t

Koronavírus labor tájékoztató

A Gellért Medical Labor munkatársai felkészülten várják Önöket!

 

A központi és intézményi járványügyi intézkedések alakulásának megfelelően akár percről percre változhat a helyzet, ezért kérjük Önöket, hogy minden esetben e-mailben keressenek bennünket. Kérjenek írásban tájékoztatást az info@gellertlabor.hu címen, munkaidőben a lehető leghamarabb válaszolunk!

 

A koronavírus-járvány idején sok ember dolgozhat otthonról, legtöbben ezt nem tudjuk megtenni. Vérvételt, laborvizsgálatokat otthonról nem vezényelhetünk le, ugyanakkor kiemelten figyelünk rá, hogy szolgáltatásunkban a páciensek és a dolgozók jó egészségi állapotát megőrizzük, biztonságossá tegyük, segítsük.
 

 

Laborvizsgálatra szükség van, épp ezért fokozottan ügyelünk a következőkre:

  • Vérvételre kizárólag az előre bejelentkezetteket fogadjuk, így tudjuk az időpontokat biztonsággal kiadni, hogy elkerüljük a többszöri személyes kontaktust a páciensek között.
  • Kérjük, hogy jól gondolja át, milyen vizsgálatokat szeretne, ha kérdése van, azt a vérvételt megelőzően e-mailben vagy telefonon tegye fel, hogy amikor megérkezik hozzánk, gyorsan és gördülékenyen tudjunk haladni.
  • Csak a foglalt időpontban engedjük be a laboratórium területére, ne zsúfolódjanak össze, így abban az időszakban csupán 1-2 páciens tartózkodhat laboron belül. Ebben az esetben a váróteremben megfelelő távolságot tudnak tartani.
  • Kihelyeztünk kézfertőtlenítőt, melyet mindenkinek használni szükséges, aki hozzánk érkezik.
  • A vérvétel gyorsan lezajlik, az adminisztrációt is igyekszünk minél gyorsabban elintézni, ezzel is csökkentve a laborban töltött időt.
  • A laborban folyamatosan fertőtlenítünk és szellőztetünk.
  • Kérjük, hogy lázas, beteg állapotban ne jöjjön a laborba!
  • Ha az elmúlt 2-4 hétben külföldön járt, főleg a veszélyzónákban, kérjük ne jöjjön a laborba!
  • Ha foglalt időpontja van, de nem tud eljönni, kérjük mondja le, hogy fel tudjuk szabadítani más számára!

 

A kialakult helyzetre tekintettel terheléses vizsgálatokat sajnos nem tudunk végezni.

Célunk, hogy a laboratórium területén (fogadóhelység, váróterem, vérvételi helység, illemhely) minél kevesebb ember érintkezzen egy légtérben, ezzel is minimálisra csökkentve az emberi kontaktust. Gyakrabban szellőztetünk és fertőtlenítünk a laborban.
 

Ezek az intézkedések az Önök és az egészségügyi dolgozók védelmét szolgálják.

 

Köszönjük!

Amennyiben tünetei vannak, fertőzött területen járt, hívja az Nemzeti Népegészségügyi Intézet zöld számát: 06-80-277-455, 06-80-277-456