Fontos tudnivalók

 

 • A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2 000 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e szakértői vélemény)
 • 6 éves kor alatt nem vállalunk vérvételt!
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók.)
 • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! Hétvégén és ünnepnap nem dolgozunk!
 • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk! 
 • Ha csak egy-egy vizsgálatra jönne és nem csomagajánlatra, az egyedi vizsgálatok online bejelentkezést válassza és olvassa el a vizsgálatra vonatkozó előkészületi utasítást!
 • Speciális számlaigényét kérjük előre jelezze, mert utólag számlát nem áll módunkban javítani! Amennyiben mégis szükséges 2000 Ft adminisztrációs költséget szükséges megfizetni. 

 

A vérvétel ideje:

 • Előre foglalás esetén az online rendszeren keresztül a szabad helyek függvényében.
 • Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. 


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Az elvégzendő vizsgálatokat javasolt minden esetben előzetesen szakorvossal vagy háziorvossal egyeztetni! A nem megfelelően kiválasztott laborvizsgálat késlelteti a diagnózist, ezáltal csúszhat a kezelés is. 

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

A bőr és a haj egészsége

A vitaminok rendkívül sokrétű munkát látnak el, szervezetünk egészséges és kiegyensúlyozott működése szempontjából jelenlétük és megfelelő pótlásuk kiemelkedő fontosságú. Nemcsak betegségek esetén vagy éppen azok megelőzése ellen hatásos tápanyagok, hanem bőrünk védelmét és megfelelő táplálását illetően is. ugyanolyan szervünk, mint például a tüdőnk vagy a vesénk, ezért megfelelő táplálása és vitaminokkal való ellátása legalább olyan fontos.  

 

A vérvételi csomag tartalma: 

 • Cink(i)
 • Réz(i)
 • Szelén(i)
 • Kálcium(i)
 • Vas(i)
 • H vitamin 
 • D vitamin(i)
 • E vitamin(i)
 • Teljes vérkép(i)
 • Süllyedés(i)

Coenzim Q10 kérhető a csomag mellé + 14990 Ft (a vizsgálat önmagában nem elérhető) 

Könnyed reggeli javasolt! 

Lelet: 5-25 nap

 

A D-vitamin bőrünk egészsége szempontjából kiemelten fontos. A D-vitamin egy része a napfény hatására termelődik, ezért a hideg, szürke téli időszakban készleteink biztosan kimerülnek. A tavaszi gyenge, szolid napsugár még nem ártalmas bőrünknek, ezért ha tehetjük, töltsünk minél több időt a szabadban, hogy feltöltődjünk természetes D-vitaminnal, mely nemcsak bőrünk egészségéért, hanem immunrendszerünk megfelelő állapotáért is nagyban felelős. Mivel a téli időszakban kevés napfénnyel találkozunk, ilyenkor a megfelelő mennyiséget elsősorban táplálkozásunkkal tudjuk biztosítani.

A bőr számára nélkülözhetetlen ásványi anyagok – a kalcium, cink(i), réz(i), vas(i) – részt vesznek a bőr sejtjeinek építésében. A cink mindemellett hajunk állapotát szintén befolyásolja. A köröm és haj megváltozása azonban utalhat a szelén(i) hiányára és egyben a fehérjeszegény táplálkozásra is, mivel a szelén(i) elsősorban fehérje gazdag élelmiszerekben (húsban, tojásban, stb.), valamint tengerből származó ételekben fordul elő. A biotin/ H vitamin hiányának jellegzetessége lehet a hajhullás és kiterjedt bőrgyulladás (pikkelyesen hámló bőr), ami viszont csak nagyon ritkán, sok nyers tojásfehérje rendszeres fogyasztásával összefüggésben alakul ki. A nyers tojásban lévő egyik vegyület (avidin) ugyanis megköti a biotint. A főzés vagy sütés semlegesíti az avidint és így a biotin képes hasznosulni. A H-vitamin legjobb forrásai a tojássárgája, sovány húsok, tej, hüvelyesek, olajos magvak, nyers zöldségek és gyümölcsök. Az E-vitamin, azaz az alfa-tokoferol egy erős antioxidáns hatással rendelkező, zsírban oldódó vitamin. Véd a sejtanyagcsere során keletkező szabad gyököktől, azok károsító hatásaitól, így belsőleg is hozzájárul az öregedésgátló folyamatok késleltetéséhez. Fokozza a kollagéntermelést, segíti az új bőrsejtek növekedését, valamint a fejbőr vérellátását is felpezsdíti, így hozzájárul a hajnövekedéshez és a szálak egészségéhez. Ezenkívül javítja a bőr ellenálló-képességét, illetve gyorsítja a sebgyógyulást, és halványítja a pigmentfoltokat. Coenzim Q10 : Az életkor előre haladtával – sok más folyamathoz hasonlóan – bőrsejtjeink működése, azok aktivitása is lelassul, csökken. A koenzim Q10(i) azonban energizáló szerepéből adódóan az itt található sejteket is aktivizálja, így lassítja az öregedés folyamatát.

Bőrünket rendkívül sok környezeti hatás éri – elég, ha csak a nyári napsugárzásra, a magas UV-sugárzásra gondolunk. A sugárzás hatására ugyanis szabadgyökök képződnek, amik ellen a már jól ismert antioxidánsokkal védekezhetünk. A koenzim Q10(i) antioxidáns hatása molekuláris szinten képes védeni a bőrünket a káros sugárzásokkal szemben. Ha sejtjeink energikusak, egészségesen működnek, jobban tudják hasznosítani a tápanyagokat, amivel ellátjuk őket. Összességében, ha bőrünk jól táplált, sokkal inkább ellenáll a káros hatásoknak, így lesz képes megőrizni puha, természetes állapotát.