Fókuszban az ember

Gondolkodott-e már azon, hogy miért fontos a megfelelő orvosi laboratórium kiválasztása az Ön vizsgálataihoz? 
 

Nos, engedje meg, hogy meginvitáljuk Budapest központi területén, a szimbolikus Szabadság-szobor és a Gellért-hegy szomszédságában található Gellért Medical Laborba! 

  • Laborunk szolgáltatási a legjobb választás azok számára, akiknek fontos a precíz, megbízható eredmény, a személyre szabott gondolkodás és gondoskodás, valamint az átfogó laborvizsgálatok tárháza szükség esetére. 
  • A levett mintákat a legnagyobb odafigyeléssel kezeljük, mert az automatizált láncmerésekkel ellentétben a Gellért Medical Laborban azt biztosítjuk, hogy az Ön mintája egy kézben maradjon a levételtől kezdve a mérések befejezéséig.

 

Számunkra fontos, hogy az egészségét érintő kérdésekben megfelelő válaszokat kapjon, lehetőség szerint mindezt rendkívül gyorsan.

Az e-mailben történő válaszadás percekre, de maximum 60 percre korlátozódik, s csak nagy ritkán telnek el órák, hogy várnia kell. Ennek oka is leginkább a felkészülésben rejlik, mintsem, hogy nem figyelünk Önre megfelelően. A megfelelő válaszadás érdekében szükség van az összeszedett gondolatokra. 

Legyen szó árajánlatról, vagy szakmai kérdésekről, igyekszünk megnyugtató,  hiteles és kellően informatív választ adni. 

 

Természetesen előfordulnak olyan esetek, amikor a kérdések meghaladják az egy-egy mondatos feleleteket, ilyenkor javasoljuk a konzultációs lehetőséget. Ennél az opciónál van idő elbeszélgetni az orvossal, s kitérni minden olyan apró részletre, amire maga a páciens sosem gondolna, hogy fontos lehet. 

 

Nálunk mindenki személyes prioritást élvez abban az időben, amikor időpontja van.
 

Épp emiatt tartjuk különösen lényegesnek, hogy a mintafeldolgozás során is nevén nevezzük Önt, és ne egy sorszámmal azonosítsuk be. Azokban a laborokban, ahol naponta többszáz ember megfordul, óhatatlan, hogy egy-egy komolyabb hiba becsússzon annak ellenére, hogy az automatizált kiszolgáló egységek magas fokú biztonságot nyújtanak. Itt már nem lehet nevükön említeni a pácienseket, hanem napi sorszám mellett, az anonimitásba burkolózva készülnek a vizsgálatok. Ennek is vannak bőven előnyei természetesen. 

Ahogy kijön az automatából az eredmény, azonnal tudjuk kihez tartozik az a magasabb vércukor, vagy melyik páciens vérszegény. Azonnal tudunk reagálni, visszahívni a pácienst kontrollra, vagy épp megkérdezni tőle, mit szedett, volt-e beteg, stb. Az időfaktor talán az egyik legsérülékenyebb pontja az ellátásnak a páciens szempontjából. 

 

Miért elégedne meg más laborral, ha ezen a helyen kézben tartunk mindent, s ahogy a szlogenünk is mondja: kézben az egészség! 

 

A rutin laborvizsgálatok mellett főleg az autoimmun és meddőségi területnek vagyunk elkötelezettjei. Ezek nem akármilyen vizsgálatok, olykor bonyolult, rendkívül összetett, specifikus és speciális területen adnak segítséget az Ön egyedi egészségi tervrajzának megértéséhez, a diagnózis felállításához, a majdani kezelés megítéléséhez. Minél előbb jut el szakorvoshoz, annál előbb tud egészségileg rendbe jönni, csökkenhetnek a fájdalmai, az egyéb panaszai és a tünetei is jelentős mértékben visszahúzódhatnak. 

Azok számára, akiknek az autoimmun betegségek kihívásaival kell szembenézniük, egy olyan laboratóriumot találnak a Gellért Medical Labor felkeresésével, ahol specifikus és széles körű paneleket és egyedi vizsgálatokat is kínálunk. Kiemelt és kritikus jelentőséggel bíró paraméterek ezek, melyeket panaszaival és tüneteivel együtt személyre szabva tudnunk kínálni. 

 

Tehát miért is menne más laboratóriumba? 

 

Budapesten számos magánlabor működik, a választás lehetősége szabad döntés, mégis kulcsfontosságú a jó döntés! Itt nálunk a Gellért Medicalban, már a laborba érkezéstől kezdve, az eredmények kiadásáig Ön a saját nevén megszólítva, kellő pontosságú és páciens központú gondolkodásunkkal figyelünk minden folyamatot részletek bemenően. Emiatt a tévedés/tévesztés lehetősége minimálisra csökken. 

