Mérgező ételek
Oly sokat hallunk róla, hogy bizonyos ételek fogyasztása "mérgezi" a szervezetet, pusztítja a bélflórát és olyan károsodásokat, gyulladást okoz a bélrendszerben, ami miatt meggyengül az immunrendszerünk és számos panasszal, tünettel kell szembe néznünk. Tapasztalataink szerint a páciensek maguk akarják kezükbe venni a kivizsgálás folyamatát, hiszen olyannyira szerteágazóak a panaszok, hogy nem is tudják kihez fordulhatnának. Az álmatlanság, fejfájás, migrén, hormonális elváltozások, megváltozott anyagcsere ugyanúgy meglehet, mint a klasszikus bélrendszeri panaszok, pl. hasmenés, görcsök, hányinger. Ha mindezek mellé nehezített teherbe esés, menstruáció elmúlása, női/férfi meddőség, bőrpanaszok, laboreltérések is társulnak, egész biztosak lehetünk, hogy gyakran ételeink felelősek.
Ha arra gondolunk, hogy hány évig, vagy akár évtizedekig rejtőzik a laktóz vagy épp a lisztérzékenység(i), máris rájöhetünk, hogy felnőtt korunkra micsoda pusztítások mentek végbe a bélnyálkahártyán. Azok akik hordoznak valamiféle betegséget, hajlamosabbak arra, hogy mellé betársuljon más is. Nem is annyira ritka, és nem is meglepő, mikor egy autoimmun pajzsmirigy betegség hátterét cöliákia, vagy épp a cukorbetegség kutatásával kezdjük. Nos, ha ezek mind jellemzőek ránk, akkor itt az ideje végére járni a dolgoknak és pontot tenni az ügy végére. A csomagban olyan vizsgálatok vannak, amik a felszívódást is vizsgálják,valamint tartalmazza a tejcukor, fruktóz, a cöliákia, a leggyakoribb intoleranciák vizsgálatát.
Allergiák, ételintoleranciák, a lisztérzékenység(i) és a hisztamin-, és laktózérzékenység hosszú ideig képes rombolni a bélrendszert. A panaszokat sokáig tűrjük, majd amikor elviselhetetlenné válnak a mindennapi életben, akkor elkezdünk az okok nyomába eredni. Ebbe a csomagba összegyűjtöttük komplexen azokat az ártó tényezőket, amikkel nap mint nap "mérgezhetjük" szervezetünket, hisz tudjuk, hogy egy-egy autoimmun betegség, de egyéb állapotoknál is mennyire fontos a normál kiegyensúlyozott táplálkozás.
A csomag tartalma:
- Teljes vérkép(i)
- Vas(i)
- Transzferrin(i)
- Cink(i) (Cink(i) hiány jellemzőbb Crohn-betegségben, mint Colitis ulcerosaban. A cinknek jótékony hatása van a gyulladásos folyamatokra és erôsíti az immunrendszert. A cink(i) hiány legtöbbször a hasmenés miatt alakul ki, mivel a cink(i) elsősorban a széklettel választódik ki. Hasmenéses betegekben a cink(i) pótlása gyakran javít a betegek állapotán. Fontos, hogy nem minden cink(i) készítmény szívódik fel egyformán és a szervezet nem is egyformán hasznosítja ezeket.)
- Májfunkció (GOT(i), GPT(i), GGT(i), AP(i))
- CRP(i) - fennálló gyulladás és annak mértékének igazolására
- Laktózintolerancia genetikai teszt (Gyulladásos bélbetegség akut szakában gyakran alakul ki laktóz (tejcukor) intolerancia. A laktáz aktivitása a gyulladásos folyamat során csökkenhet és ezért nem képes a laktózt glukózra és galaktózra bontani. A laktózt bontó laktáz enzim a vékonybél nyálkahártyájában termelődik. A gyulladt bélfal kevesebb laktázt termel, ezért több laktóz éri el a bél alsóbb szakaszait és ez több vizet köt meg.)
- Fruktóz intolerancia genetikai teszt
- Lisztérzékenység(i) 3 marker/ Transzglutamináz IgA(i) és IgG, EMA(i) IgA
- Ételintolerancia 206 IgG panel (tartalma a csomagoknál olvasható)
- Hisztamin intolerancia(i)
- Étel allergia 20 IgE (tartalmát lsd. a csomagok között)
Éhgyomri vérvétel
A leletkiadási határidő: 15-18 munkanap
Szakértői vélemény nem kérhető
FONTOS: A vizsgálat előtt diétázni nem kell. A cöliákia kivizsgálás miatt glutén fogyasztása szükséges.