Fontos tudnivalók

 

 •  A laborvizsgálatokon kívül fizetendő adminisztrációs költség: 2500 Ft
 • Grafikai leletmagyarázó szakértői véleménnyel: 6000 Ft (a csomagnál fel van tüntetve kérhető-e). Genetikai teszteknél nem elérhető a szakvélemény. 
 • A laborvizsgálat feltétele minden alkalommal aktuálisan kitöltött adatlap. Kérjük töltse le, küldje vissza az itt letölthető pdf dokumentumot. (A szükséges adatok elektronikusan is beírhatók) 
 • A vizsgálatok elkészülési határideje minden esetben munkanap és nem naptári nap! 
 • Kérjük, ha több vizsgálati csomagra jönne, előzőleg egyeztessünk ÍRÁSBAN, vagy jelentkezzen be egy csomagra és megjegyzésbe írja bele a többi kérést, vagy jelölje az adatlapon.
 • Angol nyelvű lelet: 18000 Ft, melyet a vizsgálatok elkészülte után 10 munkanapra vállalunk. 


Az előre bejelentkezés szükségességét az teszi indokolttá, hogy a foglalt időpontban minden elő legyen készítve (adatlap, megfelelő csövek és azok feliratozása, a gépek előkészítése) és Önnek ne kelljen várakozni egy pillanatig sem. Továbbá, hogy ne történjen keresztbefoglalás.


A laboratóriumi vizsgálatról bővebben, tudnivalók vérvétel előtt

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Előkészület

 

Helyezze a kurzort a vizsgálatok melletti (i) betűre, és rövid leírást olvashat azokról!

Az én genetikai kockáztatom orvosi konzultációval

A VIZSGÁLATRA ELŐZETES IDŐPONT EGYEZTETÉS SZÜKSÉGES. KÉRJÜK, ÍRJANAK AZ info@gellertlabor.hu címre. 
 

1. MyGeneticRisk

A vizsgálat díja: 499 000 Ft

Bővebben a vizsgálatról

Eredményt konzultáció keretén belül 8 héten belül kapnak. 

A vizsgálat előtt és után is a páciensek egy konzultáción vesznek részt, mely a vizsgálat menetét, értelmét, majd a kapott lelet magyarázatát tartalmazza az orvossal. A konzultáció díja benne foglaltatik a teszt árában. 

Jelentkezni kizárólag írásban az info@gellertlabor.hu email címen keresztül lehet! 

 

Kiknek szól a myGeneticRisk?

 1. Bármely egészséges személynek, akit mélyebben érdekel szervezetének működése
 2. Amatőr és profi sportolóknak, akik szeretnék tudni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
 3. Mindenkinek, akik szeretnék megtudni az örökletes rák kockázatát.

 

A tesztnél a teljes exom szekvenálása után történik meg a vizsgálandó betegségekkel kapcsolatos gének elemzése, így a módszer lehetősége adhat a vizsgálat jövőbeli kiterjesztésére az adatok újraelemzésével, ismételt mintavétel igénye nélkül.

 

A myGeneticRisk gyakori genetikai betegségek kockázatát elemzi.

 

 • Lehetővé teszi a megelőző gyógyászati stratégiák kialakítását.
 • Gyakori örökletes betegségek kialakulásának genetikai kockázatát elemzi.
 • 162 gént elemez, beleértve az ACMG (American College of Medical Genetics and Genomics) által ajánlott, a befolyásolható betegségekkel kapcsolatos géneket is.
 • Ezt a vizsgálatot elegendő az életben egyszer elvégeztetni, és amennyiben egy variáns kimutatható, lehetővé teszi a genetikailag testre szabott megelőzési stratégiák kialakítását.
 • Ha egy variáns kimutatására kerül sor, lehetővé teszi olyan családtagok szűrését, akik veszélyeztetettek lehetnek, és akik számára előnyösek lehetnek a megelőzési stratégiák.
 • A vizsgálat előtti és utáni genetikai tanácsadás lehetővé teszi az alkalmazhatóság felmérését, valamint az eredmények ismertetését a következő lépések meghatározása céljából.

