t

Fontos tudnivalók

  • A laborvizsgálat ára nem tartalmazza az adminisztrációs költség egyszeri díját: 1 800 Ft.
  • Grafikus leletmagyarázó:  2 500 Ft.
  • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6 000 Ft.
  • A laboratórium 6 éves kor alatt nem vállal vérvételt!
  • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Nagyban lerövidíti a laboratóriumban töltött időt, ha előzetesen kitölti az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok akár elektronikusan is beírhatók.)
A vérvétel ideje:
  • éhgyomri vizsgálatok esetén: 8.45 és 11.00 óra között
  • egyéb vizsgálatok esetén: 8.45 és 12.30 között történhet
  • egyedi elbírálás alapján (szakmai szempontokat figyelembe véve ) legkésőbb 14 óráig, pénteken 11.00 óráig van lehetőség.
  • Vizsgálatok sürgősséggel is kérhetők, kivéve pénteki napon.

A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

Az elvégzendő vizsgálatokat javasolt minden esetben előzetesen szakorvossal vagy háziorvossal egyeztetni! A nem megfelelően kiválasztott vizsgálatokért a laboratórium nem felelős!

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Ételintolerancia panel 221

Az ételintolerancia nem keverendő össze az allergiával. Az intolerancia tünetei lassabban fejlődnek, nem adnak heves reakciót, de hosszú távon megkeseríthetik a páciens életét. Fejfájás, hasi panaszok ( puffadás, hasmenés, székrekedés , görcsök ) ekcéma, hányinger, ízületi panaszok kerülnek előtérbe. A vizsgálat hasznos azoknak, akik egy ideje bizonytalan panaszokkal küzdenek, de okára eddig még nem sikerült rájönni. 

 

Tej, tejkészítmények: α- lactalbumin, β-lactoglobulin, bivalytej, juh tej, kazein, kecsketej, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája

Halak, tenger gyümölcsei: ajóka, alga espaguette , alga spirulina, alga wakame, angolna, csiga, parti csuka, doradó, fekete sügér, fekete tőkehal,  fésűs kagyló,  foltos tőkehal,  garnélarák, hering, homár, hüvelykagyló, kacsakagyló, kardhal, kaviár, kék kagyló, kemény- vagy pénzkagyló, lazac, lepényhal, makréla, naphal, osztriga, ördöghal, pisztráng,  polip, ponty,  rombuszhal, sügér, szardínia, szívkagyló, tarisznyarák, tintahal, kalamári tintahal, szépia, tonhal, tőkehal

Gyümölcsök: alma, ananász, avokádó, banán, citrom, cseresznye, datolya, eper, faeper, fekete áfonya, fekete ribizli, füge, görögdinnye, gránátalma, grapefruit, guava, kivi, körte, licsi, lime, málna, mandarin, mangó, mazsola, narancs, nektarin, olajbogyó, őszibarack, papaja, paradicsom, rebarbara, ribizli, sárgabarack,  sárgadinnye, szeder, szilva, szőlő, vörös áfonya

Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, babérlevél, bazsalikom, bors keverék (fekete / fehér), borsmenta, cayenne-bors, csalán, curry, édesgyökér, fahéj, fokhagyma, gingkó, ginzeng, gyömbér, kakukkfű, kamilla, kapor, komló, koriander (levél), kömény, majoranna, menta, mustármag, petrezselyem, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, vanília, vörös chili, zsálya

Húsok: bárányhús, bivaly, borjúhús, csirkehús, disznóhús, fogolyhús, fürjhús, kacsahús, kecskehús, lóhús, marhahús, nyúlhús, osztriga, pulykahús, rőtvad (szarvas-, őzhús), vaddisznóhús

Zöldségfélék: articsóka, borsó, brokkoli, burgonya, cékla, cikória, csicseriborsó, cukkini, disznóparéj, édesburgonya, édeskömény (levél), fehér karóbab, fehérrépa, fejes saláta,  hagyma, jucca, káposzta, lilakáposzta, kapribogyó, karfiol, kobaktök / futótök, mángold, mogyoróhagyma, padlizsán, paprika,  póréhagyma, ruccola, sárgarépa, spárga, spenót, széles bab, szójabab, torma, uborka, vízitorma, vörös vesebab, zeller, zöldbab, kelbimbó, lencse

Olajos magvak: dió, fenyőmag, földimogyoró, kesudió,  kókusz, makadámdió, mandula, mogyoró, paradió, pisztácia, tigrisdió / földimandula

Gabonafélék: árpa, búza, búzakorpa, durumbúza, gliadin, gríz, köles, kukorica, kuszkusz, lenmag, maláta, pohánka, guinoa, rizs, rozsliszt, tönkölybúza, transzglutamináz, zab

Egyebek: tea (fekete), tea (zöld), agar-agar, élesztő (sütő), élesztő,  gesztenye, kakaóbab, gomba, kávé, kóladió, méz, nádcukor, napraforgómag, repcemag, szentjánoskenyér, szezámmag, tápióka IgG

 

 

Nem szükséges éhgyomri vérvétel

Leletkiadás: 10 - 14 nap