Fontos tudnivalók

 

 • A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e szakértői vélemény)
 • 6 éves kor alatt nem vállalunk vérvételt!
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) A foglalás az adatlap visszaküldése után válik véglegessé!  
 • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
 • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk! 
 • Ha csak egy-egy vizsgálatra jönne és nem csomagajánlatra, az egyedi vizsgálatok online bejelentkezést válassza és olvassa el a vizsgálatra vonatkozó előkészületi utasítást!
 • Speciális számlaigényét kérjük előre jelezze, utólag számlát nem áll módunkban javítani! Amennyiben mégis szükséges 2500 Ft adminisztrációs költséget szükséges megfizetni. 

 

A vérvétel ideje:

 • Előre foglalás esetén az online rendszeren keresztül a szabad helyek függvényében.
 • Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás az online rendszer, e-mailes és telefonos foglaláskor. 


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület vizsgálatokra


Az elvégzendő vizsgálatokat javasolt minden esetben előzetesen szakorvossal vagy háziorvossal egyeztetni! A nem megfelelően kiválasztott laborvizsgálat késlelteti a diagnózist, ezáltal csúszhat a kezelés is. 

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Férfi termékenységi vitamin csomag

A kóros spermakép hátterében az esetek felében az életmód áll. A stressz mellett a helytelen táplálkozás, a mikrotápanyag-, antioxidáns- és vitaminhiány összefüggésbe hozható a termékenység csökkenésével.

A spermaképződés körülbelül három hónapig tart: 72 napon át fejlődnek, majd további 30 napon át érnek, így ha ebbe a folyamatba hiba csúszik, legalább ennyi időt kell várni, hogy a sperma mennyiségének és minőségének javítására tett kezelés meghozza a hatását. 2-4 hónappal a tervezett megtermékenyítési kísérlet előtt javasolt tudatos életviteli és táplálkozásbeli szokásainkon változtatni. A test vitaminkészletének feltöltése a spermaszám növelésének legelemibb megoldása, alkalmas a stressz és a helytelen táplálkozás, az elégtelen vitaminbevitel miatt okozta férfi meddőség kezelésére. Sokszor az egészséges férfiak számára is előnyös lehet olyan étrend kialakítása (és betartása), mely segíti a szervezet sejtjeinek élettani működését fenntartani. A patikákban kaphatók olyan étrend kiegészítők, melyek koncentrált formában tartalmazzák a hímivarsejtek élettani működésében szerepet játszó vitaminokat, aminosavakat, nyomelemeket, ásványi anyagokat, ezzel hozzájárulva egészséges működésükhöz, de nem árt a vitaminok szintjét ellenőrizni előtte! 

 

A csomag tartalma: 

 • Cink: a cink kiemelt jelentőségű a férfiak termékenységének fenntartásában. A spermatogenezis, vagyis a spermaképzés egy igen összetett folyamat, mely hormonvezérelt, és melynek csak egyik eleme a cink. Ha a folyamat bármelyik részén tápanyahiány lép fel, akkor sérülhet a sperma minősége, csökkenhet a mennyisége. Szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában. 
 • D vitamin: a vér alacsony D-vitamin-szintje szoros összefüggésben áll az alacsony tesztoszteronszinttel, valamint a spermiumok számának és mozgékonyságának csökkenésével. Ha nincs elegendő alapanyag a hormontermeléshez, akkor az alacsony hormonszint olyan zavarokhoz vezet, mint a megtermékenyítő képesség hiánya. Mozgékonyabb spermiumokkal rendelkeznek azok a férfiak, akiknek a D3 vitamin szintjük megfelelő, azoknál, akik D3-vitamin hiányban szenvednek. Szerepe van a DNS fragmentációra is. 
 • Szelén: fontos összetevője a spermaképzésnek, antioxidáns, amely javítja a spermiumok mozgékonyságát. Fontos tényező a tesztoszteron termelésben, a spermiumok farokrésze rövidül, deformálódik. A férfi szervezetében található szelén mennyiségének a fele a herékben és a szaporítószervekben található. 
 • Magnézium: Ez a vegyület gyakorlatilag az energia, mely elengedhetetlen minden egyes sejt működéséhez. Ha nem megfelelő a magnéziumellátottság, akkor az energiafelhasználás is nehézkesebbé válik, a spermiumnál jelentősen rontja a mozgékonyságot, vagyis hozzájárul a meddőség kialakulásához.
 • Kálcium: szabályozza a spermaműködést és mozgékonyságot.
 • B12: fontos a sejtosztódáshoz, a spermiumok képződéséhez. A termékenység szempontjából különösen a B12-vitamin van a figyelem fókuszában férfiak esetében.Folsavnak is jelen kell lennie ahhoz, hogy a  B12-vitamin kifejthesse a hatását. Fogyasztása csökkenti a hibás spermák számát, a kromoszóma rendellenességek lehetőségét, amelyek Down szindróma kialakulásához is vezethetnek. Nélkülözhetetlen eleme a sejtosztódásnak és a növekedésnek a testben. 
 • Folsav: a folsav hozzájárul a megfelelő homocisztein-anyagcseréhez, és részt vesz a normál aminosav-szintézisben. Folsavnak is jelen kell lennie ahhoz, hogy a  B12-vitamin kifejthesse a hatását. Fogyasztása csökkenti a hibás spermák számát, a kromoszóma rendellenességek lehetőségét, amelyek Down szindróma kialakulásához is vezethetnek. Nélkülözhetetlen eleme a sejtosztódásnak és a növekedésnek a testben.
 • Vas: fontos összetevője a sejtosztódásnak.

Javasolt éhgyomor

Az eredmények szakaszosan készülnek el. 2-25 munkanap

Szakértői lelet nem kérhető