Fontos tudnivalók

 • A laborvizsgálatokon kívüli fizetendő adminisztrációs költség: 2 000 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft
 • A laboratórium 6 éves kor alatt nem vállal vérvételt!
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók.)
 • Egyedi csomagajánlatra, vagy több vizsgálatra végleges árajánlatot, minden esetben írásban adunk! 
A vérvétel ideje:
 • Kizárólag előre egyeztetett időpontban, a szabad helyek függvényében8.45 és 11.00 között 

A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

Az elvégzendő vizsgálatokat javasolt minden esetben előzetesen szakorvossal vagy háziorvossal egyeztetni! A nem megfelelően kiválasztott vizsgálatokért nem felel a laboratórium.

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Mérgező ételek

Oly sokat hallunk róla, hogy bizonyos ételek fogyasztása "mérgezi" a szervezetet, pusztítja a bélflórát és olyan károsodásokat, gyulladást okoz a bélrendszerben, ami miatt meggyengül az immunrendszerünk és számos panasszal, tünettel kell szembe néznünk. Tapasztalataink szerint a páciensek maguk akarják kezükbe venni a kivizsgálás folyamatát, hiszen olyannyira szerteágazóak a panaszok, hogy nem is tudják kihez fordulhatnának. Az álmatlanság, fejfájás, migrén, hormonális elváltozások, megváltozott anyagcsere ugyanúgy meglehet, mint a klasszikus bélrendszeri panaszok, pl. hasmenés, görcsök, hányinger. Ha mindezek mellé nehezített teherbe esés, menstruáció elmúlása, női/férfi meddőség, bőrpanaszok, laboreltérések is társulnak, egész biztosak lehetünk, hogy gyakran ételeink felelősek. 

Ha arra gondolunk, hogy hány évig, vagy akár évtizedekig rejtőzik a laktóz vagy épp a lisztérzékenység, máris rájöhetünk, hogy felnőtt korunkra micsoda pusztítások mentek végbe a bélnyálkahártyán. Azok akik hordoznak valamiféle betegséget, hajlamosabbak arra, hogy mellé betársuljon más is. Nem is annyira ritka, és nem is meglepő, mikor egy autoimmun pajzsmirigy betegség hátterét cöliákia, vagy épp a cukorbetegség kutatásával kezdjük. Nos, ha ezek mind jellemzőek ránk, akkor itt az ideje végére járni a dolgoknak és pontot tenni az ügy végére. A csomagban olyan vizsgálatok vannak, amik a felszívódást is vizsgálják,valamint tartalmazza a tejcukor, a cöliákia, a leggyakoribb intoleranciák vizsgálatát, valamint a széklet szekretoros IgA vizsgálatot is. A szekretoros IgA egy immunmarker és első vonalbeli védelmet biztosít a bélben a baktériumok, ételmaradékok, gombák, paraziták és vírusok ellen. A stressz képes kimeríteni a szervezet szekretoros IgA-ját s így gyengíti a test idegen anyagok elleni védekező rendszerét. 

 

A csomag tartalma: 

 • Teljes vérkép
 • Vas
 • Transzferrin
 • D vitamin
 • Cink (Cink hiány jellemzôbb Crohn-betegségben, mint colotis ulcerosaban. A cinknek jótékony hatása van a gyulladásos folyamatokra és erôsíti az immunrendszert. A cink hiány legtöbbször a hasmenés miatt alakul ki, mivel a cink elsősorban a széklettel választódik ki. Hasmenéses betegekben a cink pótlása gyakran javít a betegek állapotán. Fontos, hogy nem minden cink készítmény szívódik fel egyformán és a szervezet nem is egyformán hasznosítja ezeket.)
 • Májfunkció
 • Laktózintolerancia genetikai teszt (Gyulladásos bélbetegség akut szakában gyakran alakul ki laktóz (tejcukor) intolerancia. A laktáz aktivitása a gyulladásos folyamat során csökkenhet és ezért nem képes a laktózt glukózra és galaktózra bontani. A laktózt bontó laktáz enzim a vékonybél nyálkahártyájában termelődik. A gyulladt bélfal kevesebb laktázt termel, ezért több laktóz éri el a bél alsóbb szakaszait és ez több vizet köt meg.) 
 • Cöliákia szűrés / Transzglutamináz IgA és IgG
 • Ételintolerancia alap 30 IgG (tartalma a csomagoknál olvasható)
 • Széklet emésztettség (A széklet emésztettség vizsgálat a székletmintából emésztetlen tápanyagmaradványokat mutat ki, emésztési-felszívódási zavarok diagnosztikájára használjuk. A vizsgálat harántcsíkolt izomrostokat, zsírt és keményítőt mutathat ki.) A vizsgálat előtt három napig átlagos napi étrendet (húst, zsírt, szénhidrátot tartalmazó) kell tartani.
 • Széklet szekretoros IgA

10% kedvezménnyel kérhető árlista szerint: Hisztamin intolerancia, széklet bélflóra (a mintaleadás szabott!, ezt előre kell megbeszélni) 

 

Éhgyomri vérvétel

A leletkiadási határidő: 25 nap

FONTOS: A vizsgálat előtt diétázni nem kell. A cöliákia kivizsgálás miatt glutén fogyasztása szükséges. A széklet emésztettség vegetáriánusok estén nem ad érdemi tájékoztatást. 

2 db székletmintát szükséges hozni PATIKAI tartályban. Nevet és születési dátumot kérjük ráírni.