Fontos tudnivalók

 

 • A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e). Genetikai vizsgálatok, hormonok, és olyan kérések esetén, ahol elengedhetetlen az orvosi vizsgálat, nem tudunk szakvéleményt kiállítani! 
 • 6 éves kor alatt nem vállalunk vérvételt!
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) A foglalás az adatlap visszaküldése után válik véglegessé!  
 • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
 • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk! 
 • Ha csak egy-egy vizsgálatra jönne és nem csomagajánlatra, az egyedileg összeállított vizsgálatok online bejelentkezést válassza és olvassa el a vizsgálatra vonatkozó előkészületi utasítást!
 • Speciális számlaigényét kérjük előre jelezze, utólag számlát nem áll módunkban javítani! Amennyiben mégis szükséges 2500 Ft adminisztrációs költséget szükséges megfizetni.
 • A világszerte kialakult vírushelyzet a labordiagnosztikát is érinti. Előfordulhatnak reagens hiányok, szállítási problémák, ezáltak a vizsgálatok vállalási határideje megnyúlhat. Bővebben itt olvashatnak róla

 

A vérvétel ideje:

 • Előre foglalás esetén az online rendszeren keresztül a szabad helyek függvényében.
 • Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás az online rendszer, e-mailes és telefonos foglaláskor. 


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület vizsgálatokra


Az elvégzendő vizsgálatokat javasolt minden esetben előzetesen szakorvossal vagy háziorvossal egyeztetni! A nem megfelelően kiválasztott laborvizsgálat késlelteti a diagnózist, ezáltal csúszhat a kezelés is. 

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

SARS-CoV-2 IgG

EZT A VIZSGÁLATOT JELENLEG NEM VÉGEZZÜK! 
 

A SARS-COV-2 IgG(i) II (9COG) általunk használt automatizált szemikvantitatív teszt a SARS-CoV-2 tüskeproteinjének receptorkötő doménjére (RBD) specifikus immunglobulin G (IgG) humán szérumban vagy (lítium-heparinos) plazmában történő kimutatására az ELFA (Enzyme Linked Fluorescent Assay –Enzimhez kapcsolt fluoreszcens teszt) technika alkalmazásával történik.
A teszt segítségével megállapítható, hogy az egyénekben kialakult-e a SARS-CoV-2-vel szembeni humorális immunválasz. 

bioMérieux SA
376 Chemin de l'Orme
69280 Marcy-l’Etoile - France

SARS-COV-2 IgG(i) II teszttel vizsgált RBD/S-protein ellenes IgG szintek és a hagyományos vírusneutralizációs teszttel titrált neutralizáló antitestek között jelentős korrelációról számoltak be egy franciaországi kohorszvizsgálat keretein belül, amely során COVID-19-pozitív egészségügyi dolgozók utánkövetése zajlott 6 hónapon keresztül. A SARS-COV-2 IgG II teszteredmények és egy helyettesítő vírusneutralizációs teszt során nyert neutralizáló antitesttiternek közötti korrelációs adatokról egy másik vizsgálat is beszámolt egy katari, COVID19-pozitív betegekből álló kohorsz esetében. A jelenleg rendelkezésre álló SARS-CoV-2 elleni vakcinák vagy legyengített vírust tartalmaznak, vagy a tüskefehérjére koncentrálnak. Az RBD antigént alkalmazó VIDAS® SARS-COV-2 IgG(i) teszt, a kialakításánál fogva képes kimutatni a legtöbb SARS-CoV-2 elleni védőoltásból származó antitesteket.

Az eredmények tesztérték (i) alapján történő értelmezése:
Index     Értelmezés
i < 1,00  Negatív
i ≥ 1,00  Pozitív

A mértékegység index, mely 1.00 alatt negatív, 1 felett pozitív. A WHO nemzetközi standard szerint ez 20,33 BAU/ml-nek felel meg. 

2,12 indexig alacsony (43 BAU/ml) 

15,54 indexig közepes (316 BAU/ml) 

31, 04 index felett nagyon magas (612 BAU/ml) 

 

A MÓDSZER KORLÁTAI
• Zavaró kölcsönhatás jöhet létre olyan szérumok esetében, amelyek a reagensek komponensei elleni antitesteket tartalmaznak. Ezért a teszt eredményeinek értelmezésekor figyelembe kell venni a beteg kórtörténetét és az egyéb elvégzett vizsgálatok eredményeit.
• A SARS-CoV-2 fertőzést követő egyéni immunválasz jelentős varianciát mutat, és eltérő eredményeket adhat a különböző gyártóktól származó tesztekkel. A különböző gyártók teszteredményeit nem szabad egymással felcserélhető módon használni.

Analitikai érzékenység a WHO Nemzetközi Standarddal (IS) összehasonlítva
Az első WHO SARS-CoV-2 ellenes antitest Nemzetközi Standardot a VIDAS® SARS-COV-2 IgG(i) teszttel vizsgálták (NIBSC, kód 20/136). A VIDAS® SARS-COV-2 IgG(i)-vel kimutatott legalacsonyabb titer (analitikai érzékenység) meghatározásához elkészítették a WHO standard hígítási tartományát a küszöbérték szinten (index=1TV).

A VIDAS® SARS-COV-2 IgG(i) eredményeit Indexben és BAU/ml-ben adjuk meg.Az analitikai szenzitivitást a SARS-CoV-2 ellenes antitestekre vonatkozó első nemzetközi WHO-standard több hígításának felhasználásával értékeltük (NIBSC, 20/136-os kód). A SARS‐COV‐2 IgG II küszöbértékét (index = 1,00) úgy becsültük meg, hogy az ekvivalens a SARS-CoV-2 ellenes antitestekre vonatkozó első nemzetközi WHO-standard 20,33 BAU/ml-es (kötődési antitestegység/ml) értékével (NIBSC, 20/136-os kód).
A bioMérieux elkötelezte magát aziránt, hogy a lehető legkiválóbb minőségű terméket biztosítsa.

Koronavírus_ellenanyag_teszt_24h

 

WHO nemzetközi referenciapanel
A WHO referenciapanele (NIBSC, 20/268-as kód) öt tagból áll: egy negatív mintából és négy, különböző pozitivitási szintű pozitív mintából: Alacsony, Alacsony tüskeprotein/Magas nukleokapszid, Közepes és Magas. Az eredmények megfelelnek a WHO előírásainak: a teszt a negatív mintát negatívként, a pozitív mintákat pedig mind pozitívként detektálta. A VIDAS® SARS-COV-2 IgG(i) II teszt indexértéke arányos a SARS-CoV-2 ellenes IgG antitestszinttel.

KLINIKAI TELJESÍTMÉNY
Specificitás
Az egyénektől 2019 szeptembere előtt gyűjtött, összesen 989 mintát teszteltünk egyesével a VIDAS® SARS‐COV‐2 IgG II tesztnek a VIDAS® készülékben történő használatával.
A kapott általános specificitás a belső vizsgálatban 99,9% [99,4–100,0] volt.

bioMérieux SA
376 Chemin de l'Orme
69280 Marcy-l’Etoile - France

Teendők védettségi igazolvány igényléséhez

Nem szükséges éhgyomor

Lelet: 2-3 nap