t

Fontos tudnivalók

  • A laborvizsgálat ára nem tartalmazza az adminisztrációs költség egyszeri díját: 2 000 Ft.
  • Grafikus leletmagyarázó:  2 500 Ft.
  • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft.
  • A laboratórium 6 éves kor alatt nem vállal vérvételt!
  • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Nagyban lerövidíti a laboratóriumban töltött időt, ha előzetesen kitölti az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok akár elektronikusan is beírhatók.)
  • Egyedi csomagajánlatra, vagy több vizsgálatra végleges árajánlatot, minden esetben írásban adunk! Hivatkozási alapként az írásbeli megállapodás szolgál. Telefonos egyeztetés a félreértések elkerülése miatt nem történik. Kérjük, hogy árajánlat kérésekor ezt vegye figyelembe, és kérjen írásban segítséget! 
A vérvétel ideje:
  • éhgyomri vizsgálatok esetén: 8.45 és 11.00 óra között
  • egyéb vizsgálatok esetén: 8.45 és 12.30 között történhet
  • egyedi elbírálás alapján (szakmai szempontokat figyelembe véve ) legkésőbb 14 óráig, pénteken 11.00 óráig van lehetőség.
  • Egyes vizsgálatok sürgősséggel is kérhetők, kivéve pénteki napon.

A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

Az elvégzendő vizsgálatokat javasolt minden esetben előzetesen szakorvossal vagy háziorvossal egyeztetni! A nem megfelelően kiválasztott vizsgálatokért a laboratórium nem felelős!

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Anyatej omega3 vizsgálat

Az élet első 6 hónapjában gyermeke teljesen rá van utalva az anyatejben lévő tápanyagok megfelelő egyensúlyára. Az anyatej mindent tökéletes, vagy szinte tökéletes mennyiségben tartalmaz, amire a babájának szüksége van, hogy biztosítva legyen a test és az agy gyors fejlődése. 

Babája megfelelő tápanyagellátása
• Az anyatej Omega-3 tartalma fontos babája számára
• Akár 6-tal kevesebb IQ pont Omega-3 hiány által
• Lassabb szemfejlődés Omega-3 hiány miatt
• Omega-3-szint növelése megfelelő táplálkozással és táplálékkiegészítéssel
lehetséges
• Az anyatej Omega-3 tartalmának elemzése
• Kellő Omega-3 ellátás babája számára

Az omega-3 telítetlen zsírsavak fontos szerepet játszanak a szoptatás ideje alatt is, mivel kiemelten fontosak a baba agyfejlődése szempontjából. A z édesanya ételeiben található hosszú szénláncú telítetlen zsírsavak (LCP) és tápanyagok a terhesség alatt a méhlepényen keresztül jutnak el a magzathoz. A születés után ezeket a tápanyagokat és zsírsavakat az anyatej tartalmazza, ezért a táplálkozásra a szoptatás alatt is kiemelten oda kell figyelni!

Viszont több külső hatás is befolyásolja az anyatej Omega-3 tartalmát és számos tanulmány azt mutatta, hogy ez negatív hatással lehet a gyermek fejlődésére. Erre az alkotóelemre szükség van, hogy minden szövetben, főleg az agyban, új sejtmembránok termelődhessenek. Amennyiben az agy fejlődése során túl alacsony az Omega-3 ellátás, lelassulhat a fejlődés, ami alacsonyabb intelligencia hányadoshoz (IQ), a vörös vérsejtek alacsony Omega-3 tartalmához, gyenge látáshoz és lassabb mentális fejlődéshez vezethet. Még a későbbiekben eszközölt, fokozott Omega-3 bevitel sem képes a lassabb fejlődés okozta hatások kiegyenlítésére.
Ezért fontos a szülők számára, hogy biztosítsák babájuk számára a szükséges tápanyagok megfelelő mennyiségben való elérhetővé tételét. Az anyatej Omega-3 tartalmának vizsgálata, korszerű és megbízható eszköze az anyatej vizsgálatának, amely szükség esetén a táplálkozás igazításával vagy táplálékkiegészítők segítségével lehetővé teszi az Omega-3 tartalom növelését.

Sejtmembrán képződés
Az Omega-3-zsírsavak elemi alkotóelemei a sejtmembrán képződésnek. Az élet első hat hónapjában babája csak az anyatejen keresztül jut hozzá az Omega-3-hoz és ebből annyira van szüksége, hogy képes legyen 2 000 000 000 000 új sejtet tudjon képezni.

Agyi fejlődés és IQ
A fejlődés során főleg az agysejteknek van szükségük nagy mennyiségben az Omega-3 
zsírsavakra. Az agy bizonyos területei (cerebellum, prefrontális kortex és hippokampusz) csak az első két életévben képeznek új sejteket. Két éves kor után még a vér fokozott Omega-3 tartalma sem képes az elszalasztott fejlődés pótlásra. Tudományos tanulmányok kimutatták, hogy az Omega-3-mal dúsított tejjel táplált babák akár 6 IQ ponttal többet értek el.

Szemek fejlődése
Az Omega-3 a szemek fejlődésében is fontos szerepet tölt be. Tudományos tanulmányok
kimutatták, hogy a vérben lévő magasabb Omega-3 szinttel hamarabb fejlesztenek éles látást, mint az alacsony Omega-3 szintes gyermekek.