t

A jövő táplálkozása? Ételintolerancia, allergia, táplálkozási géntérkép?

Mit tudhatunk meg a táplálkozás genetikai tesztjéről? Mennyivel kapunk bővebb információt egy hagyományos ételintolerancia tesztnél, illetve hogyan tudunk a teljes étrendünkben rendet tenni anélkül, hogy kalóriát számolnánk, vagy kiiktatnák olyan élelmiszereket az étrendünkből, ami nem is biztos, hogy rossz nekünk?

Mit tudhatunk meg a táplálkozási programmal, és mit jelent pontosan az, hogy a génjeink alapján táplálkozzunk?!

Mik azok a gének?

Röviden: a gén, amitől azok vagyunk, akik! Mivel génjeink az életünk folyamán nem változnak, a legtöbb tesztet csak egyetlen egy alkalommal szükséges elvégeztetni.

A gének olyan nukleinsav-szakaszok a sejtek magjainak kromoszómáiban, melyek a szervezet működését és növekedését befolyásoló fehérjék szabályozásához és előállításához szükséges információkat tartalmazzák. A géneket az utódok szüleiktől öröklik a szaporodási folyamat során. Lefordítva: meghatározzák a szem és a hajszínt, azt, a DNS ( ez tartalmazza az örökítőanyagot ) adja az egyediségét tulajdonságainknak. Hányszor hallunk ilyet: ezt apádtól örökölted, vagy pont olyan a szemed, mint a nagyié! Igen, pont erről szól! De sajnos nem csak külsőségeket, jellembeli tulajdonságokat örökölhetünk, hanem betegségeket is.

A DNS-ből kiolvasható a betegségekre való hajlam, megismerhető, hogy lehetünk-e élsportolók, hogyan tudunk hatékonyan testsúlyt csökkenteni, mekkora az esélyünk a szívbetegségek kialakulására, a mell-, ill. prosztatarákra, milyen módon méregtelenít a szervezetünk, tehát képesek vagyunk-e bizonyos gyógyszereket feldolgozni anélkül, hogy káros lenne ránk?

Az emberi szervezet működését a génjeink jelentősen befolyásolják. Minden génnek neve van és szinte megszámlálhatatlan mennyiségű, hisz folyamatosan fedeznek fel újabb és újabb géneket, amik felelősek lehetnek egy-egy állapot kialakulásáért. Többek közt a táplálkozásért felelős gének azonosítása is megtörtént, így egy fájdalommentes mintavétellel már gyermekeink étkezési szokásait kialakíthatjuk az egészség és a tudatos életmód jegyében!

 

A TÁPLÁLKOZÁSI GÉNTÉRKÉPPEL ÖN ABSZOLÚT TISZTÁBAN LESZ AZZAL, HOGY MELY ÉLELMISZEREKET FOGYASZTHAT GOND NÉLKÜL ÉS MELYEK AZOK, AMIK "MÉRGEK". A TESZT SORÁN KÖZEL 50, A TÁPLÁLKOZÁSÉRT FELELŐS GÉN MEGHATÁROZÁSA ÉS KIÉRTÉKELÉSE TÖRTÉNIK.

  • Több, mint 900 féle élelmiszer // beleértve a gabonaféléket, ( fehér, teljeskiőrlésű, hajdina, kukorica, köles, rizskenyér ) gyümölcsök, gyümölcskészítmények, zöldségek, burgonyakeményítő, fűszerek, tojás és tojásos ételek, tejtermékek, szeszes italok, alkoholmentes italok, halak, éttermi menüsorok, édességek..stb. // egyesével, az Ön génjei alapján vannak kiértékelve, ezzel megkönnyítve akár a testsúlycsökkentést, akár az egészséges táplálkozást vagy mindkettőt.
  • Étkezéseit teljes mértékben megtervezheti aszerint, hogy génjei alapján mely élelmiszerek előnytelenek Önnek, cserébe megfelelő táplálkozási tervet kap.
  • A teszt során a mikrotápanyag szükségletét is felmérjük, így megtudhatja miből mennyi szükséges. Többek között a vitaminok, nyomelemek, ( pl. omega3, vas, mangán, szelén, réz, A vitamin, B vitaminok, cink ) és még sok másról kap részletes elemzést, illetve azt is megtudhatja, hogy napi szinten ezekből mennyire van szüksége.
  • Megismerheti az élelmiszer-összetevők hatását a szervezetére. Pl. alkohol, koleszterin, Folsav, fruktóz...stb.
  • Tudomása lesz, pl. az oxidatív stressz, a szabadgyök, szelén, koenzim Q10, növény-védőszerek, káros anyagok, nehéz fémek szervezetére gyakorolt hatásairól.
  • Befolyás több, mint 20 anyagcsere problémára.
  • Melyek az egészséges és melyek a kerülendő élelmiszerek az Ön számára. Lényegtelen, hogy jelenleg nem fogyaszt glutént, vagy tejterméket, hisz a teszt egyértelműen a gének alapján fogja feltüntetni, hogy adott élelmiszer káros, vagy sem Önnek!
  • A teszt során 50 a táplálkozással kapcsolatban releváns gén elemzése történik.
  • Az ételintolerancia teszt egy aktuális állapotot tükröz. Étkezési szokásainkat nagyban megváltoztathatjuk, ha ismerjük azokat az élelmiszereket, amik nekünk panaszt okoznak. Az ételintolerancia kimutatása célszerű akkor, ha hosszú ideje fennálló panaszaink vannak. Többek közt, hajhullás, migrén vagy egyéb makacs fejfájás, ízületi panaszok, álmatlanság, súlyproblémák, ekcéma vagy egyéb bőrtünet a legjellemzőbb panasz. A teszt ismeretében kiiktatható a panaszt okozó élelmiszer ( 221 féle ), majd bizonyos diéta mellett később fokozatosan visszavezethető. Az allergia vizsgálat során felismerésre kerülhet, és ezzel örök életre kiiktatható az élelmiszer, ami akár súlyos életveszélyes állapotot is okozhat. A táplálkozás genetika teszt nem változik, az adott élelmek genetikailag meghatározó a szervezetre, tehát az, hogy a búza káros, a tej fogyasztható ebből a tesztből teljes mértékben kiolvasható és egész életünkben betartandó. Így lehetünk egészségben és karcsúságban fitt és boldog emberek.

Ez a táplálkozási program az egyik legátfogóbb világszerte. Mivel génjei az élete során nem változnak, nincs szükség újbóli elemzésre, tehát ezt a tesztet csakis egyszer szükséges elvégeztetnie!

http://www.gellertlabor.hu/genetika