Verifi teszt

Magzati rendellenességek vizsgálata anyai vérből, ez a VERIFI teszt kockázatmentesen, biztonságosan és mindig egy lépéssel mások előtt!

MIT MUTAT KI?
A Verifi-teszt – a Down-kór, Edwards-kór és Patau-kór kimutatására alkalmas anyai vérteszt.
A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a Verifi-teszt a többi vérteszttel szemben nem csak a 21-es, 18-as, 13-as triszómiákat és a számbeli nemi kromoszóma rendellenességeket képes kiszűrni, hanem a 9-es és 16-os triszómiát is vizsgálhatja. Ezen kívül a Verifi-teszt már a szubkromoszómális rendellenességek, bizonyos klinikailag jelentős mikrodeléció kimutatására is képes.


GYORS
A vérvételt követően akár 4-6 munkanapon belül megkaphatja a vizsgálati eredményeket ami több nappal rövidebb idő bizonyos tesztekhez képest. Ez a gyakorlatban minimum ennyivel kevesebb álmatlan éjszakát és a várakozással teli stressz ennyivel korábban való megszünését jelenti. Nálunk nincs lassú és gyors vizsgálat – a Verifi-teszt mindig gyors.


MIBEN MÁS?
Az anyai vérteszteknél a beolvasások száma olyan mint a TV készülékeknél a képernyő felbontása. A Verifi-teszt által beolvasott 28 millió adattal ez a ma kapható legrészletesebb vizsgálat.
Az ilyen jellegű kromoszóma rendellenesség vizsgálatok egyeten célja, hogy megállapítsa, hogy születendő gyermeke rendelkezik-e például a Down-kór, Edwards-kór vagy Patau-kór kialakulásáért felelős kromoszóma triszómiákkal, vagy sem. Sajnos a mai napig használatban vannak olyan vértesztek, amelyek az eredményeket arányszámokban, közelítő értékekben vagy valószínűségi mutatókban adják meg. A Verifi-teszt eredménye minden esetben egyértelmű, mellébeszélés és sallang mentes. Egyértelmű kérdésre egyértelmű válasz.


BIZTONSÁGOS
Bármilyen magzati teszt vagy vizsgálat elvégzésekor elsődeleges szempont és alapvető igény, hogy ne veszélyeztesse se az anya, se a magzat egészségét. A vizsgálathoz az anyától egy egyszerű vérvétel során az alkarból levett vért használunk. Ez biztonságos és fájdalommentes módja a mintavételnek, szemben a méhlepény-mintavétellel, vagy magzatvíz-mintavétellel, ami vetélési kockázatot is magában hordoz.


A MAGZAT NEME
A Verifi-teszt a Down-kór, Edwards-kór és Patau-kór kimutatása mellett a születendő baba nemét is képes megállapítani az anya véréből vett mintából. Amennyiben Ön nem szeretné megtudni gyermekének nemét a születés előtt, kérjük jelezze ezt felénk, és mi tiszteletben tartjuk ez irányú vágyát – a vizsgálat eredményének közlésekor ezt az információt nem mondjuk el. (A magzat nemének meghatározása 12 hetes terhességi kortól vehető igénybe.)

MIKRODELÉCIÓK
Magyarországon elsőként, a Verifi-teszt az ismert kromoszóma rendellenességek – mint a Down-kór, az Edwards-kór és a Patau-kór – mellett már a mikrodeléciók opcionális vizsgálatát is lehetővé teszi.
A mikrodeléciók kromoszomális zavarok, amelyeket a kromoszómák anyagának kis hiányai okoznak. Ezek általában nem mutathatók ki szokványos kromoszóma-elemzési módszerekkel. A mikrodeléciók a 23 kromoszómapár bármelyikét érinthetik. A mikrodeléciók többsége véletlenszerűen fordul elő, nem a szülőktől öröklődik, és abban az esetben is megfigyelhető, ha a családban nem fordult elő, illetve ha egyéb kockázati tényezők (például a szülők előrehaladott életkora) nincsenek jelen. A megszokott terhességi szűrővizsgálatok eredménye általában normális.

NEMI KROMOSZÓMA RENDELLENESSÉGEK
A Verifi-teszt a 21-es, a 18-as és a 13-as kromoszómák rendellenességei, azaz a Down-kór, Edwards-kór és Patau-kór kimutatása mellett a képes a nemi kromoszóma rendellenességek szűrésére is. A nemi kromoszómák mérése opcionálisan választható része a Verifi-tesztnek, amennyiben ezen méréseket nem szeretné elvégeztetni, a Down, Edwards és Patau-kór szűrése ettől függetlenül megtörténik, az egyik mérés nem függ össze a másikkal. Fontos tudnia, hogy a nemi kromoszómák méréséért a teszt árán felül nem kell többet fizetnie, cégünk nem számol fel semmilyen extra költséget.

A legismertebb ilyen rendellenességek:

  • Turner-szindróma (X monoszómia)
  • X triszómia (XXX)
  • Klinefelter-szindróma (XXY)
  • Jacob-szindróma (XYY)

A magzat nemének (XX vagy XY) meghatározása fontos lehet az alábbiakban is:

  •  Hemofília
  • Duchenne-izomdisztrófia
  • Bizonytalan magzati nemi szervek
  • Adrenális hiperplázia


IKERTERHESSÉG
A Verifi-teszt kettes ikerterhesség esetén is megbízhatóan alkalmazható. Ikerterhesség esetén a szokásos vizsgálathoz hasonlóan a Down-kór, az Edwards-kór, valamint a Patau-kór kerül szűrésre. Kérés esetén lehetőség van az Y kromoszóma felderítésére is, ami azt jelenti, hogy ha jelen van, akkor az ikerpár egyik tagja kisfiú lesz.
Hármas illetve négyes ikerterhesség esetén nincs lehetőség a Verifi-teszt alkamazására, ugyanis az esetlegesen jelen levő rendellenesség az anya vérében nagyon kis mértékben képes  csak megnövelni az arányt és emaitt a teszt megbízhatósága romlana.

A Gellért Medical Labor csupán a vérminta levételét intézi. Kérjük, hogy időpontegyeztetés, konzultáció illetve egyéb más kérdésekben forduljanak a verifi teszt honlapján található elérhetőségekhez! http://www.verifi-teszt.hu/