Állítsa össze saját laborvizsgálatát

Sokszor vagyunk úgy, hogy de jó lenne egy laborvizsgálat, de a bőség zavara miatt fogalmunk sincs mit is rendeljünk, tanácstalanok vagyunk.  Szeretnénk az éves szűrést letudni, panaszaink vannak, vagy családtagjainkat szeretnénk meglepni, de mit kérjünk a laborban? 

Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és a felsorolt lehetőségek közül Ön is összeállíthatja saját "vérképét" . Amennyiben szükségét érzi, laboratóriumi orvosunk konzultáció keretében is szívesen segít Önnek! A konzultáció ára: 14 000 Ft

 

MELY VIZSGÁLATOKAT JAVASOLJUK! 

 

 • MÁJFUNKCIÓ: az egyik legfontosabb szervünk, ahol számos funkció megy végbe. Szerepet játszik : méregtelenítésben, a szénhidrát-anyagcserében, hormonháztartásban, véralvadásban, emésztésben....semmiképp sem elhanyagolható, ha nem jól működik. ( GOT, GPT, GGT, AP, BILIRUBIN , LDH, INR )

 

 • VESEFUNKCIÓ: szerepet játszik: kiválasztásban, méregtelenítésben, só-vízháztartásban, anyagcsere végtermékek eltávolításában, vérnyomás szabályzásban, vörösvérsejtek működésében. A vesék működési elégtelenségének következtében a vérben felszaporodó káros anyagok életveszélyes állapotot idéznek elő. ( KARBAMID, KREATININ, eGFR, HÚGYSAV,  CISZTATIN C, KÁLIUM, NÁTRIUM) 

 

 • HASNYÁLMIRIGY ENZIMEK: A hasnyálmirigy enzimek a szervezetben folyamatosan hasznosítják lebontják a fehérje-, zsír- és szénhidráttartalmú tápanyagokat, és a szénhidrát anyagcserét szabályozó szigetsejt hormonokkal a szervezet alapvető funkcióit befolyásolják. ( AMILÁZ, LIPÁZ, SZÉKLETVIZSGÁLATOK ( PMN elasztáz, EPESAV ) 

 

 • ZSÍRANYAGCSERE:  E betegségek egyik fontos rizikófaktora (elősegítő tényezője) a vér magasabb zsírszintje.  Világszerte előkelő helyet foglalnak el a népesség megbetegedési és halálozási statisztikájában a szív- és érrendszeri betegségek: az érelmeszesedés, koszorúér-elmeszesedés, szívinfarktus, magasvérnyomás betegség, agyér-trombózis és embólia. ( KOLESZTERIN, TRIGLICERID,LDL/HDL, APO-A, APO-B, LIPOPROTEIN-a)

 

 • CUKORHÁZTARTÁS: Egészséges ember esetében a vércukorszint állandó kontroll alatt van, mivel a májban folyamatos szőlőcukor termelődés folyik, és ez a folyamat biztosítja a vércukorszint normál szinten tartását. ( VÉRCUKOR, INZULIN, C-PEPTID,HGBA1c )

 

 • VASHÁZTARTÁS: A vas rendkívül fontos elem, a vörösvérsejtekben az oxigén szállításában játszik szerepet. A vas minden sejtünkben jelen van, mivel minden sejtünknek fontos alkotórésze. ( VAS, TRANSZFERRIN, VASKÖTŐ, FERRITIN, SZOLUBILIS TRANSZFERRIN ) 

 

 • GYULLADÁSOK, GÓC: A gyulladást az immunrendszer aktivizálódása váltja ki, oka pedig többféle lehet. Ez leggyakrabban valamilyen kórokozó, de lehet akár valamilyen sérülés, belső vagy külső ártalom. Többféle formában megnyilvánulhat , így panaszként: láz, ízületi fájdalmak, bőrtünetek, allergia, rossz közérzet jelentkezhet. A szervezetben a tartósan fennálló gyulladások gócot hoznak létre, mely egyre több bajt vonzanak be. Egy elhanyagolt mandulagyulladás következménye ízületi bántalom vagy szívizomgyulladás is lehet. A vérben számos paraméter módosulhat. ( CRP, AST, REUMA FAKTOR, ELFO, SÜLLYEDÉS, ÖSSZFEHÉRJE, ALBUMIN, IGG, IGM, IGA, C3,C4 HELIKOBAKTER SZŰRÉS,AUTOIMMUN PANEL )

 

