.”

Hát emlékezz, nem lehetsz képes ugyanazon dolgok elvégzésére mint 10 évvel ezelőtt.”, – nem felfogva azt, hogy 10 nappal ezelőtt beszéltél erről!

Ugyanúgy azt is fogják mondani: “Ha csak végre felkelnél, megindulnál és kimennél, hogy több mindennel foglalkozz, biztosan jobban éreznéd magad.” Ők egyszerűen nem fogják fel, hogy elvettem tőled az üzemanyagot amely adja a testednek és elmédnek az energiát, amely lehetővé tenné, hogy megnyilvánulj tettekben.

Néhányan majd a hátad mögött fognak kibeszélni: Azt fogják mondani, hogy hipohonder vagy, és hogy mindez csak a fejedben létezik.

Közben úgy érzed elveszíted a méltóságod amíg megpróbálsz megértésre találni, különösen akkor amikor egy “normális” emberrel beszélgetsz és nem emlékszel mi a következő szó vagy dolog amiről beszélni szerettél volna.

Hasonló dolgokat fognak még mondani: “Ó, az én nagymamámnak is ilyen betegsége volt, amióta terápiát kap sokkal jobban van.” – közben Te kétségbeesetten szeretnéd elmagyarázni, hogy nem mindenkire egyformán hatok, és a tény, hogy ez a nagyi lehet, hogy jól van az adott terápia alatt, ám nem jelenti azt, hogy ugyanaz a terápia neked is meg fog felelni. Ők soha nem fogják felfogni, megérteni, hogy ez a betegség befolyásol tetőtől talpig, és hogy minden egyes sejt és minden egyes rendszer és minden szerv a testedben igényli a megfelelő mennyiségű és típusú pajzsmirigyhormont. Neked nem az a gyógyszer kell, amely jól hat egy másik személynél.

Az egyetlen hely ahol támogatást és megértést fogsz kapni velem kapcsolatban, azon emberek társasága, személye, akiknek szintén jelen vagyok az életében. Ők az egyetlenek akik tényleg őszintén meg tudnak majd érteni.

Egyébként annyira alattomos is tudok lenni, hogy hirtelen csapok le, évtizedekig akár csak felszínes tüneteket mutatok …, amikor aztán egyértelműen diagnosztizálható vagyok, akkor már nincs is pajzsmirigy. Ezt élvezem a legjobban, mert sikerült mindenkit átvernem.”

Aláírás: Hashimoto

Forrás: ( paleovital )