Fontos tudnivalók

 

 • A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e). 
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) 
 • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
 • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk! 

 

A vérvétel ideje:

 • Előre foglalás esetén az online rendszeren keresztül vagy e-mailben/telefonon egyeztetve a szabad helyek függvényében történnek a délelőtti órákban. 
 • Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás az online rendszer, e-mailes és telefonos foglaláskor. 


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Páros meddőségi alloimmun start

A terméketlenség a szaporító szervrendszereket érintő elváltozások vagy betegségek következtében alakul ki, lényege, hogy nem jön létre terhesség. Ha egy pár már legalább egy éve él szexuális életet fogamzásgátlás nélkül, a várható peteéréshez is időzítve és anélkül, hogy terhesség jönne létre, vagy ha a nő képtelen kiviselni a terhességet a szülésig, a terméketlenség diagnózisa kimondható.

A termékenységgel kapcsolatos problémák a szaporodási folyamat bármely pontján kialakulhatnak – zavart szenvedhet a hímivarsejtek, illetve a petesejt képzése, kijutása, maga a megtermékenyítés vagy a már megtermékenyített petesejt bejutása a petevezetékből a méhbe, az embrió beágyazódása a méhnyálkahártyába. A megtermékenyítést követő szexuális aktivitás és különféle betegségek is befolyásolhatják az embrió fejlődését.

A nők szaporító szervrendszere a hüvelyből, a méhnyakból, a méhből, a petevezetékekből, a petefészkekből, és a kívül látható szeméremajkakból áll. A férfi szaporító szervrendszer tagjai a herék, az ondóvezeték, az ondóhólyag, a dülmirigy (prosztata) és a hímvessző. A szaporító szervrendszer működését irányító hormonok, melyek a hypothalamusban, az agyalapi mirigyben, a pajzsmirigyben és magában a petefészekben, illetve a herében termelődnek, szintén jelentős szerepet játszanak.

 

NŐI CSOMAG: 

 • Celluláris immunstátusz  
 • NK sejtek  
 • vérkép  ( fehérvérsejt, vörösvérsejt, hemoglobin, hematokrit, trombocita )

 

Preferált időszak a ciklus második fele, lázmentes állapot szükséges. Antibiotikumos kezelés befolyásolja a vizsgálati eredményt. Minden esetben kérje ki orvosa véleményét, aki a kapott leletet az Ön teljes kórrajzának ismeretében elemezni tudja! 

Könnyed reggeli javasolt! 

Lelet: 5-8 munkanap

 Női meddőségről bővebben

 

FÉRFI CSOMAG: 

 • DNS fragmentáció
 • ROS mérés
 • Akroszóma vizsgálat 

 

A vizsgálathoz friss ondómintára van szükség, melyet otthonról steril tartályban kell elhozni a laborba, a mintavételt követő pár órán belül. Helyszíni mintavételt nem tudunk biztosítani. 

FONTOS: hogy a vizsgálatot 3-5 nap önmegtartóztatás után végeztesse el! A 3 napnál rövidebb és az 5 napnál hosszabb önmegtartóztatás negatívan hathat bizonyos ondó paraméterekre és/vagy spermium funkcióra.  Minden esetben kérje ki orvosa véleményét, aki a kapott leletet, az Ön teljes kórrajzának ismeretében elemezni tudja!

lelet: 5-8 munkanap

 

Férfi meddőségről bővebben

Új vizsgálati lehetőségek férfi meddőségben

 

Admin költség: 2x számolandó