t

Fontos tudnivalók

 • A laborvizsgálat ára nem tartalmazza az adminisztrációs költség egyszeri díját: 2 000 Ft.
 • Grafikus leletmagyarázó:  2 500 Ft.
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft.
 • A laboratórium 6 éves kor alatt nem vállal vérvételt!
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Nagyban lerövidíti a laboratóriumban töltött időt, ha előzetesen kitölti az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok akár elektronikusan is beírhatók.)
 • Egyedi csomagajánlatra, vagy több vizsgálatra végleges árajánlatot, minden esetben írásban adunk! Hivatkozási alapként az írásbeli megállapodás szolgál. Telefonos egyeztetés a félreértések elkerülése miatt nem történik. Kérjük, hogy árajánlat kérésekor ezt vegye figyelembe, és kérjen írásban segítséget! 
A vérvétel ideje:
 • éhgyomri vizsgálatok esetén: 8.45 és 11.00 óra között
 • egyéb vizsgálatok esetén: 8.45 és 12.30 között történhet
 • egyedi elbírálás alapján (szakmai szempontokat figyelembe véve ) legkésőbb 14 óráig, pénteken 11.00 óráig van lehetőség.
 • Egyes vizsgálatok sürgősséggel is kérhetők, kivéve pénteki napon.

A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

Az elvégzendő vizsgálatokat javasolt minden esetben előzetesen szakorvossal vagy háziorvossal egyeztetni! A nem megfelelően kiválasztott vizsgálatokért a laboratórium nem felelős!

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Gyulladásos bélbetegség hajlam genetika szájnyálkahártya törletből

A gyulladásos bélbetegség más néven Crohn-szindróma, egy legtöbbször krónikus, hullámokban jelentkező bélbetegség, amely a teljes emésztési szakaszt érintheti.

A génteszt azokat a releváns bélgéneket vizsgálja hibákra, amelyek jelentősen fokozzák ennek a betegségnek a kockázatát.

Amennyiben Ön fokozott betegségkockázatnak lenne kitéve, felvilágosítást adunk arról, milyen módon ismerheti fel a betegség első jeleit. Ezáltal lehetősége van az azonnali orvosi kezelésre és a tünetek enyhítésére, aminek köszönhetően elkerülhető lehet a hosszú éveken át tartó ismeretlen okokon alapuló szenvedés .

 • a gyulladásos bélbetegség kockázat felmérése
 • a 3 releváns genetikai variáns elemzése
 • tünetek azonnali felismerése
 • személyre szabott táplálkozási tanácsok a tünetek enyhítésére

Hibás génekkel rendelkezni nem feltétlenül jelenti a betegség megjelenését, mivel az érintetteknek csak egy részénél alakul ki a gyulladásos bélbetegség.

A magasabb kockázattal rendelkező személyek számára fontos, hogy a betegség lehetséges első jeleire figyeljenek, és adott esetben az orvosi diagnózis felállításában segítsenek. Ily módon hamar fel lehet állítani a helyes diagnózist, és a betegséget az elejétől helyesen lehet kezelni.

Mivel ez a betegség meglehetősen ritka, ez a génteszt olyanok számára alkalmas, akiknek a családjában már volt Crohn-szindróma,és ezáltal nagyobb a kockázata annak, hogy hibás gént hordoznak.

Ezen kívül ez a teszt azok számára is hasznos lehet, akiknek mindig visszatérő, általános emésztési problémájuk van, és esetleg bizonyos tünetek már kialakultak.

Olyan személyeknél, akiknél gyulladásos bélbetegségekre gyanakszanak, ez a génteszt a diagnózis megerősítésére szolgálhat.

Kevésbé alkalmas ez a teszt azok számára, akik nem esnek ezekbe a kategóriákba és nincs visszatérő bélproblémájuk. Időnkénti hasonló problémát többféle ok kiválthat, és nem a gyulladásos bélbetegség kialakulását jelzi.

Lelet: 2-4 hónap (előfordul, hogy a nyári ill. a téli időszakban az eredmények később készülnek el)