A labor, - bármennyire fura ilyet mondani egy egészségügyi intézményre, mégis családias hangulatú környezetben, jó kedvű dolgozókkal és maximális kényelemmel vár mindenkit. A visszatérő páciensek jól ismerik hozzáállásunkat és hálásak mindazért a segítségért, szakmai véleményért amit nyújtani tudunk. Nekik is, nekünk is öröm az ajtóban ismerős arcokat üdvözölni, ugyanakkor megtisztelő, hogy mindenkor bennünket választanak. 

Vannak időnként rossz napjaink, amik nem a magánéleti problémáinkról, hanem egy-egy automata meghibásodásáról, vagy épp reagens hiányról szólnak. Nehéz ilyenkor elnézést kérni, mert valószínű csúszásban leszünk az eredmény kiadásával, de azt gondoljuk, hogy a napi háztartásban is lehetnek olyan előre nem látható dolgok, ami nem várt helyzet elé állít bennünket. Sajnos mindig voltak és lesznek ilyen jellegű gondok és nem tudjuk kivédeni. 


Fókuszban az ember

Mi a Gellért Medical Laborban úgy gondoljuk, hogy a vérvételre érkező pácienseket a gyors, korrekt, szakszerű ellátás szempontjai vezérlik, amikor a megfelelő helyet keresik vizsgálataikhoz. Mindannyian ismerjük az egészségügy útvesztőit, a hosszú várólistákat, a tömött és zsúfolt várótermeket, a közönyösséget és azt is, hogy bizony sokszor nem tudunk egyről a kettőre haladni. A pácienseket nem érdekli az, hogy az adott labor milyen technikai módszerekkel dolgozza fel a mintáját, a lényeg, hogy az eredmény korrekt legyen! Mi ezt tudjuk Önöknek kínálni.  


A vérvétel után sétálhat egyet a Gellért-hegy környékén, megcsodálhatja a város panorámáját, ihat egy jó kávét a Bartók Béla úton található számos kávézójának egyikében. 

 

Ne feledje, a legjobb választás az a hely, ahol az Ön egészségét helyezik előtérbe, ahol hétvégén is választ kaphat egy sürgős kérdésre, ahol nem számít a munkaidő vége, hisz Önről van szó, akinek a legfontosabb, hogy mielőbb előbbre tudjon lépni. Ott nincs ideje várni, és ezt mi tiszteletben tartjuk. 

 

Bízzon bennünk, válasszon jól! 

Maradjon egészséges, legyen tájékozott a magánlaborok szolgáltatásait és felkészültségét illetően, vigyázzon magára! 

Nekünk is van hova fejlődni, hisz kétség kívül a telefonos kommunikáció nem az erősségünk. Mellettünk szólva azonban elmondható, hogy délelőtt a hozzánk érkező páciensekkel foglalkozunk, a későbbiek folyamán a mérési munkák, az adminisztrációs folyamatok zajlanak, s ezek mind rendkívüli odafigyelést igényelnek. Ha ebből kizökkenünk, annak nincs jó vége. A betegfogadás idején senki sem szeretné, ha a foglalt idejében hosszú hosszú perceket töltenénk el mással telefonon beszélve. Telefonos ügyfélszolgálati munkatárs nincs nálunk, s a mai gazdasági helyzetben külön embert foglalkoztatni nehéz is lenne. 

 

  1. aki egészségügyben, de főképp labor témában jártas, az nem szeretne ilyen állást magának. 
  2. aki pedig nem ért hozzá, az megkérdezi valamelyik munkatársát, aki épp egy pácienssel van elfoglalva és időben szintén kiesik. 

Mindkettő kellemetlen perceket okozhat. A kapkodó, nem átgondolt, hányaveti módon odavetett válasz sokkal károsabb, mint az az idő, amit egy páciensek az e-mailes megkeresésre kell fordítania, hogy valóban a tökéletes magyarázatot kapja kérdéseire. 

 

Ezzel szemben írásban nagyon gyorsan reflektálunk, hiszen a külsős informatikai szakemberek már több kérdéskörben is jártasak, illetve szakmailag az orvosunk sem rest este 7-kor, hétvégén, ünnepnap válaszolni. Nyilván azért a munkatársak is pihennek, a szabadnapjaikat a családjukkal töltik, de ha épp van idő és nem kíván egy hosszabb választ a feltett kérdés, akkor mindig segítünk. 

Nem tisztünk megítélni más laborok működését, hiszen mindannyian a maguk területén jeleskednek vagy a világszínvonalú gépeikkel, vagy a nagy tudással bíró munkatársakkal, az egyedi vizsgálatokban, az árazásban stb. Ugyanakkor 3 labortól kértünk be árajánlatot egyetlen egy vizsgálatra, amire 48 órán belül sem érkezett válasz..

S ha már fejlődés, mi nem engedjük el az Önök kezét, csupán szeretjük ha minden szónak írásos története is van. Ez jobban nyomon követhető, hitelesebb forrás, mint a szó, ami elszáll.