 • AUTOIMMUN BETEGSÉGEK: Kialakulásának oka ismeretlen, de felismerését nehezíti, hogy sokáig panaszmentesek vagyunk, vagy nincsenek tipikus tünetek. Amikor a szervezet "fellázad" a saját sejtjei ellen és megjelennek az egyes kórképre jellemző panaszok, akkor megyünk autoimmun szűrésre. ( ANA MAX PANEL, GASZTROENTERÁLIS PANEL, AUTOIMMUN BŐRPANEL, AUTOIMMUN MÁJPANEL, LISZTÉRZÉKENYSÉG SZŰRŐCSOMAG ) 

 

 • HORMONOK: Az emberi szervezet a hormonjai nélkül működésképtelen lenne. Hormonjaink a vérünkkel áramolnak és az egész testet irányítják. A hormonrendszer testünk harmadik védővonala, és egyben a legérzékenyebb is. ( FSH, LH, ÖSZTRADIOL, PROGESZTERON, PROLAKTIN, TESZTOSZTERON, KORTIZOL, SHBG, DHEA, ACTH, NÖVEKEDÉSI HORMON ) 

 

 • PAJZSMIRIGY: A pajzsmirigyhormonok elősegítik a szervezet fejlődését, növekedését. Fokozzák az anyagcsere folyamatokat, és fontos szerepük van a központi idegrendszer fejlődésében és a szellemi fejlődésben. Ebből következik, hogy a pajzsmirigy működésének károsodása rontja a testi és lelki életfolyamatokat, míg a fokozott működése, felgyorsítja azokat. ( TSH, FreeT3, FreeT4, Anti TPO, TIREOGLOBULIN, ANTI TIREOGLOBULIN, TRAK, RT3 ) 

 

 • DAGANATSZŰRÉS, TUMOR MARKEREK: A szűrések célja a tüneteket és panaszokat még nem okozó daganatok és daganat előtti állapotok felismerése a későbbi, súlyosabb következmények megelőzése érdekében. A tapasztalatok szerint sokan azért nem mennek el a szűrővizsgálatokra, mert attól tartanak, hogy ott “kiderül valami”. Félnek attól, hogy addigi életük megváltozik, kezelésekre kell járniuk, netán műtétet javasolnak számukra, holott ők egészen odáig teljesen egészségesnek gondolták magukat. ( CEA, AFP, PSA, CA 15-3, CA 125, CA 19-9, CA 72-4, CALCITONIN, TPA,SZÉKLETVÉR) 

 

 • IONOK, ELEKTROLITOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK, NYOMELEMEK: A szervezet számára létfontosságú elemek, melyek hiánya vagy túlzott felszaporodása is kellemetlen, olykor életveszélyes állapotokat okozhat. ( KALCIUM, MAGNÉZIUM, FOSZFÁT, KLORID, KÁLIUM, NÁTRIUM, CINK, B12, FOLSAV, RÉZ, D VITAMIN ) 

 

 • STD SZŰRÉSEK VÉRBŐL ILL: VÁLADÉKOKBÓL: Avagy szexuális úton terjedő betegségek szűrése. Manapság korántsem kínos ezeket a vizsgálatokat elvégeztetni, hiszen már külföldi munkavállalásnál is kérhetik a negatív szűrést eredményt. A mai világban nincs szégyellnivaló, mindenkinek ajánlott évente egy alkalommal szűrésre menni! ( HÍV, HEPATITIS B, HEPATITIS C, SZIFILISZ vérből ) vagy ( CHLAMYDIA, UREAPLASMA, MYCOPLASMA, NEISSERIA, HPV váladékokból)

 

 • VÉRKÉP: A vérkép mérése minden laborvizsgálat alapja. Számos információ kiolvasható belőle, gyulladás, fertőzés, vérszegénység, vérzékenység zavar, vérképzéssel járó betegségek. A vizsgálat során a fehérvérsejt, azok százalékos megoszlása, vörösvérsejt és paraméterei, hemoglobin, hematokrit, trombocita kerül értékelésre. 

 

 • TELJES VIZELETVIZSGÁLAT ÜLEDÉKKEL: A vizeletben mért paraméterek felhívhatják a figyelmet kóros állapotokra, cukorbetegségre, fehérjevizeléssel járó állapotokra, bakteriális fertőzésre, gyulladásra, vérvizelésre, bizonyos típusú nemi betegségre, gombák jelenlétére. 

