Fontos tudnivalók

 

 • A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e szakértői vélemény)
 • 6 éves kor alatt nem vállalunk vérvételt!
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) A foglalás az adatlap visszaküldése után válik véglegessé!  
 • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
 • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk! 
 • Ha csak egy-egy vizsgálatra jönne és nem csomagajánlatra, az egyedi vizsgálatok online bejelentkezést válassza és olvassa el a vizsgálatra vonatkozó előkészületi utasítást!
 • Speciális számlaigényét kérjük előre jelezze, utólag számlát nem áll módunkban javítani! Amennyiben mégis szükséges 2500 Ft adminisztrációs költséget szükséges megfizetni. 

 

A vérvétel ideje:

 • Előre foglalás esetén az online rendszeren keresztül a szabad helyek függvényében.
 • Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás az online rendszer, e-mailes és telefonos foglaláskor. 


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület vizsgálatokra


Az elvégzendő vizsgálatokat javasolt minden esetben előzetesen szakorvossal vagy háziorvossal egyeztetni! A nem megfelelően kiválasztott laborvizsgálat késlelteti a diagnózist, ezáltal csúszhat a kezelés is. 

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Mérgező ételek

Oly sokat hallunk róla, hogy bizonyos ételek fogyasztása "mérgezi" a szervezetet, pusztítja a bélflórát és olyan károsodásokat, gyulladást okoz a bélrendszerben, ami miatt meggyengül az immunrendszerünk és számos panasszal, tünettel kell szembe néznünk. Tapasztalataink szerint a páciensek maguk akarják kezükbe venni a kivizsgálás folyamatát, hiszen olyannyira szerteágazóak a panaszok, hogy nem is tudják kihez fordulhatnának. Az álmatlanság, fejfájás, migrén, hormonális elváltozások, megváltozott anyagcsere ugyanúgy meglehet, mint a klasszikus bélrendszeri panaszok, pl. hasmenés, görcsök, hányinger. Ha mindezek mellé nehezített teherbe esés, menstruáció elmúlása, női/férfi meddőség, bőrpanaszok, laboreltérések is társulnak, egész biztosak lehetünk, hogy gyakran ételeink felelősek. 

Ha arra gondolunk, hogy hány évig, vagy akár évtizedekig rejtőzik a laktóz vagy épp a lisztérzékenység(i), máris rájöhetünk, hogy felnőtt korunkra micsoda pusztítások mentek végbe a bélnyálkahártyán. Azok akik hordoznak valamiféle betegséget, hajlamosabbak arra, hogy mellé betársuljon más is. Nem is annyira ritka, és nem is meglepő, mikor egy autoimmun pajzsmirigy betegség hátterét cöliákia, vagy épp a cukorbetegség kutatásával kezdjük. Nos, ha ezek mind jellemzőek ránk, akkor itt az ideje végére járni a dolgoknak és pontot tenni az ügy végére. A csomagban olyan vizsgálatok vannak, amik a felszívódást is vizsgálják,valamint tartalmazza a tejcukor, a cöliákia, a leggyakoribb intoleranciák vizsgálatát, valamint a széklet szekretoros IgA(i) vizsgálatot is. A szekretoros IgA egy immunmarker és első vonalbeli védelmet biztosít a bélben a baktériumok, ételmaradékok, gombák, paraziták és vírusok ellen. A stressz képes kimeríteni a szervezet szekretoros IgA-ját s így gyengíti a test idegen anyagok elleni védekező rendszerét. 

Allergiák, ételintoleranciák, a lisztérzékenység(i) és a hisztamin-, és laktózérzékenység hosszú ideig képes rombolni a bélrendszert. A panaszokat sokáig tűrjük, majd amikor elviselhetetlenné válnak a mindennapi életben, akkor elkezdünk az okok nyomába eredni. Ebbe a csomagba összegyűjtöttük komplexen azokat az ártó tényezőket, amikkel nap mint nap "mérgezhetjük" szervezetünket, hisz tudjuk, hogy egy-egy autoimmun betegség, de egyéb állapotoknál is mennyire fontos a normál kiegyensúlyozott táplálkozás. 

A csomag tartalma: 

 • Teljes vérkép(i)
 • Vas(i)
 • Transzferrin(i)
 • D vitamin(i)
 • Cink(i) (Cink(i) hiány jellemzőbb Crohn-betegségben, mint Colitis ulcerosaban. A cinknek jótékony hatása van a gyulladásos folyamatokra és erôsíti az immunrendszert. A cink(i) hiány legtöbbször a hasmenés miatt alakul ki, mivel a cink(i) elsősorban a széklettel választódik ki. Hasmenéses betegekben a cink(i) pótlása gyakran javít a betegek állapotán. Fontos, hogy nem minden cink(i) készítmény szívódik fel egyformán és a szervezet nem is egyformán hasznosítja ezeket.)
 • Májfunkció (GOT(i), GPT(i), GGT(i), AP(i))
 • CRP(i) - fennálló gyulladás és annak mértékének igazolására  
 • Laktózintolerancia genetikai teszt (Gyulladásos bélbetegség akut szakában gyakran alakul ki laktóz (tejcukor) intolerancia. A laktáz aktivitása a gyulladásos folyamat során csökkenhet és ezért nem képes a laktózt glukózra és galaktózra bontani. A laktózt bontó laktáz enzim a vékonybél nyálkahártyájában termelődik. A gyulladt bélfal kevesebb laktázt termel, ezért több laktóz éri el a bél alsóbb szakaszait és ez több vizet köt meg.) 
 • Lisztérzékenység(i) / Transzglutamináz IgA(i) és IgG
 • Ételintolerancia 46 IgG panel (tartalma a csomagoknál olvasható)
 • Hisztamin intolerancia(i)
 • Étel allergia 20 IgE vegatáriánus csomag (tartalmát lsd. a csomagok között) 
 • Széklet szekretoros IgA(i)  (1db székletmintát kérünk hozni patikai tartályban. A tartályt 3/4 részig töltsék mintával)

 

 

Éhgyomri vérvétel

A leletkiadási határidő: 15-25 munkanap

Szakértői vélemény kérhető 

FONTOS: A vizsgálat előtt diétázni nem kell. A cöliákia kivizsgálás miatt glutén fogyasztása szükséges.