 

A myGeneticRisk a következőket tartalmazza:

 • Teljes exom szekvenálás és 162 meghatározott gén vizsgálata.
 • A szekvenálási adatok tárolása, amely lehetővé teszi a későbbi újraelemzést.
 • Orvos genetikusok által nyújtott tanácsadás mind a páciens, mind a szakember számára, amennyiben igényli. Az eredményekről szóló jelentés 8 héten belül rendelkezésre áll.


 

 

2. MyGenome

A vizsgálat díja: 999 000 Ft

Bővebben a vizsgálatról


Eredményt konzultáció keretén belül 8 héten belül kapnak. 

A vizsgálat előtt és után is a páciensek egy konzultáción vesznek részt, mely a vizsgálat menetét, értelmét, majd a kapott lelet magyarázatát tartalmazza az orvossal. A konzultáció díja benne foglaltatik a teszt árában. 

A legátfogóbb genetikai prevenciós teszt egészséges emberek számára

myGenome a teljes genom szekvenáló és értelmező szolgáltatás a betegségek megelőzésére és a páciensek egészségnek javítására. A teszt egészséges egyének számára készült, akik proaktívan gondoskodnak egészségükről.

 

 

Milyen betegségeket vizsgálnak?

A teszt különös figyelmet fordít a szív- és érrendszeri betegségekre és a rák kockázatára. Az elemzés részeként a következő kategóriákba tartozó betegségeket jelentették:

 

Mit tartalmaz a jelentés?

Egy átfogó angol nyelvű jelentést készítünk a következő részekkel:

 • Klinikai kimenetel: 566 gén értelmezése, amelyek több mint 650 olyan állapothoz kapcsolódnak, amelyek jelentős hatással lehetnek a páciens egészségére.
 • Farmakogenomika: Az anyagcserével, másodlagos célpontokkal és transzporterekkel kapcsolatos gének tanulmányozása, hogy megértsük több mint 150 gyógyszer hatását a páciensre.
 • Hordozósági állapot: Több mint 200 olyan állapot elemzése, amelyeknél a páciens tünetmentes hordozó lehet.
 • Származás: DNS-változatok elemzése a páciens származásának vizsgálatára.
 • Multifaktoriális betegségek: Komplex patológiák, amelyek génektől és környezettől függenek.
 • Genetikai tulajdonságok: A gének és a környezet által befolyásolt egyéni jellemzők.

 


 

Genetikai vizsgálatok tájékoztatás

FONTOS                   Genetikai laborvizsgálatok teljes tájékoztatás
:

 1. A genetikai tesztek partnerek segítségével készülnek, Ausztriában, Spanyolországban és Magyarországon. A minták szállítása és az adatok/leletek védelme szigorú szabályokhoz kötötten történik. 
 2. A hatályos genetikai törvény - 2008. évi XXI. törvény- értelmében a vizsgálat eredményét a klinikai genetikusnak, a vizsgálatot kérő orvosnak kell ismertetnie a páciens részére, így a laboratóriumi lelet közvetlenül NEM KERÜLHET fel az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe, azaz az EESZT-be.
 3. A genetikai tesztek esetén SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY NEM IGÉNYELHETŐ. A kapott lelet tartalmazza a páciens egyedi vizsgálati eredményét ill. útmutatást, de szükség/igény esetén KIZÁRÓLAG genetikai tanácsadás keretein belül szabad a páciens eredményeiről beszélni. Magyar partner laborban készült vizsgálatok esetén egyedi megbeszélés alapján tovább tudjuk irányítani a labor genetikusaihoz, akik megfelelő díjazás ellenében konzultáció során mondják el, illetve magyarázzák el a kapott eredményeket  és a további teendőket. Ezt törvény szabályozza! A tanácsadás nem kötelező, de szükség esetén ez az eljárási rend. A vizsgálatok mellett le van írva igényelhető-e tanácsadás vagy sem. 
  Az osztrák laborban készült vizsgálatok (súlygén, táplálkozás genetika, stb. olyan magyarázatot tartalmaznak, amikkel a laikusok is el tudnak igazodni.)

 

https://rm.coe.int/1680458006

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi szakmai irányelve a genetikai tanácsadásról

humángenetikai adatok védelméről, a humángenetikai vizsgálatok és kutatások, valamint a biobankok működésének szabályairól