 

 • SZÉKLET VIZSGÁLATOK:  gyulladások, emésztési zavarok illetve a vastagbélrákok előjele a vér is kimutatható. ( CALPROTECTIN, EMÉSZTETTSÉG, TENYÉSZTÉS, SZÉKLETVÉR, és számos más )

 

 • ALLERGIA és INTOLERANCIA : gyakori hasmenés, bőrpanaszok, rosszullét, fejfájás, nehézlégzés bizonyos élelmiszerek elfogyasztása után, ez jellemzi az allergiát, míg az intolerancia lassabb folymat. Fejfájás, hasmenés, súlyproblémák, bőrpanaszok lehetnek. ( ALLERGIÁK 20/40 IGE ÖSSZETEVŐRE, illetve INTOLERANCIA PANELEK 30-221 IgG összetevőre. LSD. HONLAPON! )

 

 • TENYÉSZTÉSEK: céljuk, hogy adott testrészben megjelenő panasz esetén a kórokozó felismerésre kerüljön. (VIZELET, ONDÓ, HÜVELY, GARAT-ORRVÁLADÉK)

 

 

FÓKUSZBAN A PANASZOK / MIT AJÁNLUNK?

 

 • EGÉSZSÉGES VAGYOK, SZŰRÉSRE JELENTKEZEM:

máj- és vesefunkció, zsíranyagcsere, vérkép, teljes vizelet üledékkel, TSH, vércukor, D vitamin, húgysav, vas, CRP, CEA, Magnézium, HIV szűrés.

 • GYAKORI VISSZATÉRŐ FERTŐZÉSEK:

vérkép, vizelet, D vitamin, ELFO, CRP, AST, Reuma faktor, süllyedés, májfunkció, vesefunkció, vas, kálcium, magnézium, foszfát, összfehérje, albumin, IGG, IGM, IGA, C3,C4.

 • BÉLRENDSZERI PANASZAIM VANNAK ( puffadás, görcsök ):

májfunkció, vérkép, vérzsírok, húgysav, vas, amiláz, lipáz, süllyedés, CRP, helikobakter, széklet emésztettség és vér, allergia, CEA, CA 19-9, CA 72-4, Gasztroenterális panel, B12, Folsav, D vitamin, Cink.

 • BÉLRENDSZERI PANASZOK: ( puffadás, görcsök, hasmenés, fogyás, ekcéma ):

májfunkció, B12, Folsav, D vitamin, lisztérzékenység, vérkép, amiláz, lipáz, kálcium, magnézium, foszfát, CRP, vasháztartás, Calprotectin, allergia. 

 • MEGMAGYARÁZHATALAN PANASZOK, ROSSZ KÖZÉRZET, HŐEMELKEDÉS, GYULLADÁS:

máj- és vesefunkció, vérkép, D vitamin, IGG, IGM, IGA, C3,C4, ANA MAX, ELFO, CRP, AST, süllyedés, vizelet.

 • FELMERÜL AZ INZULINREZISZTENCIA:

C peptid, inzulin, vércukor, terheléses vizsgálat, pajzsmirigy kivizsgálás, hormonok, D vitamin, Cink.

 • PCOS:

FSH, LH, SHBG, Tesztoszteron, Prolaktin, sze. inzulinterhelés.

 • ÍZÜLETI PANASZOK:

vérkép, süllyedés, májfunkció, süllyedés, CRP, AST, Reuma faktor, ANA MAX, D vitamin

 • FÁRADTSÁG, ROSSZ KÖZÉRZET, KELLEMETLEN PANASZOK:

Vérkép, vizelet, tumor markerek, pajzsmirigy kivizsgálás, májfunkció, D vitamin, stresszhormonok, vasháztartás, CRP, AST.

 • HÍZÁS:  inzulin+vércukor, TSH, ATPO, D vitamin, Kortizol, vérkép, vérzsírok, húgysav, májenzimek.

Ezek a leggyakoribb panaszok, de természetesen mindenki egyénileg tudja, milyen kínok gyötrik. Ez csak iránymutató, ettől eltérni lehetséges.

 • A felsorolt vizsgálatokról bővebben a kislexikonban tájékozódhatnak. http://www.gellertlabor.hu/vizsgalati-ismerteto
 • 6 éves kor felett vállalunk vérvételt
 • Az adminisztrációs költség 2000 Ft-os díja a megrendelt vizsgálatokon felül fizetendő
 • Időpont egyeztetés telefonon vagy online: 061 2093682 vagy 0670 770 5996