Fontos tudnivalók

 

 • A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e). Genetikai vizsgálatok, hormonok, és olyan kérések esetén, ahol elengedhetetlen az orvosi vizsgálat, nem tudunk szakvéleményt kiállítani! 
 • 6 éves kor alatt nem vállalunk vérvételt!
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) A foglalás az adatlap visszaküldése után válik véglegessé!  
 • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
 • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk! 
 • Ha csak egy-egy vizsgálatra jönne és nem csomagajánlatra, az egyedileg összeállított vizsgálatok online bejelentkezést válassza és olvassa el a vizsgálatra vonatkozó előkészületi utasítást!
 • Speciális számlaigényét kérjük előre jelezze, utólag számlát nem áll módunkban javítani! Amennyiben mégis szükséges 2500 Ft adminisztrációs költséget szükséges megfizetni.
 • A világszerte kialakult vírushelyzet a labordiagnosztikát is érinti. Előfordulhatnak reagens hiányok, szállítási problémák, ezáltak a vizsgálatok vállalási határideje megnyúlhat. Bővebben itt olvashatnak róla

 

A vérvétel ideje:

 • Előre foglalás esetén az online rendszeren keresztül a szabad helyek függvényében.
 • Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás az online rendszer, e-mailes és telefonos foglaláskor. 


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület vizsgálatokra


Az elvégzendő vizsgálatokat javasolt minden esetben előzetesen szakorvossal vagy háziorvossal egyeztetni! A nem megfelelően kiválasztott laborvizsgálat késlelteti a diagnózist, ezáltal csúszhat a kezelés is. 

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Terhességi komplikációk megelőzésére szolgáló genetikai teszt

A LEGFONTOSABB TERHESSÉGI KOMPLIKÁCIÓK MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE NŐKNEK

Prevenciós jellegű átfogó terhességi komplikációk felmérésére szolgáló genetikai teszt. 

 • A terhesség során előforduló legfontosabb komplikációk meghatározása
 • Kockázat és megelőzés preeklampszia (terhességi magasvérnyomás)
 • Kockázat és megelőzés vetélés esetére
 • Kockázat és megelőzés magzati fejlődési rendellenességre (disztrófia)
 • Orvosilag felügyelt kezelési terv

Sajnos a terhességek nagy része abortusszal végződik. A tudósok feltételezik, hogy a vetéléssel véget ért terhességek 50%-áért a genetikai tényezők felelősek; nagyon korai (észrevétlen) vetélések esetén akár 80% is gyanítható. A genetikai tényezők szintén befolyásolják a terhességi betegségeket, az úgynevezett gesztózist (pl. Preeclampsia) és a prenatális fejlődési zavarokat. 

Bővebben a vizsgálatról és a benne foglalt genetikai mutációkról itt olvashatnak

A vizsgálat szájnyálkahártya törletből készül, mely semmiféle kellemetlenséggel vagy fájdalommal nem jár. A vizsgálat előtt 1-2 órával ne étkezzen és csak tiszta vizet fogyasszon!

Lelet: előreláthatóan 2-3 hónap (a vizsgálat újonnan került a portfólióba)

SZERETNÉNK FELHÍVNI A FIGYELMET, HOGY EZ A TESZT AUSZTRIÁBAN KÉSZÜL EGY OLYAN LABORBAN, AMI HATÓSÁGILAG KIJELÖLT, COVID TESZTELÉSRE VALIDÁLT. NAPONTA TÖBB TÍZEZER TESZTET VÉGEZNEK, AMI FELÜLÍRJA AZ ORVOS GENETIKAI VIZSGÁLATOK ELKÉSZÍTÉSÉT. NEM CSAK A MEGNÖVEKEDETT TESZTELÉSSEL, HANEM AZ IDŐNKÉNTI EMBERHIÁNNYAL IS MEG KELL KÜZDENI. SAJNOS ELŐFORDULHAT, HOGY 2-3 HÓNAPNÁL TOVÁBB TART AZ ELEMZÉS, EZÉRT KÉRJÜK ANNAK TUDATÁBAN FOGLALJON IDŐPONTOT, HA VAN TÜRELME KIVÁRNI EZT AZ IDŐT! SENKINEK NEM CÉLJA AZ IDŐHÚZÁS, ÉS MINDENT ELKÖVETNEK AZ EREDMÉNYEK ELKÉSZÍTÉSE ÉRDEKÉBEN, KÉRJÜK EZT TARTSA SZEM ELŐTT!