Fontos tudnivalók

 

  • A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
  • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e). 
  • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) 
  • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
  • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk! 

 

A vérvétel ideje:

  • Előre foglalás esetén az online rendszeren keresztül vagy e-mailben/telefonon egyeztetve a szabad helyek függvényében történnek a délelőtti órákban. 
  • Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás az online rendszer, e-mailes és telefonos foglaláskor. 


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Multigén alapú 5 paraméteres vastagbélrák rizikófaktor szűrés vérből

Ebben a cikkben bővebben olvasható a vizsgálatról. Vastagbélrák-szűrés új megbízható vizsgálat vérből

 

A vizsgálat vérből készül, melyhez nem szükséges éhgyomor. Megbízhatóbb, mint az eddigi tesztek bármelyike, melyben 5 paraméter kerül meghatározásra és ez alapján sorolható az eredmény alacsony vagy magas kockázatú csoportba! 
 

A Septin9 marker vizsgálat megszűnt. A székletvér és az egyéb tumormarkerek nem elég specifikusak, míg az M2-PK székletből jó, de sajnos egyéb gyulladásos megbetegedések is bezavarnak az értékelésbe. Az új vizsgálat ezzel szemben megbízható, több szempontot is figyelembe vesz, és gyors eredményt is kaphatnak. 
 

Kiknek ajánljuk? A cikkből kiderül! 

 

Lelet: 8-10 munkanap

Nem szükséges éhgyomor

FONTOS: a vérvétel előtt 1 hétig ne szedjen warfarin, aszpirin, Plavix vagy egyéb véralvadásgátló gyógyszert, illetve a vérvétel napján alacsony molekulasúlyú heparint. A vizsgálat előtti hétben a páciens nem kaphat vérátömlesztést. Terhes és szoptató nők esetén nem végezhető el a vizsgálat.