Fontos tudnivalók

 

 • A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e). Genetikai vizsgálatok, hormonok, és olyan kérések esetén, ahol elengedhetetlen az orvosi vizsgálat, nem tudunk szakvéleményt kiállítani! 
 • 6 éves kor alatt nem vállalunk vérvételt!
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) A foglalás az adatlap visszaküldése után válik véglegessé!  
 • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
 • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk! 
 • Ha csak egy-egy vizsgálatra jönne és nem csomagajánlatra, az egyedileg összeállított vizsgálatok online bejelentkezést válassza és olvassa el a vizsgálatra vonatkozó előkészületi utasítást!
 • Speciális számlaigényét kérjük előre jelezze, utólag számlát nem áll módunkban javítani! Amennyiben mégis szükséges 2500 Ft adminisztrációs költséget szükséges megfizetni.
 • A világszerte kialakult vírushelyzet a labordiagnosztikát is érinti. Előfordulhatnak reagens hiányok, szállítási problémák, ezáltak a vizsgálatok vállalási határideje megnyúlhat. Bővebben itt olvashatnak róla

 

A vérvétel ideje:

 • Előre foglalás esetén az online rendszeren keresztül a szabad helyek függvényében.
 • Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás az online rendszer, e-mailes és telefonos foglaláskor. 


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület vizsgálatokra


Az elvégzendő vizsgálatokat javasolt minden esetben előzetesen szakorvossal vagy háziorvossal egyeztetni! A nem megfelelően kiválasztott laborvizsgálat késlelteti a diagnózist, ezáltal csúszhat a kezelés is. 

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Húgyúti fertőzés-góc

A felfázás (hólyaghurut) az egyik leggyakoribb urológiai megbetegedés. Szövődménymentes (vagyis a betegség nem terjed tovább) és szövődményes (ilyenkor a gyulladás tovább terjedhet a közeli területekre) formája is van. A szövődménymentes hólyaghurut leggyakrabban nőknél fordul elő a húgycső rövidsége, a baktériumokkal teli hüvely és a végbélnyílás közelsége miatt. A panaszok között a pisilés nehézsége, a fájdalmas, gyakori, sürgető, kevés vizelet (pisi) ürítése, az alhasi fájdalom, a véres és kellemetlen szagú vizelet szerepel. Megfelelő tisztálkodással, a műszálas fehérneműk kerülésével és a vécéhasználat után a helyes irányba – tehát hátrafelé – való fenéktörléssel elkerülhetjük a közel lévő végbélnyílás felől való megfertőződést. 

Felfázáskor kerülnünk kell a szexuális együttlétet két hétig, és a kiújulás megelőzése érdekében szex után érdemes rögtön pisilni menni [bár a hólyaghurut nem szexuális úton terjedő betegség (STD), a tünetek mégis gyakran szex után jelentkeznek]. A partnert viszont nem kell  kezelni, ha hólyaghurutunk van. Visszatérő hólyaghurut esetén érdemes hüvelyváladék tenyésztést is nézni, illetve felkeresni egy urológust. A háttérben hólyagsérv is állhat. A fertőzések közül a Mycoplasma és/vagy Ureaplasma is gyakori, ha az okokat kutatjuk. 
 

Visszatérő húgyúti fertőzésről bővebben

A csomag tartalma:

 • rutin vizelet üledékkel(i)
 • vizelet tenyésztés és antibiotikum érzékenység
 • vizelet sarjadzó gomba 
 • Mycoplasma és Ureaplasma tenyésztés és antibiotikum érzékenység

A vizsgálathoz vizeletmintára van szükség. Otthonról a reggeli első vizeletet hozza el magával kizárólag egy patikai steril tartályban szobahőmérsékleten tárolva.

- Nők esetén kérhető hüvelyváladék tenyésztés (önmintavétellel), mely a csomaghoz + 6200 Ft 

- Férfiak esetén kérhető ondóváladék tenyésztés, melyhez otthonról steril patikai tartályban hozza el a friss reggeli mintát szobahőmérsékleten tárolva. + 6200 Ft 
 

Lelet: 5-10 munkanap