Fontos tudnivalók

 

 • A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e). Genetikai vizsgálatok, hormonok, és olyan kérések esetén, ahol elengedhetetlen az orvosi vizsgálat, nem tudunk szakvéleményt kiállítani! 
 • 6 éves kor alatt nem vállalunk vérvételt!
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) A foglalás az adatlap visszaküldése után válik véglegessé!  
 • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
 • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk! 
 • Ha csak egy-egy vizsgálatra jönne és nem csomagajánlatra, az egyedileg összeállított vizsgálatok online bejelentkezést válassza és olvassa el a vizsgálatra vonatkozó előkészületi utasítást!
 • Speciális számlaigényét kérjük előre jelezze, utólag számlát nem áll módunkban javítani! Amennyiben mégis szükséges 2500 Ft adminisztrációs költséget szükséges megfizetni.
 • A világszerte kialakult vírushelyzet a labordiagnosztikát is érinti. Előfordulhatnak reagens hiányok, szállítási problémák, ezáltak a vizsgálatok vállalási határideje megnyúlhat. Bővebben itt olvashatnak róla

 

A vérvétel ideje:

 • Előre foglalás esetén az online rendszeren keresztül a szabad helyek függvényében.
 • Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás az online rendszer, e-mailes és telefonos foglaláskor. 


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület vizsgálatokra


Az elvégzendő vizsgálatokat javasolt minden esetben előzetesen szakorvossal vagy háziorvossal egyeztetni! A nem megfelelően kiválasztott laborvizsgálat késlelteti a diagnózist, ezáltal csúszhat a kezelés is. 

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

A legfontosabb nyomelemek

Fontos, hogy vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag táplálkozást folytassunk. A külső védelem és ápolás mellett hajunk, bőrünk és körmeink belső tápanyag-ellátottságáról is gondoskodnunk kell. A nehezen gyógyuló sebek, az ekcéma, a hajhullás nyomelemek hiányárais utalhat. A nyomelemek nevüknek megfelelően csak nyomokban találhatók szervezetünkben, azonban ez a kis mennyiség elengedhetetlen szervezetünk megfelelő működéséhez. A nyomelemeket hívják mikroelemeknek is, az ásványi anyagokat pedig makróelemeknek. A nyomelemek biztosítják a biokémiai reakciók és folyamatok normális lefolyását; az enzimek 30%-ának megfelelő működéséhez szükségesek.

 

A csomag tartalma

 • Vas(i)
 • Cink(i)
 • Réz(i)
 • Jód(i)
 • Szelén(i)
 • Króm(i)
 • Kálcium(i)
 • Magnézium(i)
 • Foszfát(i)

Vas(i): ahhoz, hogy a vér oxigént tudjon szállítani, vasra is szükség van. A vashiány egyik legfeltűnőbb tünete lehet a sápadt bőr. A vashiány hajhullást, fáradtságot, idegességet, bágyadtságot, étvágytalanságot is okozhat, és fokozza a fertőzésekre való hajlamot. Vashiányhoz vezethet az erős menstruációs vérzés, illetve a vegetáriánus táplálkozás is.

Réz(i): számos enzim alkotóelemeként fontos szerepe van jelentős anyagcsere-folyamatok szabályozásában. Hiányában a haj töredezetté és vékony szálúvá válik. A réz(i) élelmi forrásai a teljes kiőrlésű gabonafélék, a hüvelyes zöldségek, a diófélék, a szárított gyümölcsök és az élesztő. A réz(i) szerepe a vashoz kötött, leglényegesebb funkciója a vas(i) hemoglobinba történő beépülésének elősegítése. Ezért vashiányos vérszegénység esetén a réz(i) pótlására is szükség lehet. Az állatvilágban a réz(i) fontos szerepet játszik a szőrzet fehérjéinek stabilitásában, így pl. a gyapjú minőségében is. Rézhiányos legelőkön tenyésző juhok gyapja ezért értéktelenebb.

Cink(i): megnyugtatja a fejbőrt, és szerepe van a gyulladások megelőzésében. Számos enzim alkotóeleme, különféle fontos szerepeket tölt be szervezetünken, így például kulcsszerepet játszik a cukor-, a fehérje- és a zsíranyagcserében. Az immun- és hormonrendszer egészséges működéséhez is nélkülözhetetlen. Elősegíti a sebgyógyulást, fokozza a bőr, a haj és a körmök ellenállóképességét. Mivel szervezetünk nem tudja tárolnia a cinket, élelmi forrásokból kell pótolnunk ezt a fontos nyomelemet. A cinkhiány a helytelen táplálkozási szokások miatt nem ritka jelenség, a fiataloknál sem, akiknek növésben lévő szervezete különösen sok cinket igényel. Sok cinket tartalmaznak a belsőségek, a marha-, a sertés- és a szárnyashús, a tojás és a tejtermékek, továbbá a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült élelmiszerek.

Férfiak napi cink(i) igénye 10 mg, a nőké 7 mg. Gyerekeknél, fiataloknál, bizonyos betegségekben és terhes nők esetében ennél is több cinkre lehet szükség naponta.

Szelén(i): a szabadgyökök lebontásában résztvevő enzimek alkotóeleme. A káros UV-sugarak hatására a bőrben lezajló gyulladásos folyamatokat csökkenti, megfelelő hozzáférés mellett sem szabad megfeledkezni bőrünk külső UV-sugarakkal szembeni védelméről! Kiváló forrásai a teljes kiőrlésű gabonafélék.

Jód(i): a pajzsmirigy normális működéséhez és fontos hormonok termeléséhez szükséges.

Króm(i): a szénhidrát anyagcserét szabályozza. A króm(i) a szénhidrátok és zsírok anyagcseréjében játszik szerepet, napi ajánlott felvétele 20-25 mikrogramm (µg) naponta.

Kálcium(i): A kalcium a szervezet legnagyobb mennyiségben jelenlévő nyomeleme. A nyomelemek közül kitűnik azzal, hogy részt vesz bizonyos szövetek (főként a csontok) felépítésében. Fontos feladatai vannak az idegek és izmok ingerületvezetésében, az idegek és izmok közötti kölcsönhatásban. Sejten belüli mennyisége végeredményben megszabja az izmok tónusát, ill. összehúzódásának erejét.

Magnézium(i): A magnézium(i) a kalcium természetes "ellenanyaga" (antagonistája) a sejten belül. Sejten belüli mennyiségének emelkedése izomellazulást, reflexkieséseket, légzésgyengülést eredményez. Ajánlott napi felvétele 160 és 680 mg között változik.

Foszfát(i): A foszfor a kalcium anyagcseréjének szabályozásában fontos, és az átörökítő anyag (DNS) és fehérjeszintézist szabályozó nukleinsavak nélkülözhetetlen eleme. Több létfontosságú enzim része, ezek nélkül az élet sem alakulhatott volna ki. A foszfor táplálkozási hiánya a gyakorlatban nem fordul elő. Alacsony vérszintje a csontok kalcium anyagcseréjének zavarai, továbbá ritka genetikai rendellenességek (pl. foszfát(i) diabétesz) kapcsán fordulhat elő.

 

Lelet: 25 munkanap 

Javasolt éhgyomri vérvétel

Szakértői lelet nem kérhető